Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yetişkinlere Yönelik Dil Okulları

Yetişkinlere Yönelik Dil Okulları

İngilizce öğrenmek için yurt dışına gitmenin yanı sıra eğitim, iş, hobi başta olmak üzere pek çok alanda hayatınıza olumlu etki eder. Dünyanın dört bir yanında kullanılan İngilizce, 2000’li yıllardan itibaren hızla önem kazanır. Çocukluk ve yetişkinlik dönemlerinde öğrenilebilen bu popüler dil, geleneksel ve sosyal medya sayesinde bilinirliğini artırır.

Son derece köklü bir geçmişe sahip olan İngilizcenin içerisinde yüz binlerce kelime yer alır. Türkçeden farklı bir yapıdan oluşması göz korkutsa da kısa süre içerisinde öğrenilip aktif şekilde kullanılabilir.

Yetişkinler için İngilizce Eğitimi Nedir?

İngilizce eğitim sürecinin belirli yaş gruplarına göre verilmesi sonucunda yetişkinler için İngilizce eğitimi olarak ayrı bir dal ortaya çıkar.

Yetişkinler için İngilizce eğitimi birçok kişi tarafından tercih edilir. Sınırların ortadan kalktığı modern dünyada eğitimden iş hayatına kadar pek çok alanda İngilizce öğrenmek zorunlu hale gelmiştir. Yetişkin İngilizce öğrenimi konusunda birtakım tabular olsa da İngilizce her yaşta öğrenilebilir.

Yetişkin İngilizce eğitimine başlamadan önce bireylere seviye tespit sınavı yapılır. Sınav sonucu ve yaş grubuna göre sınıflar oluşturularak eğitim sürecine başlanır.

Yetişkinlerin İngilizce Öğrenmesinin Nedenleri

Yetişkinler tarafından tercih edilen yurt dışı İngilizce programları bireylere dil öğrenmenin yanı sıra birçok katkıda bulunur. Yetişkinlerin İngilizce öğrenmesinde pek çok farklı neden vardır.

Eğitim süreci için son derece olan İngilizce, yurt dışında eğitim almak isteyen veya eğitimine devam etmek isteyen kişilerin ilk seçimi olur. İngilizce olarak yazılan makaleler ve paylaşılan videoları anlayabilmek de eğitim amaçlı İngilizce öğrenmenin temelinde yer alır. İngilizce, uluslararası akademik makale ve tezleri incelemene de fırsat verir.

Yetişkinlikte İngilizce öğrenmenin nedenleri arasında kariyer ön plandadır. Kariyerinde ilerlemek veya yurt dışında çalışmak isteyenler için İngilizce öğrenmek olmazsa olmazdır.

Yeni bir dil öğrenmenin en önemli katkılarından biri dil öğrenmek için iyi bir nedendir. İngilizce öğrenmek, bazı bilişsel becerilerin gelişmesine yardımcı olur. Farklı perspektiflere sahip olmanızı sağlayan yeni dil öğrenimi, sorun çözme kabiliyetinize de etki eder.

İngilizce öğrenmek seyahat etme öz güvenine sahip olmanıza imkân tanır. Yurt dışında İngilizce öğrendiğinde oldukça keyifli bir deneyim haline gelir. Farklı ülkeleri keşfetmenin önündeki en büyük engeli ortadan kaldırarak dilediğin her ülkeye gidebilir, çeşitli kültürleri keşfedebilir ve yeni insanlarla tanışabilirsin.

Birçok film ve kitabın dili olarak kullanılan İngilizceyi derinlemesine öğrenerek çeşitli eserleri kendi dillerinde okuyabilir ve izleyebilirsin.

Yetişkin Dil Okullarının Sunacağı Avantajlar

Yurt dışı dil kursu seçenekleri ağırlıklı olarak ergenlik ve yetişkinlik dönemleri için tercih edilir. Dil öğrenmenin en kolay olduğu dönem çocukluk çağları olsa da yetişkinlikte de dil öğrenilebilir. Yetişkinlikte dil okuluna gitmenin sunacağı bazı avantajlar bulunur.

Dil okuluna giderek farklı diller öğrenmek beyni güçlendirir. Çeşitli yapı ve kurallardan oluşan diller, beyin tarafından çözümlenir. Beyin çözümleme esnasında bilişsel açıdan kendini yenileyerek güçlenir.

Çoklu görev becerisinin gelişimine katkı sağlayan yabancı diller, farklı dillerde düşünebilen ve konuşma esnasında bir dilden diğerine geçiş sağlayabilen bireylerin çoklu görevlerde stres seviyesinin düşmesini sağlar.

Dil öğrenmek, matematik gibi sembolik anlatımın yoğun olduğu akademik alanlarda başarı oranını artırır.

Yeni diller bireylerin farklı kültürler ile yakından tanışmasına olanak tanır. Öğrenilen dili konuşan bireylerle temas etmek, o dilde yapılan eserlerden yararlanmak insana geniş bir perspektif sunar.

Dil öğrenmedeki en önemli unsur hafızadır. Kelimelerin hafızadaki yerinin sağlamlaştırılması için öğrenilen dilin sıklıkla kullanılması gerekir. Dil öğrenme aşamasındaki sistematik çalışmalar, beyin egzersizine yardımcı olarak hafızayı geliştirir.

Yeni diller öğrenirken dil ile ilgili çeşitli unsurlara karşı bilinçlenilir. Dil bilgisi, fiil, cümle yapısı gibi kuralların detaylı olarak öğrenildi dil öğrenme süreci ana dilini geliştirmene de katkıda bulunur.

Birden çok dile hâkim olan insanların gözlem ve analiz yeteneklerinin ileri seviyede olduğu tahmin edilir. Bu durum, yabancı dilin zihni canlandırmadaki etkisini ortaya koyar.

Yetişkinlik döneminde unutkanlık gibi sorunlar ortaya çıkmaya başlayabilir. Çok dil bilen bireylerde hafıza ile ilgili problemlerin ileri yaşlarda meydana geldiği görülür.

Karar vermek herkes için uzun zaman alan bir durumdur. Bir konu hakkında karar verirken detaylı bir analiz yapılmalıdır. Birden fazla dile hâkim olmak, karar verme aşamasında kolaylık sağlar.

Yetişkinlik döneminde dil öğrenmenin avantajlarından bir diğeri ise kariyer yönetimidir. Mesleki alanda kariyer planlamanıza uygun adımlar atmak ve dilediğin yere ulaşabilmek için dil öğrenmek son derece önemlidir. Yabancı ülkelerdeki kariyer fırsatlarının yanı sıra mesleki alandaki gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilirsin.

Her Yaşta Dil Okuluna Gidilebilir mi?

Dil okullarında genel olarak minimum 16 yaş sınırı bulunmaktadır. Kurumun belirlediği şartları karşılayan herkes dil okuluna giderek yeni bir dil öğrenmeye başlayabilir. Dil okullarında, yaş gruplarına göre sınıflandırma yapılır. Bu sınıflandırmanın amacı yaş grubuna uygun eğitim yöntemleri ve materyallerinin kullanılmasını sağlayarak dil öğrenme sürecini pratik hale getirmektir.

En iyi İngilizce kursu seçenekleri değerlendirilirken yurt dışında bulunan dil okulları öne çıkar. Dünyanın dört bir yanında farklı dillerin öğretildiği eğitim kurumları yer alır.

Yurt dışında dil eğitimine gidebilmek için 16 yaş ve üzerinde olunmalıdır. Üst yaş sınırı bulunmayan dil okullarına başvuru yaparken sana hitap eden eğitim yöntemlerini inceleyerek karar verebilirsin.

30 Yaş Üstü İngilizce Kursu Veren Dil Okulları

Aşağıda dünya genelinde 30 yaş üstü öğrenciler için İngilizce kursu veren bazı dil okullarını görebilirsiniz.

  • EC English
  • Kaplan International
  • St. Giles 30+
  • English Path- Canary Wharf 30+


Global Yurtdışı Eğitim dünyanın her noktasında bulunan dil okulları ile istediğin dili hızlı bir şekilde öğrenmene yardımcı olur. Özel olarak geliştirilen eğitim sistemlerine sahip olan dil okulları, öğrenim sürecinde sana destek olur.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED