Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Londra'da Yaşamak

Londra’da Yaşamak

Sarayları, köprüleri, kuleleri kiliseleri ile meşhur olan, ülkenin güneydoğusunda yer alan Londra, hem Birleşik Krallık hem de İngiltere’nin başkentidir. Aynı zamanda İngiltere’nin en büyük şehri ve Avrupa Birliği’nin de en geniş kentsel bölgesidir. Thames Nehri’nin ikiye ayırdığı Londra, sahip olduğu parklar, bahçeler ve daha birçok yeşil alanlarıyla tam olarak doğaseverlere hitap etmektedir. Barındırdığı tarihi müzeler, galeriler, müzikal ve tiyatro etkinlikleriyle sanata vermiş olduğu önem dikkat çekmektedir. Tarihi ve kültürel güzellikleri ile bilinen Londra, her mevsimde turistlerin ilgisini oldukça çekmekte ve her yıl çok fazla sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır.

Hayat standartlarının yüksek olduğu Londra’da yaşamak ve eğitim almak günümüzde oldukça bir popüler bir hale geldi. Londra, dünyanın en popüler öğrenci şehirlerinden biridir ve büyük bir öğrenci popülasyonuna sahiptir. Ev sahipliği yaptığı birbirinden kaliteli ve donanımlı Londra dil okulları, liseleri ve üniversitelerinden dolayı öğrenciler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Londra’ya her yıl dünyanın birçok ülkesinden uluslararası öğrenci gelmektedir.

Londra İklimi

Tipik İngiltere iklimine benzeyen Londra’da ılıman bir iklim hakimdir ve okyanus iklimi özelliklerine sahiptir. Yıl boyunca belirgin bir yağış vardır. Özellikle Kasım ayında yoğun bir yağış görülmektedir. Yazları genellikle sıcaklık ortalama 20-22 ve en sıcak ay Temmuz ayıdır. Sıcaklığın en düşük olduğu ay ise Şubat ayıdır.

Londra Yaşam Şartları

Genel olarak baktığımızda İngiltere, yüksek standartlarına sahip ve yaşam şartları açısından pahalı bir ülke olarak bilinmektedir. Başkent Londra’da genel olarak pahalı bir şehir diyebiliriz. Çünkü İngiltere’nin diğer şehirleri ile kıyaslandığında yaşam masrafları en yüksek şehirdir. Yeme-içme, market alışverişi, ev kiraları daha maliyetlidir. Özellikle Londra’nın merkezinde ev kiralayacaksanız bir bütçe planlaması yapmanız gerekmektedir.

Londra’da Ulaşım

Londra ulaşım ağı olarak oldukça gelişmiş bir şehirdir. Şehirde metro, tren ve otobüs en çok kullanılan ulaşım araçlarıdır. Metrolar genellikle geceden sonra hizmet vermemektedir. Otobüsler gece de hizmet vermektedirler. Meşhur çift katlı kırmızı otobüsleri bilmeyeniniz yoktur. Ayrıca şehir içinde bisiklet kullanımı da oldukça yaygındır ve diğer şehirlere göre farklı dizaynı ile siyah taksiler bulunmaktadır.

londrada-yasamak-borough-market

Londra’da Gezilecek Yerler

Londra'da gezilecek en iyi 9 yer ile ilgili sizin için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

1- Westminster Abbey: Görkemli mimarisi ve çarpıcı görselliğiyle Birleşik Krallığın en önemli dini yapılarından biridir. İngiliz Kraliyet Ailesi’nin taç giyme törenlerinin yapıldığı katedraldir.

2- Palace of Westminster: Westminster Sarayı Birleşik Krallığın parlamento binası olarak kullanılmaktadır. Şehrin en meşhur saat kulesi Big Ben’e de ev sahipliği yapmaktadır. Londra’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.

3- British Museum: 1753 yılında kurulan British Museum, kamuya açık ulusal bir müzedir. Bir sanat müzesi olmasının yanı sıra antropolojik eserler de barındırmaktadır. Parthenon heykelleri, Mısır mumyaları gibi ünlü nesneler de bulunmaktadır.

4- London Eye: Thames Nehri’ne bakan bir konumda buluna London Eye, devasa bir dönme dolaptır. 135 metre yüksekliği ile Londra’yı neredeyse kuş bakışı görebileceğiniz bir yapıdır. Avrupa’nın en büyüğü olarak bilinmektedir.

5- Tower Bridge: Londra’nın ikonik bir köprüsü olan Tower Bridge şehrin iki yanını birbirine bağlayan ikiz kuleli bir köprüdür. İnşa aşamasında 11.000 ton çelik kullanılmıştır.

6- Borough Market: Southwark bölgesinde bulunan Borough Mraket Londra’en eski ve büyük pazarlarından biridir. Et, balık, sebze, kek pasta, kahve gibi birçok ürünün rn taze halini burada bulabilirsiniz.

7- National Gallery: Londra’nın merkez meydanlarından biri olan Trafalgar Square’de bulunan muhteşem bir müzedir. İçerisinde dünyaca tanınan tabloların orijinalleri sergilenmektedir. Da Vinci, Van Gogh, Michelango gibi ünlü sanatçıların eserleri bulunmaktadır.

8- Hyde Park: İngiltere’deki 8 kraliyet parklarından biridir. Bu parkta yüzme, paten gibi etkinlikler yapılırken festivaller de düzenlenmektedir. Önceler Kral 8. Henry tarafından av alanı olarak sonraları ise halka açık bir park olarak kullanılmıştır.

9- Oxford Street: Avrupa’nın en yoğun ve işlek caddelerinden biri olan Oxford caddesinde sayısız mağaza bulunmaktadır. Kadın ziyaretçiler için adeta bir cennettir diyebiliriz. Modadan teknolojiye birçok alanda keyifle alışveriş yapabilirsiniz.

Londra Yemek Kültürü

Tipik İngiliz mutfağı etkisi altında olan Londra mutfağında ilk öğün çok önemlidir. Neredeyse çoğumuzun bildiği Geleneksel İngiliz Kahvaltısı Londra halkı için vazgeçilmezdir. İngiliz mutfağı deyince akla ilk gelen yemeklerden biri olan Fish & Chips sıkça tüketilmektedir. Yorkshire pudingli rosto İngilizlerin genellikle Pazar öğlenlerinde yedikleri bir yemektedir.

Londra halkının severek ve en çok tükettiği tatlı Eton Mess’tir. Kırılmış beze parçaları, kremşanti ve çilek karışımından oluşmaktadır. En meşhur yemeklerden biri olan Pie & Mash hamurun içine dana eti ve sebzeler eklenerek patates püresiyle servis edilir. Ve hepimizin Beş Çayı olarak bildiği High Tea İngiltere genelinde yaygındır. Sütlü çayın yanına kekler, muffinler ve sandviçler eşlik eder.

londrada-yasamak-chelsea-flower-show

Londra Festivalleri

Londra her yıl düzenli olarak birçok festival ve etkinliğe ev sahipliği yapan bir şehirdir. Londra’da mutlaka katılmanız gereken 5 festival hangisidir diye merak ediyorsanız aşağıdaki liste tam size göre!

1- Nothing Hill Carnival: İngiltere’nin en popüler festivallerinden biridir. Irkçılığa karşı bir grup tarafından başlatılmıştır.

2- Diwali Festivali: Türkçe anlamı Işıklar festivalidir. Hintlilerin yeni yılı kutladıkları bir festivaldir.

3- Chelsea Flower Show: Chelsea’da bulunan ve Royal Hospital Chelsea’de düzenlenen muhteşem bir botanik sergisidir.

4- Thames Festival: Sanat illüstrasyonları, sergiler ve performanslar ile Thames Nehri’nin canlandığı bir festivaldir.

5- Chinese New Year: Her yıl Çinliler tarafından yapılan yeni yıl kutlamasıdır. Bu kutlamada Çin kültürünü yakında göreceksiniz.

Londra Gece Hayatı

Londra gece hayatı oldukça canlı ve hareketli geçmektedir. Bunun sebeplerinden birisi öğrenci popülasyonun yüksek olmasıdır. Gece hayatını dolu dolu yaşamak için Soho’da bulunan birçok eğlence mekanlarını tercih edebilirsiniz.

Londra Dil Eğitimi

Londra etkileyici turistik mekanları ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra birbirinden kaliteli ve donanımlı dil okullarıyla da dünyaca tanınan, tercih edilen şehirlerden biridir. Londra, İngilizceyi anavatanında öğrenmek ve geliştirmek isteyenler için oldukça mantıklı bir seçim olacaktır. Londra size hem yüksek standartlarda eğitim hem de dolu dolu eğleneceğiniz bir eğitim imkanı sağlayacaktır.

Londra dil okulları hakkında daha fazla bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilir veya doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED