Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Londra’da Dil Eğitimi

Londra’da Dil Eğitiminde Püf Noktalar

İngiltere ve Birleşik Krallığı’nın başkenti olan Londra, oldukça kalabalık metropol bir şehir olarak bilinmektedir. Thames Nehri üzerinde bulunan Londra, sanat, eğitim, ticaret, turizm, moda, finans gibi birçok alanda dünyada en önde gelen şehirlerinden biri olmaktadır. Bunun yanı sıra en büyük finans merkezlerinden biri olması da şehrin gelişimini oldukça desteklemektedir.

Londra, İngiltere’nin tarihi kültürü, gece hayatı ve eğlencesi açısından merkezi olarak da bilinmektedir. Bu yüzden hareketli şehirleri ve bu hareketliliğe ayak uydurabilenler için muazzam bir şehir olmaktadır. Seneler boyu birçok farklı kültürleri içerisinde barındıran fakat kendi benliğini de korumaya devam eden Londra, büyük şehir severler ve kalabalık ortamlarda eğlenmekten zevk alanlar için tercih edilebilecek en güzel şehirlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca Londra’da yaşamak isteyenlerin bu güzel şehre taşınmadan önce hayatın nasıl ilerlediğini görmeniz daha sağlıklı bir hayat kurmanıza yardımcı olacaktır.

Londra’da Dil Eğitimi

Dünya'da en yaygın kullanılan ve uluslararası bir dil olan İngilizce öğrenmek için Londra’da dil eğitimi almayı düşünebilirsiniz. Londra köklü tarihi, güçlü ekonomisi ve yüksek standartlar içerisinde sunmuş olduğu eğitimleri ile adından oldukça sık söz ettirmeyi başaran bir şehirdir diyebiliriz.

Londra’da lise eğitimi, üniversite eğitimi almak, kariyer hayatınızda kendinizi geliştirmek veya Londra’da dil eğitimi veren bir kurumda İngilizce öğrenmek gibi planlarınız var ise Londra’da dil okuluna başvurabilirsiniz. Bu süreçlerde İngilizcenizin iyi olması en temel konulardan biri olmaktadır. Bu yüzden de anadili İngilizce olan Londra’da dil eğitimi bu temel konuyu oluşturmak için en ideal alternatiflerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Londra’da dil eğitimi alma hedefleriniz var ise dünyanın her bir yanından katılım sağlanabildiği ve oldukça donanımlı ve kaliteli bir eğitim imkanı sunduğunu ayrıca uluslararası bütün katılımcılara sunduğu bu imkanlardan faydalanarak İngilizce öğrenme yolunuzda eğitim ve kariyer planlarınızın adımlarını daha sağlam basabilmenizde büyük katkı sağlayacaktır. Bununla beraber Londra’da dil eğitimi alırken Londra şehrinin güzelliklerini ve tarihinde farklın deneyimler elde etmenize de oldukça destek sağlayacaktır.

Londra’da Dil Okulları

Londra’da dil okulları çeşitliliğinin fazla olması sizlere alternatif seçenekler sunmaktadır. Londra dil okulu denildiğinde akıllara gelen eğitim kalitesi, köklü tarihi ve kültürü, konumu ayrıca dil okulu programlarının alternatifleriyle dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Dünyanın her bir yanındaki öğrencilerin sıklıkla adını duyabileceği ve tercih ettikleri Londra dil okullarının bazılarını sizler için aşağıda listeledik.

  • Kaplan International Languages
  • EC English
  • St Giles International Colleges
  • Kings Education
  • LSI International
  • International House
  • Frances King School of English
  • Stafford House School of English


Belirtmiş olduğumuz okullar dışında sayısız Londra’da dil eğitimi sunan dil okulları bulunmaktadır. Londra’da dil eğitimi sunan tüm okulları görmek için ve dil okulları hakkında bilgi almak için Londra dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

Londra’da Dil Okulu Programları

Londra’da dil eğitimi alarak İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız bunun öncesinde katılacağınız programın size uygun olup olmadığına veya hangi programa katılmanız gerektiğine karar vermeniz en önemli noktalardan biri olmaktadır. Bu yüzden iyi bir araştırma yapmanızı veya Global Yurtdışı Eğitim olarak profesyonel danışmanlarımızdan danışmanlık alarak aklınıza takılan bütün sorulara cevap bulabilirsiniz. Londra’daki dil eğitim kurslarına yıl boyu katılım sağlanabilmektedir. Genellikle en fazla tercih edilen genel İngilizce veya akademik İngilizce programları dışında sizlere destek verecek diğer Londra’da dil okulu programları nelerdir aşağıdaki lisemizden göz gezdirebilirsiniz.

- Genel İngilizce : Genel İngilizce programlarında merdivenin ilk basamağı olarak düşünebilirsiniz. Okuma, yazma, konuşma, dinleme becerileri gibi temel İngilizcenizi geliştirmenize olanak sağlayan bir dil programıdır. Bunun yanı sıra Genel İngilizce programlarında aktivite ve ilgi çekici bir şekilde hazırlanan ders programları sayesinde sıkılmadan İngilizce dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Genel İngilizce programları çoğunlukla 15 Saat (20 Ders) olarak sunulmaktadır. Tabi yoğun program talebinde de bulunarak yoğun programlara da katılım sağlayabilir. İngilizcenizi kalacağınız süre boyunca istediğiniz dil seviyesine ulaştırabilirsiniz.

- Akademik İngilizce : Kendinizi akademik alanda geliştirmek istiyorsanız bununla birlikte İngilizce dil eğitimi alma kararı verdiyseniz size en uygun olan sizi daha çok akademik çalışmalara hazırlamaya odaklı bir program olan akademik İngilizce programına katılım gösterebilirsiniz. İngilizce dili kullanımının aktif olduğu bir ülkede üniversite eğitimi veya yüksek lisans eğitimi almayı düşünen veya okuduğu üniversitede İngilizce eğitimi almakta olan öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği bir programdır. Genellikle 6 aydan uzun alınan İngilizce kursları akademik İngilizce olarak geçmektedir. Öğrenciler bu süreçte genel veya yoğun İngilizce tercih edebilirler. Akademik İngilizce programlarına genel İngilizce programı gibi her Pazartesi katılım olmamaktadır. Çoğunlukla her ay veya dil okulunun belirlemiş olduğu tarihlerde katılım sağlayabilirsiniz.

- Mesleki İngilizce ve İş İngilizcesi : Mesleki ve iş İngilizcesi programları kariyer alanında kendilerini bir adım daha ileriye taşımak isteyenlerin tercih etmekte olduğu ve oldukça faydalı olan bir dil eğitim programıdır. Mesleki İngilizce dil programlarında mühendislik, hukuk veya tıp gibi birçok alanlarını hedef alarak verilen bir eğitimdir. İş İngilizcesi ise daha çok genel İngilizce, kariyer alanda başarı odaklı ve iletişim becerilerini geliştirme konularını ele alan derslerin birleşimine odaklı özel olarak tasarlanan bir İngilizce programıdır. Mesleki İngilizce ve İş İngilizcesi programları için her Pazartesi başlayabileceğiniz gibi dil okulunun da belirlemiş olduğu tarihlerde de başlanabilmektedir. Bu tarz programlara katılım sağlayabilmeniz için sizlerden B1 Intermediate seviyesinde İngilizce seviyesinde olmanız istenmektedir.

- Sınava Hazırlık Programları (IELTS - TOEFL) : İngilizce seviyenizi dünya çapındaki çoğu üniversite ve şirketler tarafından kabul görmesi için IELTS veya TOEFL sınavlarına girmeniz ve geçmeniz gerekmektedir. Sınava hazırlık programlarının amacı sınav tekniklerini kullanarak bu sınavlardan başarıyla geçmenizdir. Dilediğiniz zaman IELTS sınavına katılım sağlayabilirsiniz fakat IELTS veya TOEFL hazırlık programlarına katılım sağlamanız için okulların sizlerde B1 Intermediate dil seviyesinde olmanızı isteyebilmektedir. Sınava hazırlık programlarında dilerseniz Genel İngilizce, IELTS veya TOEFL hazırlık programına beraberinde katılabileceğiniz gibi sadece sınava hazırlık programına da katılım gösterebilirsiniz.

- Bire Bir Özel İngilizce : Tamamen sizi yoğunlaşmak istediğiniz alana göre hazırlayan bir programdır. Hangi alanda ne kadar gelişmek istediğinize göre bir ders programı ayarlaması yapılır ve onun üzerinden ilerlenmektedir. Birebir özel İngilizce programları tamamen size odaklı olduğundan dolayı konuşma becerilerinizi geliştirmede en hızlı ve en etkili yöntemlerden biridir diyebiliriz.

- Yetişkin Grup İngilizcesi : Çoğunlukla 30 yaş üzeri bireylerin kendi yaş grupları ile eğitim aldıkları bir programdır. İngilizce dil kursuna her seviyeden katılım sağlayabilirsiniz. Yetişkin grup programlarına yıl boyunca her pazartesi katılım sağlayabilirsiniz. Okullara göre değişmekle birlikte dilerseniz sabah dersleri dışında öğleden sonra da sunmuş oldukları seçmeli derslere katılım göstererek kendinizi geliştirebilirsiniz. Kendi yaşıtlarınızla birlikte eğitim alabileceğiniz ve size size uygun aktivitelerin düzenlendiği programlarla dilinizi geliştirme imkanı bulabilirsiniz.

İngilizce Öğretmenleri için İngilizce : İngilizce öğretmenliği kariyerinizde sizi daha ileriye taşıyacak olan bu programda CELTA, DELTA, TEFL ve daha birçok farklı mesleki kursların bulunduğu bir programdır.

Londra’da Dil Eğitimi Konaklama

Londra’da dil eğitimi serüvenine katıldıysanız bunun sonrasında düşünmeniz gereken en önemli konulardan biri olan konaklama seçenekleridir. Tercih ettiğiniz şehir veya okul farketmeksizin birçok farklı konaklama tipi bulunmaktadır. Londra’da dil eğitimi konaklama sırasında en popüler olan alternatifler aşağıdaki gibidir.

-  Yurt Konaklama : Londra dil okullarının çoğunun sizlere sunmuş olduğu bir konaklama olan yurt konaklaması, tek kişilik bir oda tercihi yapabileceğiniz gibi 2 veya 3 kişilik de odalarda konaklayabilmektesiniz. Okul yurtlarında çoğunlukla mutfak banyo gibi alanlar ortak kullanıma tabiidir. Her yurt farklı alternatifler ve seçenekler sunmaktadır. Çoğunlukla dil okulu yurtları yürüme mesafesinde veya ulaşımı rahat bir konuma sahiptirler.

-  Aile Yanı Konaklama : Fiyat bakımından daha az maliyetli olması bir yana anadili İngilizce olan bir aileyle birlikte yaşamanın size vermiş olduğu avantajlardan dolayı öğrenciler tarafından en çok tercih edilen konaklama seçeneklerinden biridir. Aile yanı konaklamalarda kalacağınız aile tarafından ev içerisinde size ait bir oda verilmektedir. Dilerseniz yemekli veya yemeksiz bir şekilde de konaklama yapabilirsiniz.

-  Öğrenci Evleri : Yurt konaklamalardan farklı olarak öğrenci evlerinde çoğunlukla mutfak ve banyonun ortak kullanıldığı bir konaklama seçeneğidir. Okuldan farklı öğrencilerin aynı binada bulunduğu ve çoğunlukla okula olan uzaklığı maksimum 20 dakika yürüme mesafesinde veya rahat ulaşım sağlayabileceğiniz bir konumdadır.

Londra’da Dil Okulu Vizesi

Londra’da dil okulu vizesi, Londra’da dil eğitimi alacak öğrencilerin başvurabileceği iki farklı vize türü bulunmaktadır. Genellikle Londra’ya 6 ay veya daha kısa süreli bir dil eğitimine gidiyorsanız standart ziyaretçi vizesi almanız yeterli olacaktır. Fakat Londra’daki dil eğitiminiz 6 aydan daha uzun süreli bir dil eğitimi olacaksa 11 aya kadar kısa dönem öğrenci vizesi almanız gerekmektedir. İki türlü vize tipi için de katılım gösterdiğiniz programın tam zamanlı bir dil eğitim programı ve haftada en az 15 saat eğitim veren bir programa sahip olması gerekmektedir.

Londra’da Ulaşım

Londra’da ulaşım, oldukça gelişmiş ve çeşitli bir sistem üzerinde kurulmuştur. Londra’nın simgesi de diyebileceğimiz Underground (metro) ağının büyüklüğü ve geniş bir alanda yayılması dışında otobüs, tramvay, bisiklet, tren gibi diğer toplu taşıma araçları da oldukça sık kullanılmaktadır. Oyster Card satın alarak toplu taşıma araçlarını kullanabilir veya temassız banka kartlarınızı da kullanarak kolaylıkla şehir içi ulaşımını tercih edebilirsiniz.

Londra’da Sağlık Sigortası

Birçok ülkede dil eğitimi almaya karar verdiğiniz an vizeye ihtiyacınız var ise sağlık sigortası yaptırmanız tavsiye edilmektedir. Genelde okullar kendi bünyelerinde öğrencilere belli bir ücret karşılığında sağlık sigortası sunmaktadır. Dilerseniz Türkiye’de yurtdışındaki seyahatinizi kapsayacak şekilde kısa bir sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Ayrıca sağlık sigortanızı eğitim alacağınız okullardan talep edebilirsiniz.

Londra dil okulları ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

Londra’da Dil Eğitimi ve Çalışmak

Londra’da dil eğitimi ve çalışmak, çoğu ülke dil okulu için ülkelerine gelen öğrencilere ne kadar uzun süreli olursa olsun yasal çalışma izni sunmamaktadır. Avrupa ülkelerinden biri olan Londra’da da maalesef dil eğitimi alırken çalışmanız yasaktır.

Dil eğitimi alırken çalışma izni veren ülkelerle ilgili bilgi almak için yurtdışı dil okulları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED