Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere’de Dil Okuluna Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İngiltere’de Dil Okuluna Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evrensel bir dil olarak nitelendirilen İngilizcenin öğrenilmesi için en kolay yöntem yurt dışında dil okuluna gitmektir. Yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan İngilizce, zengin ve dinamik yapısı ile her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Peki bu özel dili öğrenmek için İngilizcenin doğduğu topraklar olan İngiltere’ye nasıl giderim?

- İngiltere Dil Okullarını Kapsamlı Şekilde Araştırın.

İngiltere’de dil okulu seçenekleri oldukça geniş bir skaladan oluşur. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan İngiltere, eğitim alanında da öncü bir pozisyondadır. İngilizceyi, doğduğu topraklarda öğrenmek oldukça keyifli bir deneyimdir. Dil öğrenmek için ideal bir konum olan İngiltere’de, İngilizceye maruz kalarak hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

İngiltere’de bulunan dil okulları, farklı sistemlerden oluşur. Köklü geçmişi, disiplinli ve modern yapısı ile İngiliz eğitim sistemi dil öğrenme sürecini kolaylaştırır. Dil okulları öğrencilerine çeşitli imkanlar sunar.

Derslerin yanı sıra ders dışı aktiviteler, çalışma olanağı ve konaklama seçenekleri ile konforlu bir eğitim deneyimi yaşayabilirsin. Kendinize en uygun dil okulunu seçmek için son derece detaylı bir araştırma yapmanız gerekir.

- Hangi Vizeye Başvuracağınızı Belirleyin.

İngiltere, dil öğrenmeye gelen bireyler için çeşitli vize seçeneklerine sahiptir. Öğrenci ziyaretçi vizesi, uzatılmış öğrenci vizesini detaylı bir şekilde inceleyerek ihtiyacınıza en uygun olan izne başvuru yapabilirsiniz.

İngiltere’de dil okuluna giden öğrencilerin en sık tercih ettiği vize türü Öğrenci Ziyaretçi Vizesidir. Öğrenci ziyaretçi vizesi, 6 aydan kısa süre eğitim almak isteyen öğrencilerin kullanımı için idealdir. Vize başvurusunda dil yeterliliği aranmaz. Bu vizeye sahip öğrencilerin çalışma izni bulunmaz.

Uzatılmış öğrenci vizesi ise dil okulları ve sertifika programları için tercih edilir. 11 aydan kısa süren eğitimler için kullanıma uygun olan uzatılmış öğrenci vizesinin süresi uzatılamaz. Bu vizeye sahip bireyler, İngiltere’de çalışma hakkı edinemezler. Vize bitiş tarihinin gelmesiyle beraber ülkeden çıkış yapılması gerekir.

İngiltere dil okulu çalışma izni için hangi vize türünün gerekli olduğu sıklıkla merak edilir. TIER 4 uzun dönem öğrenci vizesi, 6 ay ve üzeri eğitimler için geçerlidir. Öğrencinin eğitim aşamasına göre değişmekle birlikte TIER 4 vize türü, ilköğretim, lise, lisans ve yüksek lisans programları için uygundur.

Uzatılabilir özelliği sayesinde konforlu bir kullanım imkânı tanıyan TIER 4 uzun dönem öğrenci vizesine sahip olarak İngiltere’de ikamet ettiğin süre boyunca yarı zamanlı çalışabilirsin. Lisans ve yüksek lisans eğitiminde haftada 20 saat yarı zamanlı kadar çalışma iznin bulunur.

- Zorunlu Sağlık Sigortası Yaptırın.

Sağlık problemleri her dönem ve her yerde meydana gelebilir. İngiltere’de eğitim aldığın süre boyunca ihtiyaç duyabileceğin sağlık hizmetlerinden yararlanmak için seyahat öncesi sağlık sigortanı yaptırman son derece önemlidir. İngiltere’ye eğitim almaya giden öğrenciler için hazırlanan öğrenci seyahat sigortasını yaptırarak güvenli bir ikamet süreci geçirebilirsin.

England National Health Service bazı öğrenciler tarafından ücretsiz şekilde kullanılabilir. Öğrenci seyahat sigortası yaptırmadan önce dil okulu veya eğitim kurumu ile iletişime geçerek bilgi edinmelisin. Sağlık durumuna en uygun sigorta türünü yaptırarak ülkeye girebilirsin.

Öğrenci sağlık sigortasının kapsaması gereken bazı durumlar bulunur. Riskleri minimize edebilmen için sigorta kapsamında olması gereken unsurların başında pasaport ve vize değişim masrafı yer alır. Belgelerini kaybetmeden durumunda ülke içinde gezmen bile sorun yaratabilir. Bu belgelerin yeniden çıkarılabilmesi için ödemen gereken ücreti sigortan karşılamalıdır.

Kayıp bagajlar, seyahatlerin en büyük problemi haline gelir. Özellikle uzun vadeli bir konaklama için alacağınız eşyaları kaybetmek oldukça fazla sorun yaratır. Sigorta kapsamında çalınan veya kaybolan bagajının zararı dahil edilmelidir. Böylece bagajının bulunamaması halinde sigorta kurumu sana ödeme yaparak zararını karşılar.

Sigorta kapsamında sağlık giderlerinin bulunması ise şarttır. Kaza veya hastalık gibi durumlarda hastane, tedavi ve ilaç masraflarının ödenmesi için sigorta yaptırmalısın. Hastalık sebebiyle zorunlu dönüş yapman gerektiğinde de masraflarının karşılanıyor olmasına dikkat etmelisin.

İngiltere’de ambulans ve acil sağlık hizmetleri herkese ücretsizdir. Zorunlu yatış ve tedavinin devamı için ücret ödenmese de sağlık masrafları yüksektir. Yüksek ücretlerle karşı karşıya gelinmemesi için öğrencilerin zorunlu sigorta yaptırması gerekir.

Avrupa Birliği vatandaşı olmayan ve 6 aydan uzun süre eğitim görecek bireylerin göçmen sağlık ek ücreti ödemesi zorunludur. Göçmenlik ek sağlık ücreti vize süresine göre farklılık gösterebilir.

- Polise Kayıt Olma İşlemini Gerçekleştirin.

Polis kaydı, İngiltere’de geçici ikamet edecek kişiler için zorunlu tutulur. 6 aydan kısa süren eğitimler için zorunlu olmayan polise kayıt olma işlemi, 6 ayın üzerindeki bütün konaklamalarda yapılmalıdır. İngiltere’ye eğitim için giden öğrencilerin, bulundukları bölgedeki yabancılar şubesine giderek kayıt olmaları gerekir. Ülkeye giriş yaptıktan sonraki 7 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gereken bu işlem için okul kayıt belgesi, fotoğraf, konaklama belgesi ve kayıt ücretine ihtiyacın var. Belirlenen süre içerisinde kayıt yaptırmaman durumunda bazı problemler ile karşılaşabilirsin. Ülkede yaşadığın sorunların kısa süre içerisinde çözülebilmesi için belirlenen sürede polis kaydını gerçekleştirmen tavsiye edilir.

- Eğitim Alma Süresi ve Çalışma İzni Alın.

İngiltere’de eğitim alma süresi seçtiğin kurum ve programa göre farklılık gösterir. Eğitim programının süresine uygun bir vize alman, sorunsuz şekilde yaşaman için son derece önemlidir. İngiltere'de dil eğitimi ve çalışma mümkün değildir. Dil eğitimi süresince İngiltere’de çalışma izni bulunmamaktadır. TIER 4 vize türü, eğitim süresi boyunca yarı zamanlı olarak çalışma olanağı sunar.

Global Yurtdışı Eğitim İngiltere’de bulunan özel eğitim sistemine sahip dil okullarına erişmeni sağlar. Araştırma ve başvuru süreçlerini yönetmene yardımcı olan kurum, hayal ettiğin şehirde eğitim almana imkan tanır.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED