Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere’deki En İyi Üniversiteler

Birleşik Kralllık'taki En İyi 10 Üniversite Hangileridir?

Yurtdışında eğitim almak deyince akla ilk gelen ülkelerden biri, başarılı eğitim sistemi ile İngiltere’dir. İngiltere’de üniversite eğitimi almak öğrenciler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Siz de yurtdışı üniversite eğitim tercihinizi İngiltere’den yana kullanmayı düşünüyorsanız aşağıdaki yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Eğitim dünyasında önemli bir tecrübeye sahip olan İngiltere, birbirinden kaliteli ve dünyaca tanınan üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. İngiltere’de üniversite okumak güçlü bir kariyer hayatına sahip olmak için atabileceğiniz adımlardan biridir.

İngiltere’de üniversite eğitimi genel olarak 3 yıl sürmektedir ancak bu süreç değişiklik gösterebilir. Üniversite eğitimi öncesinde gerekiyorsa Foundation eğitimi ile birlikte bu süreç 4 yıl olmaktadır. Türkiye’deki liselerden mezun olan öğrenciler IB, AP, Abitur ve Fransız Bakalorya gibi uluslararası geçerliliği olan diplomalara sahip ise Foundation eğitimi almadan üniversite eğitimine başlayabilirler. International Year One programı ile de üniversite eğitim sürecinizi 3 yılda tamamlayabilirsiniz.

İngiltere’de üniversite tercihi yapabilmeniz için 2024 Times Higher sıralamasına göre Birleşik Krallıkta’ ki en iyi 10 üniversite aşağıdaki şekildedir:

Oxford Üniversitesi

Dünyanın en eski en eski üniversitelerinden biri olarak bilinmesinin yanı sıra Birleşik Krallığın ve dünyanın en iyi üniversitesidir. Oxford Üniversitesi seçkin öğretim üyeleri ve zengin tarihi ile oldukça dikkat çekmektedir. Köklü bir tecrübe ve prestijli eğitim sistemine sahip Oxford Üniversitesi’nde öğrenim dili İngilizcedir. Mezunları arasında Birleşik Krallık başbakanları, Nobel ödülü sahipleri gibi dünyaca tanınan isimler vardır. Times Higher sıralamasına göre 2023 yılında dünyanın ve Birleşik Krallığın en iyi üniversitesidir. Oxford Üniversitesi Russell Group üyesi olan bir üniversitedir.

Russell Group Birleşik Krallık’taki araştırma odaklı en iyi ve seçkin öğretime sahip 24 üniversiteden oluşmaktadır. Russell Group üyesi olan üniversiteleri görmek için bu link üzerinden sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Cambridge Üniversitesi

Dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallığın en iyi 2. üniversitesidir. Eğitim dünyasında önemli bir konuma sahip, Cambridge şehrinde bulunan devlete bağlı bir araştırma üniversitesidir. Cambridge Üniversitesi’nin 31 koleji, 8 sanat, kültür ve bilim müzesi, yaklaşık 15 milyon kitabın yer aldığı Cambridge Üniversitesi Kütüphanesi bulunmaktadır. Mezunları arasında dünyaca tanınan bilim insanları, ekonomistler, yazarlar oyuncular ve felsefeciler vardır. Cambridge Üniversitesi Russell Group üyeleri olan üniversitelerden biridir.

Imperial College London

Londra’da yer alan Imperial College London, 1907 yılında kraliyet lisansı elde ederek Royal College of Science, Royal College of Mines ve City and Guilds College birleşmesi ile kurulmuştur. İlk zamanlarda mühendislik, metalürji gibi alanlarda eğitim verirken zaman içinde beşeri bilimler bölümü kurularak hastane ilişkili tıp okullarıyla birleşerek genişledi. 2014 yılında ise işletme fakültesini açmıştır. Timesh Higher 2024 sıralamasına göre Birleşik Krallığın en iyi 3. üniversitesidir ve aynı zamanda Russell Group üyesidir.

UCL (University College London)

UCL, 1826 yılında kurulan ve Londra’da yer alan bir devlet üniversitesidir. Birçok uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan UCL, Russell grup üyesi olan bir üniversitedir. İçerisinde Alexander Graham Bell, Chris Martin, Cristopher Nolan gibi ün sahibi insanlar mezunları arasındadır. Times Higher 2024 sıralamasına göre Birleşik krallığın en iyi 4. üniversitesidir.

University of Edinburgh

Dünyanın en saygın ve prestijli üniversitelerinden biri olan Edinburgh Üniversitesi, 1582 yılında Kral VI. James tarafından yasallaştırılmış ve 1583 yılında kurulmuştur. İskoçya’nın başkenti Edinburgh’ta yer almaktadır. Edinburgh Üniversitesi devlete bağlı olan, Russell Group üyesi olan bir üniversitedir. 20 Nobel Ödülü, 1 Fields madalyası, 1 Abel Ödülü ve olimpiyatlarda birçok altın madalya elde eden yüksek kalitede bir üniversitedir. Times Higher 2024 sıralamasına göre Birleşik krallığın en iyi 5. üniversitesidir.

King’s College London

İngiltere’nin en eski ve köklü üniversitelerinden biri olan King’s College London 1829 yılında kurulmuştur. Russell Group üyeleri arasından biri olan bu üniversitenin birçok eğitim üyesi Nobel Ödülü ile ödüllendirilmiştir. İngiltere’nin en donanımlı okullarında biri olan King’s College London, tıp, diş hekimliği, hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, müzik gibi kayda değer bölümlere sahiptir. Times Higher 2024 sıralamasına göre Birleşik krallığın en iyi 6. üniversitesidir.

London School of Economics and Political Science

1895 yılında Londra’ kurulan London School of Economics and Political Science, kısaltması LSE olarak da bilinmektedir. Fabian Derneği üyeleri olan Beatrice ve Sidney Webb tarafından Londra’da kurulmuştur, Londra Üniversitesi’ne bağlı kolejlerden biridir. Bir devlet üniversitesi olan LSE, 37 ünlü devlet adamının yanında siyaset, uluslararası ilişkiler ve ekonomi alanında ünlü isimler yetiştirmiştir. Russell Group üyesi olan LSE, Times Higher 2024 sıralamasına göre Birleşik krallığın en iyi 7. üniversitesidir.

University of Manchester

University of Manchester 2004 yılında The Victoria University of Manchester ve The University of Manchester Institute of Science and Technology üniversitelerinin birleşimi ile oluşan bir kurumdur. İngiltere’nin ve dünyanın en iyi araştırma üniversitelerinden biri olan University of Manchester Russell Group üyesi olan üniversitelerden biridir. Brian Cox, Benedict Cumberbatch bu üniversiteden mezun olan ünlü isimlerdir. Times Higher 2024 sıralamasına göre Birleşik krallığın en iyi 8. üniversitesidir.

University of Bristol

Kökleri 1876 yılına kadar dayanan University of Bristol, Bristol şehrinde bulunan ve 1909 yılında kurulan kamuya ait bir yükseköğretim kurumudur. Russell Group üyesi olan bu üniversite ayrıca Coimbra Grubu ve Dünya Üniversiteleri Ağı’na da üye olan bir üniversitedir.Edebiyat, tıp, mühendislik, sosyal bilimler, hukuk gibi alanlarda eğitim vermektedir. Times Higher 2024 sıralamasına göre Birleşik krallığın en iyi 9. üniversitesidir.

University of Glasgow

University of Glasgow, İskoçya’nın Glasgow kentinde bulunan, Birleşik Krallık’taki en eski araştırma üniversitelerinden biridir. Kral II. James’in isteği üzerine, Papa V. Nicolaus’un rızası ile 1451 yılında kurulmuştur. Matematikçi Nermin Arık ve Nükleer Fizikçi İskender Akkurt University of Glasgow’da eğitim almış isimlerdir. Russell Group üyesi olan bu üniversite, Times Higher 2024 sıralamasına göre Birleşik krallığın en iyi 10. üniversitesidir.

İngiltere'de lisans eğitimi almayı planlıyorsanız  bu linke tıklayarak İngiltere'de Üniversite Okumak adlı blog yazımıza göz atabilirsiniz

İngiltere Üniversiteleri hakkında bilgi almak için bu linke tıklayarak sayfamızı ziyaret edebilir veya doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED