Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Oxford'da Yaşam

Oxford’da Yaşam

Oxford, İngiltere’nin güneydoğusunda bulunan tarihi ve kültürel açıdan büyük önem taşıyan, büyüleyici şehirlerden biridir. Galerileriyle, müzeleriyle, tarihi publarıyla, pazarlarıyla, kitapçılarıyla ve dükkanlarıyla oldukça dikkat çekmektedir. Büyülü, görkemli binaları ve yapıları Oxford’un çekiciliğini eşsiz kılmaktadır. Aynı zamanda dünyaca ünlü bir seri olan Harry Potter serisinin birçok sahnesi Oxford’da çekilmiştir.

Kökleri çok eskilere dayanan ve dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Oxford, tam bir öğrenci şehri olarak bilinmektedir. Zengin bir turizme sahip olduğu için insanlar tarafından sık sık tercih edilen bir şehirdir. Özellikle Oxford Üniversitesi ve Oxford dil okulları sebebiyle dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrenciler bu şehri ziyaret etmektedirler. 

Sahip olduğu kültürel mekanları, sanat galerileri, düzenlediği gezi ve tiyatro aktiviteleri Oxford şehrinin kültür, tarih ve sanata büyük ölçüde önem verdiğini göstermektedir.

Oxford iklim olarak tipik İngiltere’nin genel iklim koşullarına çok benzemektedir. Çoğunlukla ılıman iklim hakimdir ve şehirde yağış fazla görülmektedir. Haziran ve Eylül arası ılık bir mevsim görülmektedir ve en sıcak ay Temmuz ayıdır, ortalama sıcaklık 21 derecedir. Oxford’daki en soğuk ay Ocak ayıdır, en yüksek sıcaklık ortalama 7 derece düzeyindedir.

Oxford Yaşam Şartları

İngiltere yüksek yaşam standartları olarak genellikle pahalı bir ülkedir. Bundan dolayı öğrenciler de tedirgin olmaktadır fakat Oxford başkent Londra ve diğer İngiltere şehirlerine nispeten konaklama, yeme-içme ve sosyal hayat daha uygun maliyetlidir. Eğitiminiz ve ihtiyaçlarınız karşılayabilmek adına Oxford yaşam masrafları daha makul düzeydedir.

Oxford’da Ulaşım

İngiltere’nin birçok şehrinde olduğu gibi Oxford’da da otobüs ve tren en çok tercih edilen ulaşım alternatiflerindendir  ve ulaşım oldukça kolaydır. Bununla birlikte şehirde bisiklet kullanımı da çok yaygındır. Oxford'da ulaşım otobüs ve tren seferleri ile  rahatlıkla sağlanmaktadır. Oxford’a giderseniz eşsiz, görkemli bina ve yapıların aralarından bisikletle tur atmanızı tavsiye ederiz. Oxford’dan başkent Londra’ya 1 saatlik tren yolculuğu mesafesiyle ulaşılabilmektedir. Diğer şehirler için ise başka ulaşım imkanları da mevcuttur. 

oxfordda-yasam-cornmarket-street

Oxford’da Gezilecek Yerler

- Christ Church

Oxford Üniversitesi’nin kolejlerinden biri olan Christ Church, Kral 7.Henry tarafında erkek öğrencilerin eğitim görmesi için yapılmıştır. Ayrıca Harry Potter serisinin Hogwart Salonu sahnesi burada çekilmiştir. Kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir.

- Bridge of Sighs

İç çekme köprüsü olarak bilinen Bridge of Sighs Hertford Koleji’nin iki bölümünü birbirine bağlayan bir köprüdür. Köprünün altından College Lane yolu geçmektedir.

 - Balliol College

Oxford Üniversitesinin kolejlerinden biridir. Görülmesi gereken turistik duraklardan biridir.3 Birleşik Krallık başbakanı, pek çok edebiyatçı ve filozof buradan mezun olmuştur.

 - Cornmarket Street

Oxford’un kalbi olan Cornmarket Street oldukça hareketli ve canlı bir caddedir. Birçok kafe, mağaza ve market bulundurduğundan Oxford’un en ünlü caddelerinden biri olarak bilinmektedir.

 - Radcliffe Camera

James Gibbs tarafından Barok tarzında tasarlanan ve 1739-49’da inşa edilen bu bina, Oxford Üniversitesi için bir bilim kütüphanesidir.

 - Covered Market

Oxford’da gezilecek yerler arasından biri olan Covered Market tarihi bir kapalı pazar yeridir. Burada balıkçı, pastacı, kasap ve birçok butik dükkan bulunmaktadır.

 - Ashmolean Museum

Mutlaka görmeniz bu müzede İslam sanatından örnekler göreceksiniz. Ayrıca Mısır mumyaları ve Hint tekstil sanatı gibi birçok eserle karşılaşacaksınız.

Oxford Yemek Kültürü

Oxford yemek kültürü, tipik İngiliz mutfağı etkisi altındadır. İngiliz mutfağı çok güçlü olmadığından dolayı İngilizler için dışarıda yemek sürekli bir alışkanlıktır. En önemli öğünleri kahvaltıdır. İngiliz Kahvaltısını neredeyse duymayan yoktur. En çok yenilen yemeklerinden biri olan fish & chips (balık ve patates kızartması) ve diğer balık türleri sıkça tüketilir. Sebze de yemek kültürlerinde sıkça görülmekte, sebzelerin etle beraber güveçte pişirilmesi yaygındır. Oxford Blue adında ilk olarak Oxford’da üretilen İngiliz mavi peynir oldukça meşhurdur. İngilizlere özgü hepimizin ‘Beş Çayı’ olarak bildiği asıl adı ‘High Tea’ olan çay gelenekleri ülke genelinde yaygındır. Sütlü çayla birlikte ona eşlik eden sandviçler, muffinler ve hamur işleri bulunmaktadır.

Oxford Festival

Oxford sosyal hayatı fazla hareketli olan bir şehirdir. Yıl içinde birçok aktivite ve Oxford festival etkinlikleri düzenlenmektedir. Oxford Chamber Müzik Festivali her sene Ekim ayında, Oxford ünlü şeflerin yer aldığı Foodies Festivali her sene Ağustos ayında düzenlenir. Ayrıca Oxford Chocolate Festivali de oldukça sevilen festivallerden birisidir.

Oxford Gece Hayatı

Restoran ve kafelerinin yanı sıra Oxford gece hayatı da oldukça meşhurdur. Özellikle şehirde öğrenci yoğunluğu fazla olduğundan dolayı gece hayatı hareketli geçer. King’s Arms oldukça ünlü ve 1607 yılında kurulmuş olan en köklü publardan biridir. Plush Oxford, Freud’s gibi mekanlar oldukça tercih edilen eğlence mekanlarındandır.

oxfordda-yasam-kings-education

Oxford’da Dil Eğitimi

Oxford tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra sahip olduğu birbirinden kaliteli, başarılı üniversiteleri ve dil okulları ile dikkat çekmektedir. İngilizce dilinin ana vatanında, tam bir eğitim şehri olan Oxford’da öğrenmek size muhteşem bir deneyim sağlayacaktır. Yüksek standartta verdikleri dil eğitimi ile birçok uluslararası öğrencilerin gözdesi olan bu şehir oldukça tercih edilmektedir. Size sunacağı sayısız imkan ve eğitim fırsatlarıyla Oxford şehri harika bir seçim olacaktır.

Oxford da eğitim almak ve Oxford dil okulları hakkında daha fazla bilgi almak için sayfamıza bu link üzerinden göz atabilir veya doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz randevu alarak ofislerimizi de ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED