Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Dil Eğitimi Süresi Ne Olmalı?

İngiltere’de Dil Eğitimi Süresi Ne Olmalı?

Avrupa’nın en gözde ülkelerinden biri olan İngiltere; yüksek refah seviyesi, özgür yapısı, tarihi ve eğitim sistemi gibi pek çok açıdan insanların ilgi odağı haline gelmiştir. İngiltere dil eğitimi, lise, lisans, yüksek lisans, doktora ve çeşitli sertifika programları ile her sene binlerce insan tarafından tercih edilen bir ülkedir.

İngiltere’nin resmi dilinin İngilizce olması, ülkeyi evrensel bir dil olarak kabul edilen İngilizcenin öğrenilmesi için ideal bir nokta kılar. Dil okulu eğitimi esnasında ülkedeki her alanda İngilizcenin kullanılması, dile maruz kalarak öğrenme sürecini hızlandırır. İngiltere’deki dil okulları özel kurumlar ve üniversitelere bağlı kurslardan oluşur.

Dil okulu eğitimleri kurumun ve öğrencilerin şartlarına göre farklılık gösterebilir. İngilizcenin pratik bir şekilde öğrenilmesi için dil seviyelerine göre kurlara ayrılır. Kurların süresi, kurumun inisiyatifindedir. İngiltere’de dil eğitimini hızlandırmak için zaman ve enerji harcaman gerekir.

İngiltere’de dil eğitimi almanın avantajlarından biri de eğitim hayatında ülkede devam etme ihtimalidir. İngiltere’de dil eğitimi programını tamamladıktan sonra seviyene bağlı olarak ülkede bulunan farklı eğitim kurumlarına başvuruda bulunabilirsin. Kurum tarafından kabul edilmen ve gereken geçerli bir vizeye sahip olma durumunda İngiltere’de kalarak eğitim hayatına devam edebilirsin.

İngiltere Dil Eğitimi Süresi Ne Olmalı?

İngiltere’de kurlardan oluşan dil eğitiminin süresi bireysel özelliklere ve dil seviyesine göre değişiklik gösterir. İngiltere’de dil eğitimi almak pek çok insanın hayalidir. İngilizce öğrenmek için en ideal ülke olan İngiltere’de farklı sürelerden oluşan kurs ve program seçenekleri bulunur.

İngiltere’deki dil okulları 3, 6, 9 ve 11 ay gibi eğitim süreleri değişiklik gösterebilmektedir. Seçeceğin dil okulunun özelliklerine bağlı olarak genellikle minimum 4 hafta olmak üzere bu süre farklılık gösterebilir. Dil eğitimi süresinin belirlenmesi için genel olarak bütün dil okulları seviye tespit sınavı yapmakta ve konuşma becerilerinizi ölçmek için sözlü mülakat yapmaktadır.

İngilizce seviyeniz belirlendikten sonra genellikle sizinle yakın seviyedeki öğrencilerden oluşan bir sınıfa kaydedilirsin. Dil okulunda alman gereken kurlar da seviyene göre belirlenir. Her kur ortalama 3 ay sürer. Kur sonunda öğrenciler sınava girerek seviye atlayabilirler.

İngiltere’de dil eğitim süresi değişse de vize türüne bağlı olarak süre uzatılabilir. Dil eğitiminden beklentilerine ve kriterlerine en uygun dil okulunu bularak irtibata geçip detaylı bilgi edinebilirsin.

İngiltere'de 3 Ay Dil Eğitimi Yeterli mi?

İngiltere dil eğitimi süresi kişiye göre farklılık gösterse de doğru koşullar sağlandığında sıfırdan İngilizce öğrenmeye başlayan biri için 6 ay, İngiltere’de dil eğitimi için belli bir seviyeye ulaşmanıza olanak sağlamaktadır. İngilizce öğrenmek için tamamen dil öğrenmeye odaklanarak zaman ayırmak gerekir. Dil okulu için gittiğin ülkede, derslerine odaklanman son derece olumlu etki eder.

İngiltere köklü geçmişi ve özel yapısı ile her yıl binlerce öğrenci tarafından tercih edilir. Dil okullarının yanı sıra üniversiteleriyle de dünya çapında tanınan ülke, geleneksel ve modern yöntemlerin bir arada kullanıldığı özgün eğitim sistemi ile ilgi odağı haline gelir.

İngiltere’de dil okulunda eğitim aldıktan sonra gerekli şartları sağlayarak lisans, yüksek lisans gibi akademik bir program planlıyorsanız İngilizcenizi yeterli seviyeye taşıdıktan sonra ülkenize dönüp gerekli başvuruları yaparak eğitiminize devam edebilirsiniz.

İngiltere’de dil eğitimi İngilizce öğrenmek için oldukça etkili olsa da bireylerin istek ve çabası olmadan bir işe yaramaz. Dil eğitimi alırken İngilizce öğrenmek için atabileceğin bazı adımlar bulunur.

İngiltere’nin resmi dilinin İngilizce olması da öğrenme sürecini hızlandırır. Bol bol pratik yapma olanağın bulunan ülkede, her an İngilizceye maruz kalman 3 ay içerisinde dil öğrenmeni kolaylaştırır. Okuma, anlama, dinleme ve konuşma üzerine farklı eğitim yöntemlerinin uygulandığı dil kurslarında 3 ay boyunca donanımlı bir İngilizce eğitimi alabilirsin.

Derslerin yanı sıra günde ortalama 5 saatini İngilizce çalışmaya ayırarak öğrendiğin dili sağlam temellere oturtabilirsin. Bu süreç yalnızca ders çalışmak için kullanılmamalı. İngilizce olarak insanlarla iletişim kurmak, video ve film izlemek, podcast dinlemek ve kitap okumak gibi etkinlikler sayesinde dil eğitimini hızlandırabilirsin.

Hata yaparım korkusuyla birçok insan dil öğreniminin önüne engel koyar. Bu korku sebebiyle dilini geliştirmek zorlaşabilir. İngiltere’de dil öğrenmek için bulunduğunu unutmamalı ve elinden geldiğinde pratik yapmalısın.

Dil öğrenme sürecini hızlandıracak adımlardan biri de günlük tutmaktır. Dil okuluna başladığın andan itibaren gün içerisinde yaşadıkların, düşündüklerin ve duygularını İngilizce olarak yansıtabileceğin bir günlük tutabilirsin. Dil hakimiyetin arttıkça geri dönüp yaptığın hataları tespit edebilirsin.

İngilizce 1 Kur Kaç Ay Sürer?

İngiltere dil okulu seçeneklerinde her kur ortalama 10 – 12 hafta arasında değişmektedir. Kur süreleri okullara göre farklılık göstermesinin yanında öğrencinin derse ve aktivitelere düzenli katılımıyla da doğru orantılıdır. İngiltere dil okulları kendilerine özel oluşturdukları akademik programa bağlı kalırlar. Dil okullarını araştırırken kur sürelerini öğrenmeniz başvuru aşaması için son derece önemlidir.

Kur süreleri gibi kur sayıları da farklıdır. Genellikle 6 aşamadan oluşan kurlar, seviye tespit sınavının sonucunda belirlenir. Her kura benzer bilgi seviyesine sahip öğrenciler yerleştirilir. Kurlardaki eğitim yöntemleri, öğrencilerin bilgileri ve öğrenme özelliklerine bağlıdır.

İngilizce başlangıç seviyesi A1, A2 ve A2+; orta seviye B1 ve B1+; orta üstü seviye B2 ve B2+; ileri seviye C1 ve C1+; yüksek seviye ise C2 ve C2+ olarak isimlendirilir.

Dil okulu başvurusunda gireceğiniz sınav İngilizce seviyenizin belirlenmesini sağlar. Her kurun ardından yapılan sınav ile ilerlemen gözlemlenir. Eğitimine devam ediyorsan seviyene uygun sınıfa geçerek bir sonraki aşamaya adım atabilirsin.

Global Yurtdışı Eğitim, İngiltere’nin çeşitli ülkelerinde yer alan dil okullarına pratik bir şekilde başvuru yapmana olanak tanır. Dil okulu seçme, başvuruda bulunma, kayıt yaptırma ve vize başvurusu gibi süreçlerde destek olan kurum, dilini hızlı bir şekilde geliştirmene yardımcı olur.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED