Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Portsmouth Şehri Hakkında Genel Bilgiler ve Eğitim

Portsmouth Şehri Hakkında Genel Bilgiler ve Eğitim

İngiltere’nin muhteşem sahilleri ve denizcilik kültürüyle öne çıkan eşsiz şehri Portsmouth’da eğitim almayı planlıyorsanız aşağıda yer alan yazımızda Portsmouth şehri hakkında bilgiler derledik.

Günümüzde yurt dışında eğitim almak oldukça popüler bir hale geldi. Hepimizin bildiği üzere, İngiltere, yurtdışı üniversite eğitimi denince hiç şüphesiz ilk akla gelen ülkelerden biridir. İngiltere, kozmopolit bir ülke olması ve yüksek standartlarda eğitim vermesi sebebiyle dünyanın pek çok farklı noktasından her yıl binlerce öğrenci ağırlamaktadır. İngiltere’de Londra, Oxford, Cambridge gibi daha birçok öğrenci dostu olan şehir alternatifleri bulunmaktadır ve bu alternatiflerden biri de Portsmouth’tur. Portsmouth, ev sahipliği yaptığı Portsmouth Üniversitesi ve dil okulları ile öğrenciler tarafından çok fazla rağbet gören şehirlerden biridir. Özellikle yurt dışında dil eğitimi almak ve İngilizcesini geliştirmek isteyen öğrenciler Portsmouth şehrini sıkça tercih etmektedir.

Portsmouth Üniversitesi hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Portsmouth, İngiltere’nin Güney Doğu bölgesinde yer alan, Hampshire kontluğuna bağlı ada üzerinde bulunan sevimli bir sahil şehridir. Hareketli bir liman şehri olan Portsmouth, birçok ünlü gemiye ev sahipliği yapmıştır. Ada üzerine kurulu olan bu hareketli liman şehri, zengin tarihi ile dikkat çekmektedir. Aynı zamanda müzeleri, caddeleri, mağazaları ve parkları ile öne çıkan bir şehir olarak bilinmektedir.

İklim olarak, ılıman iklime sahip olan Portsmouth şehrinde belirgin yağış görülmektedir. Şehirde en sıcak ay Ağustos ayıdır ve bu ayda ortalama yüksek sıcaklık 20 derecedir. En soğuk ay ise Şubat ayıdır ve ortalama düşük sıcaklık 5 derecedir.

Portsmouth’ta Ulaşım

Portsmouth’ta ulaşım, İngiltere’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi genel olarak otobüs ve tren ile sağlanmaktadır. Şehir içinde bisiklet kullanımı da yine İngiltere’nin genelinde olduğu gibi çok fazla yaygındır. Portsmouth, bir ada şehri olduğundan dolayı feribot da ulaşım yollarından biridir.

Portsmouth Yaşam Şartları

İngiltere yaşam standartları olarak genellikle pahalı bir ülkedir. Bundan dolayı İngiltere’de eğitim almak isteyen öğrenciler tedirgin olmaktadır fakat Portsmouth, başkent Londra ve bazı İngiltere şehirlerine nispeten daha az maliyetli olacaktır. Eğitim, sosyal hayat ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek adına Portsmouth, yaşam masrafları daha uygun düzeydedir.

Portsmouth Gezilecek Yerler

- Portsmouth Historic Dockyard (Tarihi Portsmouth Tersanesi): Amiral Lord Nelson, Henry VII ve Portsmouth’un tersane işleri hakkında bilgi alacağınız ve keyifli vakit geçireceğiniz turistik bir mekandır.

- Blue Reef Aquarium (Blue Reef Akvaryumu): Bu akvaryum, ziyaretçilerine büyüleyici ve göz kamaştıran bir denizaltı safarisi sunmaktadır. Bu akvaryumda birçok deniz canlısı türünü görebilmeniz mümkündür.

- Gunwarf Quays: İçerisinde birçok ünlü markaların outlet mağazaları, sinema salonları, bilardo, bowling gibi eğlence mekanlarının bulunduğu bir yerdir. İçerisinde muhteşem tatlar deneyeceğiniz restoran ve kafeler de bulunmaktadır.

- Spinnaker Tower (Spinnaker Kulesi): 170 metre yüksekliğindeki bu bina bölgedeki en önemli yapılardan birisidir. Dubai merkezli Emirates havayolu ile yapılan anlaşmanın ardından adı ‘’Emirates Spinnaker Tower’’ olarak değişti. Portsmouth’un 360 derece manzarasının keyfini çıkaracağınız bu kulede, cam zemin üzerinde yürünen Sky Walk deneyimini kesinlikle yaşamanız tavsiye edilmektedir.

- National Museum of the Royal Navy (Kraliyet Donanması Tarihi Müzesi): Geçmişten bugüne kadar İngiliz kraliyet Donanmasına ait olan savaş gemilerinin fotoğrafları, maketler, kullanılan aksesuarlar ve daha birçok eserin sergilendiği bir müzedir.

- Harbour Tours: Portsmouth limanı çevresinde modern kraliyet donanması, doğal güzellikler ve tarihi eseler göreceğiniz mükemmel bir turdur.

- Kings Theatre: Sanat aşıklarını kesinlikle gitmesi gereken önemli kültürel mekanlardan biridir. Tiyatro, opera ve birçok canlı müzikal gösteri sergilenmektedir.

Portsmouth Yemek Kültürü

Portsmouth yemek kültürü, tipik İngiliz mutfağı etkisi altındadır. İngiliz mutfağı çok güçlü olmadığından dolayı İngilizler dışarda yemek yemeye alışıktır. Dışarıda Çin, Hint, İtalyan gibi farklı milletlerden yiyecekler sunulan birçok mekan bulabilirsiniz. En ünlü yemeklerinden biri olan Fish & Chips (balık ve patates kızartması) sıkça tüketilir. Önemli öğünlerinden biri kahvaltıdır, İngiliz Kahvaltısını neredeyse duymayan yoktur. Ülke genelinde İngilizler özgü olan, hepimizin bildiği ‘’Beş Çayı’’ oldukça yaygındır. Beş çayında sütlü çayla birlikte ona eşlik eden sandviçler, muffinler ve hamur işleri bulunmaktadır.

Portsmouth Eğlence ve Gece Hayatı

Portsmouth, öğrencilerin yoğun olduğu bir şehir olmasından dolayı gece hayatı son derece hareketli ve kozmopolittir. Dünyanın pek çok farklı noktasından gelen öğrenciler ile renkli bir gece hayatı mevcuttur. Portsmouth’ta eğlenebileceğiniz birçok gece mekanı bulunmaktadır. Bölgedeki en meşhur gece mekanlarından biri Tiger Tiger’dır.

Portsmouth Dil Eğitimi

Bir dili öğrenmenin en iyi yollarından biri hiç şüphesiz o dilin konuşulduğu ülkede öğrenmektir. İngilizce öğrenmek için, İngilizceyi anavatanında, öğrenci dostu bir şehir olan Portsmouth’ta öğrenmek size muhteşem bir eğitim imkanı sağlayacaktır. Portsmouth dil okulları, yüksek standartlarda verdikleri kaliteli dil eğitimi size harika bir öğrenim süreci sunmaktadır. Çeşitli imkan ve eğitim fırsatları ile öğrencilerin gözdesi olan Portsmouth şehri İngilizce dil eğitimi almak için en iyi şehir alternatiflerinden biridir.

Portsmouth’ta dil eğitimi almayı düşünüyorsanız bu link üzerinden Portsmouth dil okulları hakkında bilgi alabilir veya doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED