Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Dil Okulları Rehberi

İngiltere’de Dil Okulları Rehberi

İngiltere eğitim alanındaki başarıları ile dünya çapında tanınır. Köklü bir eğitim sistemine sahip olan ülke geleneksel ve modern eğitim yöntemlerini bir araya getirerek kullanmaya devam eder.

İngiltere, özellikle İngilizce öğrenmek isteyen bireyler için ideal bir ülke olarak öne çıkar. Ülkenin eğitimdeki başarısının yanı sıra refah seviyesi ve yaşam kalitesi de öğrencilerin bu ülkeyi tercih etmesine neden olur.

İngiltere dil okulu seçenekleri oldukça fazladır. Dil okulu tercihini yapmadan önce okulların yer aldığı bölgeleri detaylı bir şekilde araştırabilirsin. Şehirlerin iklim şartları, sosyal yapısı ve kültürel özellikleri gibi çeşitli etkenler göz önüne alınmalıdır.

İngiltere’deki dil okulları yalnızca dil eğitimi ile sınırlı değildir. Kişisel gelişim, sosyal beceriler, etkinlikler ve analitik düşünme yeteneklerinin gelişmesine yönelik çeşitli programlar bulunur.

Ezbere dayalı bir eğitimden oldukça uzak bir anlayışı kabul eden İngiltere dil okulları, eğitime kabul edilen her öğrenci için özel bir danışman atayarak öğrencinin eğitim sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlar.

İngiltere dil okulu fiyatları tercih edilen şehir ve eğitim kurumuna göre farklılık gösterir. Fiyatlara etki eden unsurlar arasında eğitim süresi öne çıkar. Eğitim süresi ve kur seçeneklerini değerlendirerek kendine en uygun dil okulunu seçebilirsin.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise eğitim alınacak zaman aralığıdır. Ülkelerin eğitim dönemlerine ara verdiği tatiller, dil okuluna gitmek için ideal dönemlerdir.

İngiltere dil okulu vizesi başvurusu için dil okulunu seçerek kabul edilmeli ve kayıt işlemleri için ilk adımı atmalısın. Kabulün ardından konsolosluğa vermek için okuldan niyet mektubu alman ve öğrenim süreni belirtmen son derece önemlidir.

Neden İngiltere’de Dil Eğitimi Almalısınız?

İngiltere’de dil eğitimi almanın çeşitli avantajları bulunur. Köklü bir geçmişi olan ülke dünyanın en bilinen eğitim kurumları ile tanınır. İngiltere’de dil eğitimi alan öğrenciler, İngilizce öğrenmenin yanı sıra birçok açıdan donanımlı hale gelirler.

Eğitim ve iş hayatında son derece olumlu etki eden dil eğitimi sürecinde, pratik şekilde dil öğrenirken farklı kültürlerden insanlarla tanışarak vizyonunu geliştirebilirsin. İngiltere’de yer alan dil okullarından alacağın sertifika, neredeyse dünyanın her noktasında kabul edilir.

İngiltere’de alınan eğitim süresi boyunca konforlu konaklama imkanlarına sahip olabilirsin. Konaklama seçenekleri ve yurt imkanları da oldukça gelişmiş olan ülkede farklı ülkelerden gelen öğrenciler ile tanışarak yeni arkadaşlıklar kurabilirsin. Sosyalleşerek yeni insan ve kültürler ile tanışıp keyifli vakit geçirebilirsin.

İngiltere dil okulu çalışma izni yasal olarak sunulmamaktadır.

ingilterede-dil-okullari-rehberi-brighton

İngiltere’de Dil Okulu Önerileri

İngiltere de dil okuluna gitmek bireylere birbirinden özel avantajlar sağlar. Her yıl binlerce öğrenciyi dil okullarına kabul eden ülkede, çeşitli eğitim kurumları farklı programlar ile öğrencilerini ağırlar. İngiltere’nin neredeyse bütün şehirlerinde yüksek kalitede eğitim veren kurumlar yer alır. Bu şehirlerin başında ise Londra, Oxford, Cambridge, Brighton ve Bournemouth gelir.

Ülkedeki şehirlerin sosyal ve kültürel özelliklerine göre dil okulu fiyatları değişkenlik gösterir. Seçeceğin okulun fiyatlarının bütçene uygun olmasına dikkat etmelisin. İngiltere’de tercih edilen uygun fiyatlı okullardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz.

  1. Oxford International Schools - Oxford
  2. LSI International - London
  3. St. Giles International Colleges Brighton
  4. Kaplan International - Bournemouth


İngiltere’de Konaklama

İngiltere’de dil okulu eğitimi aldığın süre boyunca sorunsuz bir konaklama yapmak için çeşitli alternatifler bulunur. Okulların konaklama bursu sağlayan programlarına başvurabilirsin. Dilersen aile yanında konaklama veya yurt seçeneklerini değerlendirerek konforlu bir eğitim süreci geçirebilirsin.

İngiltere Dil Okulu Vizesi

Her yıl çeşitli ülkelerden binlerce öğrenci dil okulu İngiltere vizesi ile İngiltere’ye seyahat eder. İngiltere dil okulu vizesi için eğitim kurumu ve ülkenin istediği belgeleri eksiksiz şekilde temin etmelisin.

İngiltere dil okulu vizesi başvurusu yapmadan önce seçtiğin dil okulu ile irtibata geçmelisin. Okul kabulü tamamlandıktan sonra ön kaydını yaptırarak eğitim kurumundan bir niyet mektubu almalısın. Eğitim süresine uyum sağlayan bir vize seçmen, vize başvurunun olumlu sonuçlanması için oldukça önemlidir.

Vize için gerekli evrakları temin ettikten sonra randevu tarihi alarak vize işlemlerini başlatabilirsin.

İngiltere’de Dil Okulunun Süresi Ne Kadar Olmalı?

İngiltere’de dil okulunun kişinin dil seviyesine ve seçtiği süreye göre farklılık gösterir. Dil eğitiminin en az 3 ay sürmesi, sağlam temeller oluşturabilmek için önemlidir. İngiltere’de dil okulları genel olarak her Pazartesi başlamaktadır ve yıl boyunca açıktır.

İngiltere dil okulu ücretleri seçtiğin süreye bağlı olarak değişebilir. Dil eğitiminden önce sınava girerek seviyenin belirlenmesi gerekir. Seviyene uygun bir sınıfta eğitime başladıktan sonra her kur bitiminde sınava girerek ilerlemen gözlemlenir.

İngiltere’de Yaşamanın İpuçları

İngiltere’de yaşamak için öncelikle belirli ekonomik şartların sağlanması gerekir. İngiltere’de dil eğitimi aldığın süre boyunca konaklama alternatifleri arasından aile yanında yaşamayı veya yurtları tercih edebilirsin.

Global Yurtdışı Eğitim danışmanlığı rehberliğinde İngiltere’de dil okuluna giderek eşsiz bir deneyim yaşayabilirsin. Alanında uzman danışmanların yardımıyla kriterlerine en uygun kurumu seçerek İngiltere’de yüksek kaliteli bir dil eğitimi alabilirsin.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED