Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Resmi Tatiller

İngiltere Resmi Tatiller

İngiltere, Birleşik Krallık’ı oluşturan İskoçya, K. İrlanda, Galler ülkeleri arasında en büyüğü ve en merkezi olan ülkedir. İngiltere halkına İngilizler denmektedir. England ismi ise 5. Yüzyıllarda Büyük Britanya Adası’nı istilaya gelen Cermen halkı olan Angluslardan ortaya çıktığı söylenmektedir.

Düz coğrafyası, geniş ovaları, verimli tarım arazileri, sanayisi, kültürel ve mimari eserleri ile ön plana çıkan ülkelerden biridir. Meşruti Monarşi ile yönetilen ülke halen devam eden krallık sisteminden memnun gibi görünmektedir. Refah seviyesinin yüksek olması, yaşam standartlarının kaliteli ve son derece insanlar için verimli hale getirilmesinden dolayı yaşama açısından dikkat çekmektedir.

Her ülkede olduğu gibi İngiltere’de de hem resmi açıdan hem de dini açıdan kutlanan tatiller vardır. Bizlerde bu yazımızda İngiltere resmi tatiller ve İngiliz dini tatillere yer verdik.

İngiltere’ye iş için veya eğitim için giden biriyseniz resmî kurumlarda herhangi bir işleminizin olması halinde resmî tatillerin günlerini bilmek size fayda sağlayacaktır. Her ülkede ve her bölgede resmî tatillerin olduğu gibi İngiltere’de de resmî tatiller bulunmaktadır.

İngilizler bu tatil günlerini sosyalleşerek, aileleriyle vakit geçirerek, kutlamalar yaparak geçirmektedir. İngiltere’de resmî tatiller ve İngiltere’de önemli günler son derece önemsendiği için o gün aktivitelerle, dini ibadetlerle veya kutlamalarla geçirilmektedir.

Diğer Birleşik Krallık ülkelerinin de kendilerine ait yerel kutlama günleri vardır. Biz aşağıda sizin için Birleşik Krallık’ı oluşturan 4 ülkeden (İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler) biri olan İngiltere’de resmî tatil olan günleri sıraladık.

- New Year’s Day

Yeni yıl tatili, 1 Ocak günü yeni yılın girişi olarak kutlamakta ve tatil yapılmaktadır. Eğer hafta sonuna denk gelirse eğer pazartesi günü tatil yapılmaktadır.

- Good Friday 

Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği gün olarak kabul edilmektedir. Paskalya bayramının kutlandığı Pazar günüden önceki cuma günü “Kutsal Cuma” olarak kabul edilmektedir. Net bir günü yoktur, her yıl değişkenlik göstermektedir.

- Easter Monday

Paskalya Bayramı olarak da bilinen bu bayram Hz. İsa’nın çarmıha gerilişinin ardından yeniden dirilişini kutlamak amacıyla düzenlenen bir gündür. Sabit bir günü yoktur, bahar ekinoksuna bağlı olarak dolunaydan sonraki ilk pazar günü kutlanmaktadır.

- Bank Holiday 

Mayıs ayının ilk Pazartesi bahar ayının girişini kutlamak amacıyla festivallerin düzenlendiği gündür.

- Spring Bank Holiday

 Mayıs ayının son pazartesi günü kutlanmaktadır.

- Summer Bank Holiday 

Bu tatil yazın bitişini haber vermektedir. 2023 yılında bu tatil günü 28 Ağustos’a denk gelmektedir.

- Noel Günü 

25 Aralık, Chrismas tatili olarak kutlanan bugün Hz. İsa’nın doğumu olarak kutlamakta ve tatil olarak kabul edilmektedir. Çoğu toplu taşımalar o gün çalışmayabilir. Ulaşım araçları kullanılması durumlarında planlarınızı ona göre yapmanız önerilmektedir.

- Boxing Day

26 Aralık, Noel’den sonraki gün Noel hediyelerinin açıldığı ve tatil kabul edildiği gündür.

- Bonfire Night(Guy Fawkes) 

Fawkes gecesi olarak da bilinen bu gece, İngilizler Parlamento binasını havaya uçurmak isteyen birini yakalanıp öldürüldükten sonra halk birlik ve beraberlik adına bugünü kutlamaktadır. Havai fişek gösterileri yapılarak, dans edilerek eğlenilen bir gündür.

- Halloween

Bizde ki adı “Cadılar Bayramı” olarak bilinen bu gün her yıl 31 Aralık’ta kutlanmaktadır. Önceki zamanlarda din adına hayatını kaybetmiş insanları anmak için meşaleler ve ateşlerle bir gece düzenlenirmiş. Zaman geçtikçe hemen hemen tüm dünyaya yayılan bugün kostümler giyilerek bir parti havasına bürünmüştür. Simgesi olarak bal kabağı olmasının sebebi ise Hristiyan inancına göre kötü ruhları korkuttuğu düşünülmesidir. Bugün aslında resmî tatil olmasa da bayram havası gibi geçtiği için insanlar o günü eğlenerek geçirmektedir. Cadılar Bayramı kutlamaları genellikle bir hafta önceden kutlamalara başlanmaktadır. Her yer balkabaklarıyla süslenmektedir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED