Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İnternetten İngilizce Öğrenmek

İnternetten İngilizce Öğrenmek

Günümüzde artık bir şeyleri öğrenmek için internetin sınırsız kaynaklarını kullanabiliyoruz. Dil öğrenmek için sınıflara gitmek veya çalışma kitaplarının yerini internetin sunmuş olduğu kaynaklar alıyor. Online olarak erişim sağlayabildiğimiz kaynaklar ve uygulamalar sayesinde yeni bir şeyler öğrenme dönemi oldukça yaygın hale gelmiştir. İnternetten ingilizce öğrenmek için oldukça fazla alternatif bulunmaktadır.

Herkesin merak ettiği internetten ingilizce öğrenilir mi? sorusuna bir cevap mı arıyorsunuz? Öğrenme sürecinizde kendi planınızı iş ve yaşam hayatınıza adapte ederek hayatınızın bir parçası haline getirmeyi başarırsanız elbette internetten İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz.

İnternetten İngilizce Öğrenme Siteleri

Dünyada ortak dil olarak kullanılan İngilizce’yi öğrenmeye başlarken öğrenme ve dil becerilerinizi geliştirmeniz sizlere oldukça yararlı olacaktır. Dil becerilerinizi geliştirirken bazı kaynaklardan yardım almanız elbette gerekiyor ve günümüzde dil öğrenmek için geliştirilen ve oldukça olumlu geri dönüşleri olan siteler bulunuyor. En popüler İnternetten ingilizce öğrenme siteleri hakkında fikir edinmeniz açısından sizler için bazı uygulamaların bulunduğu bir liste oluşturmak istedik.

- Duolingo : Temel dil becerileri geliştirmek adına oldukça uygun bir platformdur.

- Memrise : Kelime, kalıp cümleleri ve ifadeleri öğrenmeye yönelik interaktif bir uygulama diyebiliriz.

- Busuu : Konuşma pratiğininin yanı sıra gramer bilginizi de geliştirebileceğiniz dil öğrenme platformudur.

- BBC Learning English : Haber akışı, videolar ve hikâyelerin bulunduğu dinleme, okuma ve anlama becerilerinizi geliştirmenizde katkısı olacaktır.

- Quizlet : Kelime kartları oluşturarak öğrenebileceğiniz bir uygulamadır.

- BBC World Service - 6 Minute English : Günlük hayatta kullanılan ingilizce ifadelerin kısa podcastler halinde sunulduğu bir kaynaktır.

- English Club : Yine kelime dağarcığınızı geliştirebileceğiniz farklı bir platformdur.

- British Council-Learn English : Resmi web sitesi olan British Council, ücretsiz İngilizce öğrenme kaynakları bulunmaktadır.

- Promova : İngilizcenizi geliştirirken akademik ve iş anlamında profesyonel anlamda kelimeler de öğrenebileceğiniz bir uygulamadır.

- Cambly : Anadili İngilizce olan öğretmenlerle çocuk, büyük, küçük bir çok yaştan İngilizce gramer bilginizi geliştirip, konuşma pratiği de yapabileceğiniz bir uygulamadır.

- Vocabulary.com : Tamamen kelime dağarcığınızı geliştirmeye yönelik bir uygulamadır.

- ExamEnglish : Amacınız yurtdışı eğitim ve çalışmak için İngilizce öğrenmek ise dil sınavlarına hazırlanmaya yönelik bir web sitesidir.

İnternetten İngilizce Nasıl Öğrenilir?

İnternetten ingilizce nasıl öğrenilir ve İngilizce Öğrenme teknikleri nelerdir? dediğinizi duyar gibiyiz. Özellikle İngilizce öğrenmeye nereden başlayacağını arayanlar ve bir temel oluşturmak isteyenler için alternatif olabilecek bu yöntemler sayesinde İngilizceye önemli bir adım atabileceksiniz.

- Dil Öğrenme Uygulamaları : Yukarıda bahsettiğimiz dil öğrenme uygulamaları ile kelime dağarcığınızı geliştirebilir ve İngilizce dilini daha akılda kalıcı noktalara taşıyabilirsiniz.

- Podcastlar veya Youtube : Konuşma ve dinleme becerilerinizi geliştirebilmeniz için oldukça faydalı olan İngilizce dilinde eğitici videolar bulabileceğiniz podcastlar mevcuttur.

- İngilizce Müzik Dinleme : Melodiler eşliğinde bilinç altınızda İngilizce söylemleri gün içinde özümsemek ve anlamlandırmak için iyi bir alternatif olabilmektedir.

- Online Dil Kursları : İnternetten İngilizce kursu için, dil okullarının veya edX gibi üniversitelerin sunduğu online programlara göz atabilirsiniz. Duolingo, Cambly, Busuu gibi platformları kullanarak dil kurslarından yararlanabilirsiniz.

- Online Kitaplar ve E-Kitap : Seviyenize göre kitaplara öncelik vererek okumaya çalışmak veya sesli okunan kitapları dinleyerek hem telaffuz hem de kelimelerin yazılışlarını daha akılda kalıcı hale getirebilirsiniz. Bir süre sonra kelimeyi okurken telaffuz konusunda bir sorun yaşamadığınızı göreceksiniz.

- Sosyal Medya : Günümüzde birçok şeyi öğrenirken sosyal medyanın da büyük etkisi olduğunu söyleyebiliriz. İngilizce paylaşımda bulunan yapan hesapları takip edebilirsiniz.

- Online Dil Oyunları : Dil öğrenirken eğlenmek için bu konuda geliştirilen Scrabble, Words with Friends tarzı oyunlarla daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Bu ve bunun gibi daha birçok farklı yöntemlerle internetten İngilizce öğrenmeye kolayca başlayabilir ve zamanla geliştiğinizi gözlemleyebilirsiniz. Tabi düzenli bir çalışma planınızın mutlaka olması gerektiğini ve disiplinli bir şekilde ilerlemeniz gerektiğini unutmayın. İngilizce öğrenirken ilgi alanlarınıza odaklı bir plan oluşturursanız sıkılmadan uzun süreli bir başarı elde edebilirsiniz.

Yabancı Dil Öğrenmenin Avantajları

İngilizce dil öğrenmenin avantajları hem akademik hem de kariyer anlamında oldukça fazladır. Online İngilizce öğrenmenin avantajları da elbette öğrencilere İngilizce öğrenme aşamasında kolaylıklar sunmaktadır. Sadece gramer değil, anadili İngilizce olan öğretmenler veya kişiler eşliğinde konuşma pratiği imkânı sunması önemli avantajlarından biridir. Ayrıca özellikle öğrenci olan veya çalışanlar için mekan ve zaman fark etmeksizin erişim imkanı yapma imkanı sunması bu uygulamaları çekici kılmaktadır.

İnternetten İngilizce öğrenmek ile ilgili daha fazla bilgi için ingilizce podcast önerileri ve İngilizce dizi ve film önerileri blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED