Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Londra Üniversiteleri

Londra'da Eğitim Alabileceğiniz Üniversiteler

Londra, dünyanın en canlı ve kozmopolit şehirlerinden biri olmasının yanı sıra eğitim alanında öne çıkan bir destinasyondur. Birçok köklü ve prestijli üniversiteye ev sahipliği yapan Londra her yıl dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileri cezbetmektedir.

Londra'da üniversite okumak birçok öğrenci için heyecan verici bir deneyim olabilmektedir. Londra kültürel çeşitlilik, tarih ve modernlik arasında mükemmel bir denge sunar.

Londra QS 2024’e göre dünyanın en iyi öğrenci şehri olarak değerlendirilmektedir. Londra’yı dünyanın en iyi öğrenci şehri olarak tanınmasını sağlayan bir çok etken bulunmaktadır. Bu yazımızda öğrenci şehri Londra’nın akademik mükemmelliğinin simgesi Londra üniversiteleri hakkında bilgi vereceğiz.

Ayrıca dilerseniz Londra’da öğrenci olmak blog yazımızı bu link üzerinden inceleyebilirsiniz.

Neden Londra Üniversiteleri

Londra’da üniversite okumak çoğu öğrencinin hayali olduğunu yukarıda belirtmiştik. Peki neden Londra üniversiteleri? Aşağıda konu ile ilgili listemizi görebilirsiniz.

- Dünyanın En Saygın Eğitim Kurumları : Londra dünyanın en iyi 50 üniversitesinden 4 üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Akademik mükemmelliğin en yoğun hissedildiği şehirlerinden birisi olarak Londra, öğrencilere parlak bir geleceğin kapılarını aralamaktadır.

- Geniş İş olanakları : Akademik mükemmelliğin küresel merkezi olan Londra aynı zamanda dünyanın önemli finans merkezlerinden biri olarak, hem üniversitede hem de üniversite sonrasında da öğrencilere yol gösterecek profesyonellerle iletişim ve çalışma imkanı elde etmektedirler. Bu durum zengin akademik geçmişin yanı sıra kapsamlı bir CV oluşturulmasına ve öğrencilerin fırsatlar dünyasında öne çıkmasını sağlamaktadır.

- Zengin Kültürel Yaşam : Londra kültür ve sanat alanlarından, ikonik turistik mekanlarından canlı gece hayatına kadar bir şehirden beklenen tüm imkanlara sahip, sakinlerinin sıkılmaya vakit bulamadığı bir şehir. Londra’da görülmesi gereken yerler blog yazımıza bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

- Gelişmiş Ulaşım Ağı : Dünyanın ilk metrosuna da sahip olan Londra oldukça gelişmiş ulaşım ağları ile 9 milyona yaklaşan nüfusunun ulaşımını rahatça sürdürmesini sağlamaktadır.

- Çok Kültürlü Ortam : Londra eğitimde olduğu gibi birçok konuda dünyanın cazibe merkezi olduğundan çok kültürlü bir ortama sahiptir.

En İyi Londra Üniversiteleri

Aşağıda en iyi Londra Üniversiteleri listesini inceleyebilirsiniz. Ayrıca bu link üzerinden Londra üniversiteleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilişininiz.

Imperial College London : Bilim, mühendislik, tıp ve işletme alanlarında uzmanlaşmış bir üniversite olan Imperial College, dünya genelindeki en iyi araştırma üniversiteleri arasında yer alır. Özellikle bilim ve teknolojiye ilgi duyan öğrenciler için ideal bir seçenektir. Imperial College London, Times Higher Education 2024 dünya sıralamasında 8. sırada yer almaktadır.

University College London (UCL) : UCL, dünya çapında tanınan ve saygı gösterilen bir araştırma üniversitesidir. Tarihi, köklü ve zengin bir akademik geleneğe sahiptir. UCL hakkında daha fazla bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

King's College London : King's College, sağlık bilimleri, sosyal bilimler, insan bilimleri ve disiplinler arası çalışmalarda öncüdür. Tıp fakültesi ve sağlık bilimleri alanındaki yüksek kaliteli programlarıyla tanınır.

London School of Economics and Political Science (LSE) : LSE, özellikle sosyal bilimler alanında dünya çapında bir liderdir. Ekonomi, siyaset bilimi, sosyoloji ve uluslararası ilişkiler alanlarında lisans ve yüksek lisans eğitimleri verir.

Queen Mary University of London : Queen Mary, özellikle hukuk, tıp, bilim ve mühendislik gibi alanlarda güçlü bir akademik üne sahiptir. Yenilikçi araştırma çalışmaları ve uluslararası öğrenci profili ile öne çıkmaktadır. Queen Mary University of London hakkında detaylı bilgi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

London Business School (LBS) : İşletme alanında dünya çapında saygın bir üne sahip olan LBS, MBA ve yönetici eğitimi gibi programlar sunar. Londra'nın finans merkezi olması nedeniyle özellikle finans ve işletme alanında kariyer yapmak isteyenler için cazip bir seçenektir.

Londra’da tercih edebileceğiniz üniversiteleri aşağıda inceleyebilirsiniz.

Birkbeck, University of London

City, University of London

Goldsmiths, University of London

Queen Mary University of London

Royal Holloway University of London

SOAS University of London

University of Roehampton

Kingston University

University of East London

University of Greenwich

University of Surrey

University of Westminster

University of the Arts London

Londra Üniversiteleri ve Londra’da yüksek lisans için detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir ya da bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED