Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Oxford'da Gezilecek En İyi 10 Yer

Oxford'da Eğitim Alırken Gezebileceğiniz En İyi 10 Yer

İngiltere’nin en görkemli şehirlerinden biri olan Oxford, İngiltere’nin güneydoğusunda, Thames Nehri üzerinde kurulmuş bir şehirdir. Tarihi boyunca oldukça önemli bir eğitim merkezi olarak adından söz ettiren bu güzel şehir, köklü tarihi, ihtişamlı mimarisi ve kültürel mirası ile oldukça popülerdir.

Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzamakta olan Oxford tarihi, Orta Çağ’da oldukça büyük bir ticaret merkezi olarak gelişmesinden sonra zamanla yerini üniversite şehri olarak bilinmeye bırakmıştır.

Oxford’da neler var derseniz, çeşitli mimarilere ev sahipliği yapan Oxford; Gotik, Tudor, Barok ve Neo-Klasik tarzlarında yapılar ile şehrin siluetlerini oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra parkları, yemyeşil bahçeleri ve nehir kenarlarının bulunduğu doğal güzellikleri de turistlere dinlenebilecekleri ve doğa ile iç içe olabilme fırsatı vermektedir. Sanat, edebiyat ve müzik severlerinde dikkatini çekeceği kültürel etkinliklerle dolu bir şehir olan Oxford, ayrıca her yıl birçok farklı festivaller ve etkinlikler ile de kültürel yaşamı da canlı tutmaktadır.

Gezilmesi ve görülmesi gereken bir çok mimari yapısı ve tarihi olan bu muhteşem şehir Oxford’da gezilecek en iyi 10 yer nerelerdir bunlara bakalım.

Oxford Üniversitesi

Dünyanın en prestijli okulları arasında bulunan Oxford Üniversitesine ev sahipliği yapan Oxford şehrinde 1096 yılında kurularak dünyanın en eski ve saygın üniversiteleri arasında yer almaktadır. Yüksek eğitimde mükemmeliyetçiliği ve yeniliği teşvik ederek ilerleyen bir tarihe sahip olan Oxford Üniversitesi, 30’dan fazla koleji ve kendi içinde birçok akademik birimden oluşmaktadır. Tarihi binaları, müzeleri ve de kolejleri ile meşhur olan bu üniversiteyi ziyaret etmeden olmaz. Oxford üniversitesini ziyaret ederek eski kampüsü keşfedebilirsiniz

Bodleian Kütüphanesi

1602 yılında kurulmuş olan ve İngiltere’deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Bodleian Kütüphanesi, oldukça takdire şayan bir yapıya sahiptir. Bodleian Kütüphanesinde yaklaşık olarak 12 milyonun üzerinde kitap ve el yazmalarının bulunduğu oldukça geniş bir koleksiyona sahip olduğu bilinmektedir. Meraklı gezginler Bodleian Kütüphanesinde Divinity School gibi tarihi odalar ve Seldon Divinity Koleksiyonu’nu görmeye gidebilirler.

Ashmolean Müzesi

İngiltere’deki en eski kamu müzelerinden biri olan Ashmolean Müzesi, birçok sanat ve antik eserlerinin, arkeolojik kalıntıların bulunduğu geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Ashmolean Müzesi’nde modern sanattan Antik Mısır’a kadar birçok farklı dönemlere ait eserlere yer vermektedir.

Christ Church Koleji ve Katedrali

16. yüzyılda kurulan ve ünlü yazar Lewis Carroll’ın ilham aldığı yerlerden biri olarak bilinen Christ Church Koleji, muazzam mimarisi, yemyeşil alanları ve Tom Kulesi gibi yapıları ile oldukça dikkat çekmektedir. Ünlü Harry Potter filmlerinin Hogwarts Büyücülük Okulu olarak da kullanılan bazı sahnelere ev sahipliği yapmıştır. Church Koleji’nin yanı sıra gitmişken katedrali de görmeden dönmeyin deriz.

Radcliffe Camera

Oxford şehrinin simgesi halini almış oldukça göz alıcı bir yapı olan Radcliffe Kamera, 18. yüzyılda inşa edilmiştir. Neo-klasik binaların örneklerinden biri olan Radcliffe Kamera özellikle öğrencilerin ve gezginlerin en merak ettiği ve sevdiği noktalardan biridir. Radcliffe Kamera’nın tepesine çıkıp, Oxford’un güzel manzarasını izleyebilirsiniz.

Pitt Nehri ve Botanik Bahçeleri

Birazda doğayla iç içe olmak istiyorum derseniz, Pitt Nehri ve Botanik Bahçeleri tam size göre. Oxford’un merkezi konumunda yer alan Pitt Nehri, sakin bir yürüyüş yapmanız veya piknik sepetinizi alıp piknik yapabileceğiniz harika bir yerdir. Binlerce bitki türünün bulunduğu ve Nehrin kıyısına uzanan Botanik Bahçeleri ise doğa severler için olağanüstü bir ziyaret noktası olmaktadır.

Oxford Kalesi

Şehrin tarihini en etkileyici bir şekilde yansıtan Oxford Kalesi , 11. yüzyılda inşa edilmiştir. Oxford Kalesi İngiltere’nin savaş tarihine ışık tutmuş birçok farklı sergi ve etkinlikler ile ziyaretçileri karşılamaktadır. Kaleye çıkarak, şehrin olağanüstü manzarasıyla baş başa kalabilirsiniz.

Oxford Bilim Müzesi

Her şehirde mutlaka gezilmesi gereken müzeler vardır. Oxford Bilim Müzesi'de Oxford’da gezilecek yerlerden biri olmalıdır diyebiliriz. 19. yüzyılda kurulan ve birçok çeşitli bilimsel ve teknolojik alanlarda yer almış sergileri ile dikkatleri çeken bir müzedir. İnteraktif deneyimler ile birçok sergiye de ev sahipliği yapmaktadır.

Sheldonian Tiyatrosu

Ünlü Mimar Christopher Wren tarafından tasarımının gerçekleştiği harika bir yapıdır. Sheldonian Tiyatrosu, konserler, çeşitli törenler ve diğer etkinlikler için kullanılmaktadır. Tiyatro içerisinde bulunan çeşitli freskler ve detayları ziyaretçileri kendisine çekmektedir.

Covered Market

Oxford’un merkezinde yer alan 1774 yılında inşa edilmiş olan ünlü bir kapalı pazardır. Günümüzde önemli bir ticaret ve kültürel merkezi olan Covered Market, birçok farklı dükkanlar, kafeler ve restoranları içerisinde barındırmaktadır. Yerli halkta dahil turistlerin popüler bir alışveriş ve yeme-içme mekanı olmaktadır. Oxford’da gezilecek en iyi yerlerden biri olan, geleneksel İngiliz ürünleri, el yapımı hediyelik eşyalar, çiçekçi, kitapçılar, giyim mağazaları çikolatacılar ve daha bir çok çeşitli işletmelerin bulunduğu geniş bir Pazar olan Covered Market’e uğrayabilirsiniz.

Londra’ya yaklaşık olarak 2 saat uzaklıkta yer alan Oxford oldukça iyi bir ulaşım ağına da sahiptir. Şehirde demiryolu, otobüs seyahatleri yaparak diğer şehirlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra bisiklet kullanımı da şehir içinde oldukça yaygın kullanılmaktadır. Oxford’da gezilecek en güzel yerler keşfine çıkmak isteyen gezginlere önerebileceğimiz 10 yer yukarıdaki gibidir. Gezi seyahatiniz sırasında listenize eklemeniz gereken olağanüstü yerler olduğunu söyleyebiliriz. Oxford hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Oxford’da yaşam ve Oxford’da öğrenci olmak blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED