Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Londra Hakkında İlginç Bilgiler

Londra Hakkında İlginizi Çekecek Bilgiler

Dünyanın önemli kültürel, tarihi ve finansal merkezlerinden biri olarak bilinen Londra, Thames Nehri kıyısında yer alır. İngiltere’nin başkenti olan bu ihtişamlı şehir birçok simgesel yapılarıyla tanınmaktadır. Bunlardan bazıları Big Ben, Tower Bridge , Buckingham Sarayı , British Museum, Tower of London, Tate Modern gibi yerleri içermektedir. Birçok farklı milletlerden insanların bir arada yaşadığı bu yüzden çeşitli kültürel etkinliklerin fazla olduğu bir şehir olmasının yanı sıra her bir semtin kendine has bir havasının olduğu aşikardır. Londra dil okulları ve Londra Üniversiteleri her sene bu şehrin öğrenci akınına uğramasında başrollerden bazılarıdır.

Şehir içi ulaşım alanında da oldukça gelişmiş olan Londra’da metro (Tube) ağı oldukça tercih edilmektedir. Ayrıca otobüs, taksi, bisiklet, tren gibi alternatif seçenekler de tercih edilen bir diğer ulaşım ağlarındandır. Londra sanat galerileri, tiyatrolar, müzeler ve canlı müzik sahneleri gibi çoğu kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanında gece hayatı ve yeme-içme açısından da oldukça zengin bir şehir olduğunu da söyleyebiliriz. Fakat büyük bir şehir olmasının yanı sıra yaşam maliyetlerindeki oran ve yoğun şehir trafiğini de beraberinde getirmektedir. 

İngiltere’nin başkenti olan Londra şehri aynı zamanda Dünya’da görüp görebileceğiniz rengarenk ve bir o kadar da ilginç şehirlerden biridir. Bu kadar renkli ve cıvıl cıvıl olan bu büyük metropol şehir olan Londra hakkında ilginç bilgiler nelerdir, bunları 20 maddede derledik. 

Londra Hakkında İlginizi Çekecek Bilgiler

1. İki bin yıllık büyük bir yerleşim yeri olan Londra geçmişte Londinium olarak bilinmekteydi.

2. Londra için adeta bir müze şehri desek yeridir. Tate Modern, National Gallery, British Museum gibi daha birçok 170’in üzerinde müzenin bulunduğunu söyleyebiliriz.

3. Londra Hindistan’ın en büyük şehri olan Mumbai’den daha fazla Hint restoranına ev sahipliği yapıyor olması da gözlerden kaçmıyor.

4. Her yıl binlerce göç almaya devam eden Londra şehrinde yaklaşık 300 civarı dil konuşulduğunu da söyleyebiliriz.

5. Londra tarihi boyunca olimpiyatlarda 3 kez ev sahipliği yapan Dünya’daki tek şehirdir.

6. Londra Üniversitesi, İngiltere’deki kadınların okumasını destekleyen ve okuma fırsatını veren ilk üniversite olarak bilinmektedir.

7. Londra sokaklarında gezerken başıboş dolaşan herhangi bir kedi veya köpek görmeniz neredeyse imkansızdır.

8. Londra, her sene Dünya’daki en pahalı şehirlerin ilk 10 listesinde yer almaktadır.

9. Londra’da bisiklet kullanımı oldukça fazladır. Bu yüzden herhangi bir ana caddede en az bir adet bisiklet kiralama dükkanlarına denk gelebilirsiniz.

10. Halkın polislere ve kanunlara duyduğu saygıdan dolayı çoğu İngiliz polisi ateşli silah taşımamaktadır. Genellikle yanlarında tahta bir jop gezdirmektedirler.

11. Sherlock Holmes karakterini ortaya çıkaran Sir Arthur Conan Doyle hikayesindeki birçok bölümü Londra’da geçirmiştir.

12. Londra’da bulunan hepimizin saat kulesi olarak da bildiğimiz Big Ben aslında saat kulesine değil saat kulesinin içinde bulunan çana denilmektedir. Kulenin asıl adı 2012 yılında Elizabeth Kulesi olarak isim değişikliğine uğramıştır.

13. Her sene Norveç tarafından bir Noel ağacı Londra’ya gönderilir. Bu Noel ağacı aralık ayının ilk perşembesinde 500 adet lambalar ve Norveç’in objeleri ile süslenmektedir. Norveç’in her sene düzenli olarak gönderdiği bu Noel ağacının hikayesi ise Oslo halkının 2. Dünya savaşı esnasında İngiltere’nin yardımından dolayı İngiltere’ye göstermiş olduğu bir teşekkür ifadesidir.

14. Londra’da yaklaşık olarak 5000 adet pub bulunduğunu bilinmektedir.

15. Londra’daki müzelere giriş genellikle ücretsizdir. Fakat dilerseniz bağışta yapabilirsiniz.

16. Özellikle eski bölgeler ve caddelerin karmaşıklığından ve dolambaçlı olduğu sebebiyle çoğu Londra halkı yanında şehir haritası taşıyabilmektedir.

17. Londra’daki Buckingham Sarayında toplam 775 adet oda bulunmaktadır.

18. Dünya'daki ilk metro inşası Londra’ya aittir.

19. Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone tarafından verilen yetkiyle 2003 yılında turistlerin veya yerlilerin Trafalgar Meydanı’nda güvercin beslemesini önlenebilmesi için meydan yakınlarında yem satışını ve güvercin beslenmesini yasaklamıştır.

20. 15. Yüzyılda gerçekleşen Büyük Veba salgını yaklaşık olarak 25 milyon insanın ölümüne sebep olmuştur. Aldgate İstasyonu’nun altında bulunan yaklaşık olarak 1000 adet cesedin Büyük Veba salgını sonrasında toplu olarak Aldgate İstasyonu’nun altına gömüldüğüne inanılmaktadır.

Bu ve bunun gibi daha birçok ilginç bilgileri içerisinde barındıran Londra şehri gezilmeye ve görülmeye değer kılmaktadır. Dünyanın en çok tercih edilmekte olan şehri Londra’nın birçok dil okulu, lise ve üniversiteye ev sahipliğini yaptığı detayına da yazımızı sonlandırmadan yer verelim istedik.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED