Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Yaşam

İngiltere’de Yaşam

İngiltere’de yaşam sürmek ve yeni bir kültürün parçası olmak bir çoğumuzun hayalidir. Tabi ki bu hayali gerçekleştiren insanlar vardır fakat bazılarımız için hala hayalini kurmakla kaldığı bir düşüncedir. Bu isteğimize uygun bir seçenek olan İngiltere’de bizi ne gibi yaşam farklılığı ne gibi olumlu etkileyecek olgular beklemektedir. Bize ne gibi getirileri, bizim alışkanlıklarımızdan ne gibi farklılıkları ve tabi ki ne gibi zorlukları vardır? İngiltere’de yaşam nasıldır? Bunlar gibi birçok sorunun cevabını sizler için hazırlamış olduğumuz bu İngiltere’de Yaşam 1 blog yazımızda bulabilirsiniz. İngiltere’deki ulaşım, hava durumu, ulaşım araçları ve diğer birçok bilgi için İngiltere’de Yaşam 2 yazımızı da mutlaka okuyun! 

67 milyondan fazla nüfusa sahip olan Birleşik Krallığın yaklaşık 58 milyon nüfusu İngiltere’de yaşamaktadır. Birleşik Krallığı oluşturan İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan biri olan İngiltere yüz ölçüsü bakımından diğer ülkenden geniş olmasından kaynaklı olarak birçok farklı milleti de nüfusunda barındırmaktadır. Örnek olarak Orta Doğu, Hindistan, Afrika, AB ülke vatandaşlarını verebiliriz. Bu kadar farklı milleti bünyesinde barındırması tabi ki kültürlerini de doğru orantıda etkilemiştir. Yaşam kültüründen tutunda, giyim gibi özellikle de mutfak kültüründe farklı milletlerin etkisini hissetmek mümkündür.

İngiltere’de günlük yaşam iş ile başlar ve işten sonra yapılan aktivitelerle devam etmektedir. Hafta sonlarını ise genellikle aktivite, spor, arkadaşlarla yapılan publarda zaman geçirmek gibi eğlenceli seçeneklerle doldurmaktadırlar.

İngiltere’de yaşamanın avantajları

İngiltere sahip olduğu sosyal-ekonomik yapıdan, eğitim sisteminden, sağlık sisteminden, ırkçılığın reddedilmesinden, refah seviyesi olarak ve kültürel aktivite gibi birçok bakımdan çoğu Avrupa ülkesinden üstün durumdadır. Farklı kültürlere olan merakı, kendi kültürüne farklı kültürlerden birer parça eklemesi, her kültüre empati ile yaşlaşması orada yaşayan farklı milletten insanları yabancı olarak hissettirmemektedir.

Türkler Londra başta olmak üzere Cambridge, Manchester, Brighton gibi şehirleri tercih etmektedir. Yaşam standardının yüksek olması, ırkçılığın minimum seviyede olması, kaliteli ve ücretsiz sağlana eğitim İngiltere’de yaşamak için yeterli bir sebep olmaktadır. Hangi İngiltere şehirleri bizim için uygun diye düşecek olursanız sizlere İngiltere’de yaşanabilir 7 şehir yazımız için takipte kalmanızı öneririz.

İngiltere’de bizi nasıl bir hayat bekliyor?

1. Saygılı ve güler yüzlü insanlar: İngilizler nazik ve haysiyetli insanlardır. Yolda denk geldiğiniz bir İngiliz sizi tanımasa da selam verebilir, gülümseyebilir size hâl hatır sorabilir. Özellikle sürücüler yaya geçitlerinde sizin karşıdan karşıya geçmek istediğinizi anladıklarında daha hızlanmak yerine yavaşlayarak sizin geçmenize izin verirler. Medeniyet bulaşıcıdır ve sizler için de kaldığınız süre boyunca hoşgörü günlük bir hal alacaktır.

2. Ücretsiz eğitim: Eminim çoğumuzun ilgisini çeken bu durum en çok üstünde durduğumuz konulardandır. Gittikçe bozulan eğitim sistemlerinde ebeveynler çocuklarının eğitim süreçlerinden haklı olarak endişe etmektedirler. Fakat İngiltere’de eğitim üniversiteye kadar ücretsiz olması, okulların eğitim kalitesine göre bir puanlama sistemine tabi tutulması çoğu okullara ulaşım kolaylığı sebebiyle eğitim bakımından fark yaratmaktadır.

İngiltere’deki köklü üniversiteler her sene düzenlenen dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu da eğitimin ne kadar kaliteli ve sağlam bir alt yapıyla öğrencilere verildiğinin göstergelerindendir. University of Oxford 2023 yılı için yapılan Times Higher dünya sıralamasında birinci sırada yer alarak en iyi üniversite olmuştur. 2023 yılı için düzenlenen dünyanın en iyi üniversite sıralamalarındaki İngiltere üniversitelerine Times Higher Dünya’nın en iyi üniversiteleri blog yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz. İngiltere’deki en iyi dil okulları için web sayfamızı ziyaret edebilir ve en iyi zincir dil okulları blog yazımız için takipte kalabilirsiniz

İngiltere'deki en iyi üniversiteler bazıları ;

  • • University of Oxford
  • • University of Cambridge
  • • Imperial College


London İngiltere en iyi zincir dil okulları bazıları ;


3. Çalışma saatleri : İngiltere’de çoğu iş yerleri haftada 35-38 saat çalıştırmaktadır. Bu da haftada 5 gün çalışmak anlamına gelmektedir. Herkes çalışması gerektiği kadar çalışmaktadır. Ve mesai bitiminde kendinize istediğiniz kadar zaman ayırabilirsiniz. Tabi ki bu haftalık çalışma saatleri yerel İngiliz halkı veya İngiltere’de artık yaşamını oturtmuş belirli bir süre orada yaşayıp maddi açıdan kendini rahatlatmış insanlar için geçerlidir. Bir göçmen olarak, bir öğrenci olarak veya daha yeni İngiltere’de yaşamaya başlamış biri haftalık daha fazla saat çalışması gerekmektedir. Çünkü en temel ihtiyaçlardan olan barınma İngiltere’de fazlasıyla maliyetli ve kiralar oldukça yüksektir.

4. Doğayla iç içe bir hayat : İngilizler çocuklarını doğayla iç içe yetiştirmeye, sporla içli dışlı olmalarına özen göstermektedirler. Bir çoğumuz için spor günlük bir rutin bir alışkanlık haline gelmiştir. Bazı insanlar spora zaman ayıramasa da yürümek en çok tercih ettikleri alternatiflerden biridir. İngilizlerin spora verdiği önemi çocuklarını kesinlikle bir spor kulüplerine götürmelerinden, okullarda yüzme, jimnastik, koşu gibi aktivitelere bolca zaman ayırmalarından anlayabiliriz. İşte bu sebeplerden bile İngiltere bizi cezp etmektedir.

Peki bu muhteşem ülkenin hiç zorlukları yok mu diye düşünecek olursanız tabi ki her ülke gibi İngiltere’de de yaşarken zorlanacağınız, alışması bizler için zorlayıcı olan veya alışması süre alacak birçok zorluklarda bulunmaktadır.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED