Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere’de Dil Okulu : Konaklama Seçenekleri

İngiltere’de Dil Okulu : Konaklama Seçenekleri

Yurtdışında dil okuluna gitmek isteyen öğrencilerin tercih ettiği ülkelerin başında İngiltere gelir. Köklü ve modern eğitim sistemi ile öne çıkan ülke, her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapar.

‘’İngiltere’ye dil öğrenmek için nasıl gidilir?’’ sorusunun içerisinde yer alan konaklama seçenekleri öğrencilerin önemsediği konuların başında gelir. İngiltere’de bir dil okuluna kabul edildikten sonra konaklayabileceğin yerleri araştırmalısın. Vize işlemlerinden önce konaklama planlamasını tamamlaman oldukça önemlidir.

İngiltere’de öğrenciler için pek çok konaklama seçeneği bulunur. Aile yanında konaklama, yurt ve paylaşımlı ev seçenekleri öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilir. Dil eğitimi boyunca dinlenip ders çalışacağın alanı yaratırken bütçeni de göz önünde bulundurmalısın. Bu seçenekleri detaylı bir şekilde araştırarak kendi konfor alanını yaratmak için ilk adımı atabilirsin.

Dil eğitimi için yurtdışına gitmek bireyler için pek çok açıdan avantaj sağlar. Konaklayacağın yerin eğitim süren boyunca sosyal yaşamına da etki edeceğini göz önünde bulundurmalısın.

Dil okuluna karar verirken aynı anda konaklama için araştırma yapmaya başlayarak süreci sağlıklı bir şekilde yönetebilirsin. İngiltere’de dil okuluna giden öğrencilerin konakladıkları alanları inceleyebilir, danışmanından bilgi talep edebilir veya öğrenciler ile irtibata geçerek fikir edinebilirsin.

Bazı dil okulları, konaklama için öğrencilerine yurt imkanı sunar. Dilersen seçtiğin eğitim kurumuna yakın bir yurtta konaklayarak sosyalleşme olanağına da sahip olabilirsin.

İngiltere’de Dil Okulu Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Dil kursu ile yurtdışına gitmek isteyen öğrenciler için birden fazla konaklama seçeneği bulunur. Konaklama seçenekleri bireysel kriterlere ve farklı bütçelere hitap eden geniş bir yelpaze oluşturur. Aile yanı, yurt, apartman dairesi, öğrenci evi ve öğrenci pansiyonları en sık tercih edilen konaklama çeşitleridir.

- Aile Yanı Konaklama (Homestay)

Eğitim sürecini gerçek bir aile evinde sıcak bir ortamda devam ettirmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği seçeneklerin başında aile yanında konaklamak gelir. Aile yanında konaklamak için aileler tarafından belirlenen bazı kriterleri karşılaman gerekir. Bu kriterler aileye göre farklılık gösterebilir. Herhangi bir sorun yaşamamak için detaylı bir araştırma yapman gerekir.

Yurtdışı aile yanı konaklama özellikle Avrupa ülkelerinde en sık tercih edilen konaklama seçenekleri arasındadır. Bu konaklama tipi ikiye ayrılır. Tek kişilik ve çift kişilik odalarda konaklama ihtimaliniz bulunur. Tek kişilik odalar bireye özel bir yaşam alanı sunar. İki kişilik oda seçeneği ise başka bir ziyaretçi ile paylaşman gereken oda tipidir.

Aile yanında konaklamada yemekli ve yemeksiz konaklama olarak iki seçenek sunulur. Bu durumda kişinin özel tercihine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Aile yanı konaklama İngiltere gibi köklü tarihi olan ülkelerde atmosfere alışmak ve kültürü yakından tanımak isteyenler için büyük avantajlar sağlayan bir seçenektir. Bunun yanı sıra aile evlerinde İngiltere’de yaşayan bireyler ile tanışmanı ve adapte olmanı kolaylaştıracak olan kültür, sosyal yapı ve iletişim gibi unsurları gözlemleyebilirsin.

Aile evinde kalmanın olumlu yönlerinden bir diğeri ise dil okulundan kalan zamanlarda sürekli olarak dil pratiği yapmaktır.

- Yurt Konaklama (Residence)

Yurt seçeneği İngiltere’de dil eğitimi alan pek çok öğrenci tarafından tercih edilir. Konforlu bir şekilde tasarlanan yurtlar, ferah odaları ve çeşitli imkanları ile öğrencilerin rahat vakit geçirmesine olanak tanır. Yurt fiyatları, sundukları imkan ve özelliklere bağlı olarak değişim gösterebilir.

İngiltere’de bir eğitim programına kabul edildikten sonra konaklama seçeneklerini değerlendiren öğrencilerin bir kısmı yurt seçeneğine yönelir. Eğitim alacağın kurumun yakınlarında yer alan yurtları tercih etmek konum ve zamanlama açısından son derece avantajlıdır.

Şehirlerin neredeyse her noktasında farklı yurt seçenekleri de bulunur. İngiltere’de bir yurt odasında kalmanın en büyük avantajı öğrenim amacıyla gelen diğer öğrencilerin dil ve kültürü ile tanışarak sosyalleşirken dil pratiği yapmaktır.

- Öğrenci Evleri (Student House)

Öğrenci evleri de konaklama seçenekleri arasında öne çıkar. Güvenliğin için öğrenci evi ararken oldukça detaylı bir araştırma yapmalısın. Uyum sağlayabileceğin kişiler ile ev tutarak ev konforunda yaşayabilirsin.

Öğrenci evleri de kendi içerisinde kategorilere ayrılır. Bazı öğrenci evleri şahıs veya şirketler tarafından hazırlanarak kiralanabilir. Birçok öğrenci evi de eğitim için İngiltere’de konaklayan öğrenciler tarafından oda kiralama şeklinde sunulur. Kendi düzenini oluşturup öğrenci hayatı yaşamak ve sosyalleşmek için öğrenci evi konaklama için ideal bir seçim olabilir.

Eğitim kurumlarına yakın bölgelerde birçok öğrenci evi bulabilirsin. Farklı ev arkadaşları ile paylaşacağın evin masraflarını bölüşmen gerekir. Kendine ait bir alana sahip olup özgürce hareket etmek istiyorsan öğrenci evi seçeneklerini değerlendirebilirsin.

- Apartman Daireleri (Shared Flats)

İngiltere’de belirli bir süre yaşayıp tecrübe edinmiş öğrenciler tarafından tercih edilen apartman daireleri, konaklama seçenekleri arasında yer alır. Yurt ve aile yanında konaklama gibi kısıtlayıcı kuralları olan konaklama alanlarında yaşamak istemeyen öğrenciler, apartman dairelerine yönelebilirler. Modern iç tasarıma sahip olan apartman daireleri, öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği çeşitli özelliklerden oluşur.

Apartman daireleri de yine öğrenci evi şeklinde tasarlanabilse de bu durum çoğu zaman daireyi tutan kişinin tercihine kalır. Apartman daireleri konum, apartmanın m2 detayları, eşya durumu gibi başlıklar altında fiyat değişkenliği gösterir.

- Öğrenci Otelleri / Pansiyonlar

İngiltere’de öğrenci otelleri ve pansiyonlar son derece geniş bir seçenek yelpazesinden oluşur. 1, 2, 3 ve 4 kişilik oda alternatifleri bulunan pansiyonlar çeşitli kriter ve bütçelere hitap eder. Öğrenci otel ve pansiyonlarını detaylı bir şekilde araştırarak kendine en uygun özelliklerden oluşan tesisi bulabilirsin.

Global Yurtdışı Eğitim doğru dil okulunu ve kriterlerine en uygun konaklama seçeneğini bulmana yardımcı olur. Uzman danışman kadrosuna sahip kurum ile beraber hareket ederek hayalindeki dil okulunu ve konforlu bir şekilde yaşayabileceğin konaklama alanını bulabilirsin.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED