Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere’de Yazılım Mühendisliği Okumak

İngiltere Yazılım Mühendisliği Lisans Eğitimi

Yazılım mühendisliği yenilikçi, kullanıcı dostu, müşterilerini isteklerine uygun bilgisayar programları ve sistem geliştirmeyi sağlayan bilgisayar kapsamlı bir kariyer mesleğidir. Tüm modern teknolojilerin kalbinde yer alan yazılım mühendisliği her sektörde kilit bir rol oynamaktadır. İngiltere ve diğer Birleşik Krallık ülkeleri, inovasyon ve teknik beceriler açısından zengin bir geçmişe sahiptir ve bu durumun etkilerini Yazılım mühendisliğinde meydana gelen büyük gelişmede görmek mümkündür.

Birleşik Krallık, Avrupa Birliği’nde yapılan bir araştırmanın verilerine göre Avrupa’nın dijital kapsamda en gelişmiş ilk beş ülkesinden biridir. Bu kapsamda Birleşik Krallık Avrupa’da en çok teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapan ülkeler arasındadır.

İnsanlar günde teknolojik cihazlara ortalama 3-5 bin kez tıkladığını, dokunduğunu veya kaydırdığını ve ortalama bir kişinin günde 2 bin kez telefonuna baktığını düşünürsek bu durum bize mobil veya teknolojik cihazlarda kullanılan yazılım miktarının ne denli önemli olduğunu göstermektedir.

İngiltere’de yazılım mühendisliği okumak isteyen öğrenciler, farklı cihazlarda kullanılan ve erişilebilen bilgisayar ve yazılım programlarının geliştirilmesi ve yürütülmesinde mühendislik ilkelerini uygulamayı öğrenmektedir. İngiltere ve diğer Birleşik Krallık ülkeleri çok uzun yıllardır bir öğrenim merkezi olmuştur ve dünyanın en saygın üniversitelerine ev sahipliği yapmaktadır.

Yurtdışında yazılım mühendisliği okumak teknolojinin hızla ilerlemesiyle daha fazla önem kazanmış bir mesleki alan haline gelmiştir. Bu alanda çalışmak ve kariyerlerini ilerletmek isteyen öğrenciler dünya genelinde birçok üniversitede eğitim alma imkânı bulabilmektedir. ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, İsviçre gibi ülkeler yazılım ve diğer mühendislik alanlarında eğitim alma açısından popüler ülkelerdir.

Aşağıda yazılım eğitim almak isteyen öğrenciler için bazı adımlar sıralanmıştır.

  • Yazılım geliştirme lisans programına kaydolmak

Yazılım mühendisi olmanın ilk adımı öğrencilerin için bir yazılım geliştirme lisans programına kaydolmaktır. Çoğu yazılım geliştirme programı, yaygın kodlama dillerini ve temel programlama becerilerini öğrenmeye yardımcı olacak temel kurslarla başlamaktadır ve ardından öğrencileri yazılım geliştirmede giriş seviyesi rollere hazırlamak için daha gelişmiş kurslarla devam etmektedir.

BT alanında bir geçmişe sahip olmak, bazı kurs materyallerinde öğrencilere avantaj sağlayabilir. Örneğin, BT destek uzmanları, temel BT konularını sıfırdan başlayan birine göre daha kolay öğrenebilir.

  • Staj deneyimi kazanmak

Stajlar, öğrencilerin yöneldikleri alanda uygulamalı deneyim kazanmanıza ve sınıftaki becerilerinizi ve bilgilerinizi uygulamaya koymasına olanak tanımaktadır. Stajlar aynı zamanda harika özgeçmiş oluşturuculardır ve üniversiteden sonra öğrencilere ilk iş deneyimlerinde yardımcı olmaktadır. Öğrenciler üniversite süreçleri boyunca birkaç farklı stajda çalışması, mezun olduktan sonra çalışmak istedikleri şirket türlerini keşfetmelerine de yardımcı olmaktadır.

  • Uzmanlık alanınızı seçme

İngiltere'de yazılım mühendisliği öğrencileri genellikle bilgisayar uygulamaları yazılımı veya bilgisayar sistemleri yazılımı konusunda uzmanlaşmaktadır. Uygulama yazılımları, kullanıcıların belirli bir görevi yerine getirmelerini sağlayan kelime işlemcileri, oyunları ve diğer bilgisayar uygulamalarını içermektedir.

Bilgisayar sistemleri yazılımı ise dosya yönetim araçları, sistem yardımcı programları ve hata ayıklayıcılar gibi bilgisayar işletim sistemlerini içermektedir. Bir lisans derecesi yazılım geliştirme programı öğrencileri her iki uzmanlık alanındaki rollere hazırlamaktadır. Her iki uzmanlık alanı da yaratıcılığın yanı sıra gelişmiş problem çözme ve eleştirel düşünme becerileri gerektirmektedir.

  • Sektör sertifikalarını takip

Yazılım geliştirme lisans programı, öğrencileri giriş seviyesi adaylar için değerli farklılaştırıcılar olan Oracle Sertifikalı Java Programcısı veya Microsoft Sertifikalı Çözüm Geliştiricisi gibi sektör sertifikalarına da hazırlayacaktır. Bu sertifikaları almak, yazılım geliştirme öğrencilerin kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olmakta ve ek sorumluluk ve uzmanlık içeren roller üstlenmelerine olanak tanımaktadır.

Geleceğin mesleği yazılım mühendisliği!

“Yazılım mühendisliği geleceğin mesleği mi?” diye bir soruyla karşılaştığımızda günümüzde hızla büyüyen ve gelişen bir sektör olmasından dolayı geleceğin meslekleri arasında olarak kesinlikle kabul edilebilir. Dijital dönüşüm, yapay zekâ, bulut bilişim gibi alanlarda yaşanan gelişmeler ve teknolojinin hızla ilerlemesi günümüzde yazılım mühendisliğine olan talebi büyük oranda artırarak devam ettirmektedir.

İnternet, mobil uygulamalar, yapay zekâ, otonom araçlar gibi alanlarda sürekli ortaya çıkan yazılım ihtiyacı dolayısıyla yazılım mühendisliği için istihdam potansiyeli yüksek olan bir meslek olarak değerlendirilir. Bu sebep dolayısıyla da Yazılım mühendisliği gelecekte büyük önem taşıyan önü açı mesleki alandır.

Sizler için aşağıda yazılım mühendisliği düşünen öğrencilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalara değindik. Yazımızın devamını okuyarak sizlerde bu noktaları inceleyebilirsiniz.

İşte dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar :

- Problem çözücülük

Öğrenciler önce problem çözmeyi, sonra kodlamayı düşünmelidir. Projeler çok karmaşık olabilir, bu yüzden pratik yapmak oldukça önemlidir.

- Uygun bir dil kullanma

Yazılım dilinin hepsi aynı değildir ve popüler olanları arasından (Python, C#, Java, Go, SQL, Powershell) seçim yapabilir veya diğer birçok daha alanda uzmanlaşabilirler.

- İletişim becerileri

Öğrenciler geliştiriciler projeler üzerinde çalışabilmektedir. Bu nedenle de sanal ve yüz yüze beceriler, projelerin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için gereklidir.

- Her zaman öğreniyor olma

Dünya akıl almaz bir hızla gelişmektedir ve gelişen her şeye insanlar hızla adapte olmaktadır. Her şirket yazılım dilini farklı şekillerde kullanabilmektedir, bu nedenle öğrencilerin becerilerini geliştirmeye her zaman hazır olması gerekmektedir. Beceri kamplarına, çıraklık eğitimlerine veya kurum içi kodlama eğitimi veren şirketleri eğitim alma amaçlı kullanabilirler.

İngiltere’de Yazılım Mühendisliği alanında eğitim alabileceğiniz bazı üniversiteler aşağıdaki gibidir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED