Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Russel Group Üniversiteleri

Russel Group Nedir?

Russel Group, 1994 yılında araştırma odaklı üniversitelerden kurulmuş olup, eğitim ve araştırma yoluyla dinamikleşen bir ekonomiyi, daha güçlü toplumlar oluşturmayı ve Birleşik Krallık için daha iyi bir gelecek oluşturmayı kendine misyon edinmiş bir üniversite topluluğudur.

Günümüzde Birleşik Krallık’ın en önde gelen, 24 üst düzey araştırma üniversitesini bünyesinde bulunduran Russel Grup, insanların ve fikirlerin küresel zorlukların üstesinden gelebileceğine inanmaktadır.

Her yıl yüz binlerce öğrenci Russel Grup üniversiteleri içerisinde bulunan kurumlarda eğitim alabilmek için Birleşik Krallık’ın yolunu tutmaktadır. Russel Grup bünyesindeki üniversitelerde eğitim alan öğrenciler dünyanın önde gelen akademisyenlerinden ve eğitimcilerinden, en iyi akademik tesislere kadar kaliteli eğitimin tadını çıkartırken çeşitli milletlerden gelen akran gruplarıyla da unutulmaz deneyimler kazanabilmektedir.

Amerika’nın Ivy Lig’i gibi Birleşik Krallık’ın da araştırma odaklı en iyi üniversitelerinin dahil olduğu Russel Grup, öğrencilerine olağan üstü bir eğitim sunarak, onların işgücüne katılmalarını hem profesyonel hem de sosyal yaşamlarında başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları becerileri öğrenmelerine yardımcı olmaktadır.

Russel Group Kökeni

1994 eğitim ve araştırma mükemmeliyetinde en yüksek standartları koruma amacıyla, çıkar ve gerekliliklerin korunmasını sağlamak amacıyla kurulan Russel Grup, ilk olarak 16 İngiliz üniversitesi ile bir araya gelinerek kurulmuştur. Daha sonra eğitim standartları geliştikçe ve zirvelere ulaştıkça bünyesini birçok daha kaliteli üniversite dahil olmuştur. Günümüzde ise bünyesinden toplam 24 farklı üniversiteyi barındırmaktadır.

Bünyesinde bulundurduğu üniversitelerle odak noktaları her zaman akademik bir mükemmellik olmuştur. Öğrenciler, üstün laboratuvar olanakları, kütüphaneler ve koleksiyonlar, yenilikçi öğrenme alanları ve çevrimiçi materyaller gibi yüksek kaliteli bir eğitimin diğer bileşenlerine de erişebilmektedir.

Russel Grup üniversiteleri mezunları Birleşik Krallık'taki kilit sektörlerde çalışmaya devam etmekte, İngiltere'deki doktor ve diş hekimlerinin %80'inden fazlası, matematik ve fen bilimleri mezunlarının da yaklaşık yarısı Russell Group üniversitelerinde eğitim görmektedir.

İngiliz üniversiteleri, öğrencilerin çıkarlarını gözetmekle görevli olan Office for Students (OfS) tarafından düzenlenmektedir. İskoçya'daki üniversiteler İskoç Finansman Konseyi, Galler'de Galler Yükseköğretim Finansman Konseyi (HEFCW) ve Kuzey İrlanda'da Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir.

Russel Group Uluslararası Lisans Öğrencileri

Russel Grup üniversitesi, öğretim ve araştırmalarıyla dünya çapında tanınan ve halihazırda kampüste 60.000'den fazla uluslararası lisans öğrencisi bulunduran ve dünya lideri araştırmalarla yüksek kaliteli öğretim ve öğrenim sağlayan kurumlardır.

Kampüsler, 160'tan fazla ülkeden yüz bine yakın uluslararası lisans öğrencisini ağırlayan ve çeşitlilik içeren topluluklardır. Birleşik Krallık'ta uluslararası öğrenciler yüksek bir memnuniyet düzeyine sahip olmakla beraber, tüm eğitim seviyelerindeki (lisans, lisansüstü eğitim ve lisansüstü araştırma) uluslararası öğrencilerin %91'i Birleşik Krallık'taki deneyimlerinden memnun bildirmektedir.

Russel Group Uluslararası Yüksek Lisans Öğrencileri

Russell Group üniversitelerinde eğitim gören ve dünya lideri akademisyenlerimizden mesleki ve teknik beceriler ve bilgiler edinen yetmiş binden fazla uluslararası lisansüstü öğrencisi bulunmaktadır. Lisansüstü öğrencileri her kıtadan ve 180'den fazla farklı ülkeden gelmektedir. Bir Russell Group üniversitesinde lisansüstü eğitim almak, size dünyanın en iyi akademisyenlerinden bazılarının yardım ve desteğiyle ayrıntılı araştırma veya çalışma yapma fırsatı vermektedir.

Russel grup üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler hem teorik hem de pratik çalışmalar için dünya standartlarında kaynaklara ve tesislere erişim sağlayabilmektedir.

Russel Group Üniversiteleri ;

- Giriş koşulları: Üye üniversitelerin her birinin her bir kursu için kendi giriş koşulları vardır. Daha fazla bilgi edinmek için üniversitelerin web sayfası incelenmelidir.

- İngilizce dili ve vize gereklilikleri: Birleşik Krallık'ta eğitim alabilmek için İngilizce dilini iyi derecede bilmeniz gerekmektedir.

- Mali destek: Birçok Russell Group üniversitesi burs paketleri sunmaktadır. Daha fazla bilgi için üniversitelerin web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Russell Group’un Odak Noktaları

  • Sürdürülebilir finansman
  • Araştırma
  • Göçmenlik
  • Erişim
  • Uluslararası ortaklıklar
  • Çevre


Russell Group Üniversiteleri

Aşağıda Russel grup bünyesinde bulunan üniversitelerin alfabetik olarak sıralanmış halini görebilirsiniz.

University of Birmingham
University of Bristol
University of Cambridge
Cardiff University
Durham University
University of Edinburgh
University of Exeter
University of Glasgow
Imperial College London
King's College London
University of Leeds
University of Liverpool
London School of Economics and Political Science
University of Manchester
Newcastle University
University of Nottingham
University of Oxford
Queen Mary University of London
Queen’s University Belfast
University of Sheffield
University of Southampton
University College London
University of Warwick
University of York


Russell Group üyesi üniversiteler ayrıca kendi bölgesel ve yerel toplulukları içinde güçlü bir role ve etkiye sahiptir, ortak araştırma projelerinde işletmelerle iş birliği yapar ve yerel işgücüne yüksek nitelikli ve yüksek motivasyonlu mezunlar elde etmektedir.

Russel Grup üyesi üniversitelerin geçmişleri 50 yıldan yaklaşık 1000 yıla kadar uzanabilmektedir. Russell Group'un kendisi daha yeni bir yapıdır ve Russell Group üniversitelerinin başkanlarından oluşan yönetim kurulu üyeleri ilk kez 1994 yılında bir araya gelmeye başlamıştır. Profesyonel ve anonim bir kuruluş olarak 2007 yılında kurulan Russell Group'un amacı, üniversitelerimizin gelişmeleri için en uygun koşullara sahip olmalarını ve dünya lideri araştırma ve öğretimleriyle sosyal, ekonomik ve kültürel etkiler yaratmaya devam etmelerini sağlamaya yardımcı olmaktır.

Bu yazı bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Bilgiler Russel Grup resmî sitesinden alınmıştır. Detaylı bilgi için Russel Group web sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED