Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere’deki Akademik Yaz Okulu Programları

İngiltere’de Sunulan Akademik Yaz Okulu Programları Nelerdir?

İngiltere yaz okulu programları kapsamında yer alan akademik yaz okulları, İngilizcenizi geliştirmek ve ilgilendiğiniz alanlarda tecrübe sahip olmak için atacağınız önemli adımlardan biridir. Siz de İngiltere akademik yaz okulu programlarında eğitim almayı düşünüyorsanız aşağıda yer alan yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Yurtdışında eğitim almak deyince hiç şüphesiz akla ilk gelen ülkelerden biri olan İngiltere’de bulunan akademik yaz okulu programları ile farklı alanlarda farklı dersler alarak donanımlı ve eğlenceli bir yaz dönemi geçirebilme imkanına sahip olabilirsiniz. Eğitimde önde önde gelen ülkelerden biri olan İngiltere’nin Oxford, Londra, Brighton Cambridge gibi şehirlerinde yüksek standartlarda oldukça kaliteli akademik yaz okulu programlarında başarılı bir öğrenim süreci geçirebilirsiniz.

İngiltere akademik yaz okulu programlarına katılmak isteyen öğrencilerin genel olarak 13-18 yaş aralığında olması beklenmektedir. Programa katılan öğrencilerde genellikle orta ve ileri düzey İngilizce yeterliliği aranmaktadır. İngilizceniz iyi fakat daha iyi olmasını istiyorsanız, İngilizcenizi daha ileri seviyeye taşımayı amaçlıyorsanız akademik yaz okulları sizin için oldukça uygundur. Gelecekte İngiltere’de lise ve üniversitede eğitim almak gibi bir planınız varsa akademik yaz okulu programına katılmak muhteşem bir karar olacaktır. Böylelikle İngiltere’nin akademik atmosferine daha kolay uyum sağlayabilirsiniz.

Akademik yaz okulları genellikle Haziran ortası başlayıp Ağustos ayının ortasına kadar devam eder. Her okulun tarih aralığı farklılık göstermekte ve genellikle eğitim süreleri 2-6 hafta hafta arası değişmektedir. Öğrenciler tarafından oldukça rağbet gören akademik yaz okulu programlarında üniversite hedefleri doğrultusunda Tıp, Mühendislik, Ekonomi, İşletme, Hukuk, Bilgisayar Bilimleri, Psikoloji ve Sanat en fazla tercih edilen bölümlerdir. Lise eğitimine İngiltere’de devam etmek isteyen öğrenciler için de Lise Hazırlık eğitimleri bulunmaktadır. TOEFL, IELTS, SAT gibi sınav hazırlık programları da akademik yaz okullarında sunulan dersler arasındadır. Ayrıca IB, A Level gibi uluslararası geçerliliği olan bir diploma programı derslerini de alma imkanınız vardır. Programlar genellikle haftada 30 ders (20-22 Saat) olarak verilmektedir.

İngiltere Akademik Yaz Okulu Programları için genellikle istenilen şartlar şu şekildedir:

  •  Uygun yaş aralığında olmak (Genellikle 13-18 yaş arası)
  •  Belirli bir İngilizce seviyesinde olmak (Genellikle orta ve ileri düzey)
  •  Yeterli finans düzeyine sahip olmak


İngiltere Yaz Okulları için Konaklama Alternatifleri

  • Kampüs Konaklaması
  • Öğrenci Yurdu (Student Residence) Konaklaması
  • Aile Yanı Konaklaması


Neden İngiltere’de Akademik Yaz Okulu Programları?

- İngilizcenizi daha ileri seviyeye taşırsınız.

- İngiltere’de daha önce görmediğiniz tarihi ve turistik yerleri keşfederek keyifli vakit geçirirsiniz.

- İngiliz kültürünü yaşayarak yakından tanımış olursunuz.

- İlgi duyduğunuz veya gelecekte kendinizi görmek istediğiniz alanda tecrübe edinirsiniz.

- İngiltere’de lise veya üniversite eğitim almayı düşünüyorsanız yerleşme imkanınız artar.

- İngilizceyi anavatanında, tertemiz ve akıcı aksanıyla yaşayarak geliştirirsiniz.

- Alacağınız eğitim ile iyi bir kariyer ve daha parlak bir geleceğe sahip olmak adına sağlam bir adım atmış olursunuz.

- Yaz okullarında sunulan çeşitli sosyal aktiviteler ile eğlenceli bir eğitim süreci geçirirsiniz.

- Farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler ile arkadaşlık kurarak sosyal çevrenizi genişletir aynı zamanda farklı milletleri ve kültürleri tanırsınız. 

- Aileniz ve arkadaşlarınızdan uzak yaşamak sorumluluk duygunuzu arttır ve kendinizi daha özgüvenli hissedersiniz.

- İngiltere’de öğrenim sürecinizi tamamladıktan sonra kendi ülkenize öz motivasyonunuz daha yüksek ve daha bilinçli bir halde dönersiniz.

İngiltere’de tercih edebileceğiniz, donanımlı bir eğitim alacağınız birbirinden kaliteli ve başarılı akademik yaz okulu programları bulunmaktadır. İhtiyacınıza ve ilgilendiğiniz alana yönelik yaz okulu programı seçmeniz oldukça önemlidir. İngiltere’de üniversite kampüslerinde ve kolej kampüslerinde eğitim alacağınız akademik yaz programları vardır.

Üniversite Kampüslerinde Sunulan Popüler 5 Akademik Yaz Okulu Programı

Oxford University

Cambridge University

Imperial College London

University College London

King’s College London


Kolej Kampüslerinde Sunulan Popüler 5 Akademik Yaz Okulu Programı

Eton College

Sevenoaks School

TASIS

Haileybury

DLD College London


İngiltere yaz okulları hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere dışında farklı ülkelerde, yurtdışı yaz okulları eğitimi almayı düşünüyorsanız bu linke tıklayarak çalıştığımız ülkelere göz atabilirsiniz.

Yurtdışı akademik yaz okulu programlarında eğitim almayı düşünüyorsanız, yurtdışı eğitim danışmanlık hizmeti almak, size uygun ülke ve okul seçimi için oldukça faydalı olacaktır.Dilerseniz bizimle doğrudan iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED