Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Konaklama

İngiltere’de Konaklama

Konaklama seçenekleri her ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Bu durum İngiltere için de geçerlidir. İngiltere’de bazı seçenekler özellikle öğrenciler için daha uygun maliyetlidir. Gayrimenkul fiyatları ve kiralar çok yüksek olduğundan İngiltere’de öğrenciler bir evde oda kiralamak, okulların kendi bünyesinde sunmuş oldukları yurtlarda kalmak veya aile yanında konaklamak gibi alternatifleri tercih etmektedir. Bu konaklama seçeneklerinden sadece uluslararası öğrenciler değil yerel öğrenciler de faydalanmaktadır. Hem bu sayede uluslararası öğrencilerin direkt yerel dile maruz kalması onların dili hızlı bir şekilde öğrenmesi için hem avantajlı hem de daha uygun bir seçenektir.

İngiltere’ye dil eğitimi için giden öğrenciler konaklama tercihi yaparken öncelikle kira fiyatlarına göre hareket ederler. Londra ev kiraları bakımından en pahalı şehir olmasına rağmen eğitim için en çok rağbet gören, öğrenci çeken şehirdir. Konaklama seçenekleri öğrencinin bütçesine göre belirlendiği için uygun maliyetli konaklama seçenekleri de aranmaktadır. Konaklama fiyatları şehirlere göre değişmektedir.

İlk kez bir ülkeye dil eğitimi için gidecek öğrenciler genel olarak aile yanı konaklama veya dil eğitimi için gidilen okul tarafından sunulan yurt konaklama seçeneğini tercih etmektedir. Her iki konaklama türünün de kendine göre avantajları bulunmaktadır.

Yurt konaklama türü uluslararası öğrencilerle olan iletişim, hedef dilin hızlı ve eğlenceli bir şekilde öğrenilmesi, ortak alanlarda vakit geçirilerek farklı milletlerden yeni arkadaşlar edinilmesi imkanı sunmaktadır.  Aile yanı ise kendi evinizden uzakta bir aile sıcaklığı, yeni bir kültür tanımak, yaşadığınız odanın sorumluluğunu tek başına almak gibi sizi geliştiren ve olumlu yönde değiştiren deneyimler elde etmenize yardımcı olmaktadır. 

Üniversite veya Eğer uzun süreli kalmak istiyorsanız ve kendinize ait bir yer istiyorsanız oda kiralama sitelerinden ilanlara bakabilirsiniz. Ama mutlaka evi görmelisiniz. Mesela daha İngiltere’ye gitmeden, herhangi bir yer görmeden kiralama yaparsanız depozito ödemeniz gerektiğinden paranızın boşa gitme olasılığı yüksektir. Paranızı neye ödediğinizi görmek sizin ve bütçenizin faydasına olacaktır.

İngiltere'de Aile Yanında Konaklama 

İngiliz Kültürü ile ilk kez tanışacak ve yaşayacak öğrenciler için mükemmel bir fırsattır. Direk ülkenin yerel insanlarıyla geçireceğiniz vakitlerinizde ülkenin geleneklerini, yemeklerini, yaşayış biçimine ilk elden şahit olacağınız için size unutulmaz bir deneyim kazandıracaktır. Homestay ismiyle karşımıza çıkan aile yanı konaklamada öğrencileri ağırlayan aileler  ile dil okulları anlaşmalıdır. Dil okulları anlaşmalı oldukları aileleri düzenli aralıklarla denetlemektedir. 

Genelde odalar tek kişiliktir. Aile yanı konaklama alternatifinde kahvaltı veya kahvaltı ve akşam yemeği dahildir. Okullara göre 3 öğün dahil veya yemek dahil olmayan opsiyonlar da sunulabilmektedir. Aile yanı konaklama süreniz boyunca hem İngiliz kültürünü birebir deneyimleme fırsatı bulacak hem de İngiliz kültürünü yakından tanıyarak öğrenme fırsatı bulabileceksiniz. Fakat her ailenin kendi kuralları ve yaşayış biçimleri olduğundan kalış süreniz boyunca bu kurallara saygı göstermeniz beklenmektedir. 

İngiltere Dil Okulları Yurt Konaklama (Student Residence, Student Apartments vb.)

İngiltere dil okullarında yurt konaklama İngiltere dil eğitimi için giden öğrencilere hem hedef dili öğrenme hem de sosyal çevre edinebilme fırsatı sunmaktadır. Uluslararası öğrencilerle vakit geçirmek farklı milletleri tanıma, kültürlerini öğrenme açısından öğrencilere avantaj sağlamaktadır.

Yurt odaları tek kişilik olabileceği gibi 2 kişilik olarak da sunulabilmektedir, hatta konaklayacağınız yurda göre kişi sayısı artabilmektedir. Yurtlarda genelde ortak mutfak kullanım imkanı sunulduğundan yemek dahil edilmemektedir. Ancak  bazı yurtlarda öğrencilere yemek opsiyonu da sunulabilmektedir. Ayrıca tek kişilik en-suite odalar olabileceği gibi, tek kişilik paylaşımlı banyo sunan yurtlar da olabilmektedir. Öğrencilere zaman geçirebilecekleri ortak alanlar da sunulmaktadır. Genellikle yurtlar, okula toplu taşıma veya  yürüyerek kolay erişim sağlayabileceği bir mesafelerde  yer almaktadır. 

İngiltere Öğrenci Yurtları alternatifleri genellikle okul bünyesinde olduğu gibi okulların anlaşmalı olduğu aracı kurumlar vasıtasıyla da sunulabilmektedir. Yurt alternatifleri de diğerlerine göre biraz daha pahalı olan bu konaklama da tek veya çift kişilik odalar sunulmaktadır. Banyo seçeneği bazı odaların içinde olup sadece odada kalanlar için özel olarak sunulmaktadır. Tek kişilik ve özel banyolu odalar diğer oda fiyatlarına göre daha maliyetli fakat konforludur.

İngiltere'de Ev/Oda Kiralamak veya Öğrenci Evine Çıkmak

Oda kiralamakla bir grup öğrenci ile öğrenci evine çıkmak arasına pek bir fark yoktur. Oda kiralarken sizi uğraştıracak şey faturaların kiradan ayrı olmasıdır. Bu yüzden kiralamadan önce hangi faturaların kiraya dahil olup olmadığını öğrenilmesi gerekmektedir. Kiraya faturaların dahil olması sizi kayıt değiştirme gibi işlemlerle uğramamanızı sağlayacaktır. Genellikle kiraya dahil olan faturalarla bu seçenek daha ekonomik olmaktadır.

Diğer seçeneklere göre daha rahat ve özgür hissedeceğiniz bu konaklama seçeneğinde sizi zorlayacak olan İngiltere’ye gelmeden nasıl kiranın ayarlanabileceğidir. Bu durum güvenilirlik açısından düşündürücü olabilmektedir. Danışmanlık veren kurumlarla yapılan kiralamalar bu sürecin daha güvenli bir şekilde işlemesini sağlayacaktır. Oda ve ya ev görülmeden asla para transfer işlemleri yapılmamalıdır.

Tek kişi olarak ev kiralamak oldukça maliyetli olabileceği mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Orada yaşayıp çalışan bir kimse için dahi ev kiralamak zor ve maliyetli bir süreçken öğrenci olarak oraya gidip eğitim gören kişiler için kira bedeline ek faturalar da ücrete eklendiğinde pek de uygun bir alternatif değildir.

İngiltere'de Otelde konaklama

Öğrenciler tarafından sık tercih edilmese de okulların yer verdiği bir başka konaklama türü de otel konaklamasıdır. Diğer konaklama alternatifleriyle kıyaslandığında daha maliyetli kalabilmektedir. Eğitim dışında seyahat için tercih edilecek ise mutlaka otel ayarlanırken online siteler titizlikle seçilmeli, yüksek puan alan oteller dışındaki seçeneklerden uzak durulmalıdır.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED