Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Resmi Tatil Günleri

İngiltere'de Resmi Tatiller Nelerdir?

Birleşik Krallığı oluşturan dört (İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda) ülkeden en büyük ve en kalabalığı olan İngiltere, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Birçok uluslararası iş merkezlerine, şirketlere, dil okullarına, üniversitelere, tarihi ve kültürel mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Bundan dolayı İngiltere iş, eğitim ve turistik amaçlı sıkça ziyaret edilen bir ülkedir. Özellikle yüksek kalite standartlarında vermiş olduğu dil eğitimi ile birbirinden donanımlı İngiltere dil okulları, İngilizce öğrenmek isteyen bireyler tarafından çok fazla tercih edilmektedir.

İngiltere dil okulları hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere, köklü tarihi, turistik yerleri ve zengin tarihiyle öne çıkan bir ülkedir. Meşruti Monarşi ile yönetilen İngiltere’de refah seviyesi olarak yüksek ve oldukça yaşanılabilir bir ülke olarak bilinmektedir.

Her ülkede olduğu gibi İngiltere’de de hem resmi hem dini açıdan önemli olan ve kutlanan günler vardır. Önem taşıyan bu bazı özel günler resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Her ülkenin kendine göre farklı farklı resmi tatilleri bulunmaktadır. İngiltere’ye iş veya eğitim amaçlı seyahat edecekseniz resmi tatil günlerini bilmeniz önemlidir. İngiltere’de halletmeniz gereken resmi işlemlerinizin olması durumunda bunu bilmeniz sizin için oldukça faydalı olacaktır

İngiltere’ye seyahat etme etme planınız varsa aşağıda yer alan İngiltere resmi tatiller hakkında yazmış olduğumuz yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

İngiltere’deki resmi tatiller ve özel günler İngiliz halkı için büyük bir önem taşımaktadır. Bu önemli günlerde kutlamalar yapar veya ibadet ederler.

İngiltere’de resmi tatil olarak kabul edilen günler şunlardır :

New Year’s Day

Yeni yıl tatili, yeni yılın ilk günü ve yeni yıla giriş olarak kutlanmaktadır. İngilizler yeni yılın ilk gününde sevdikleriyle vakit geçirerek tatil yaparlar.

Good Friday

‘Kutsal Cuma’ olarak adlandırılan bu gün Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği ve Golgota’da ölüşünü andıkları dini bir gündür. Paskalya Bayramı’nın kutlandığı Pazar gününden önceki Cuma günü Kutsal Cuma olarak tanımlanmaktadır. Dini önem taşıyan bu günün net bir tarihi yoktur, her yıl değişiklik göstermektedir. İngilizler bu günde dua edip ibadet ederler.

Easter Monday

‘Paskalya Bayramı’ olarak bilinen bu bu bayram Hz. İsa’nın çarmıha gerilişinden sonra tekrar dirilişinin kutlandığı bayramdır. ‘Diriliş Bayramı’ veya Diriliş Pazarı olarak da adlandırılmaktadır. Net bir tarihi olmayan bu bayram her sene kiliselerde Pazar günü kutlanmaktadır. Paskalya Bayramı’nda dualar okunur, Paskalya çöreği yapılır ve haşlanmış yumurtalar boyanır ve ailecek yemek yenir.

Early May Bank Holiday

Mayıs ayının ilk Pazartesi gününde anılan bu tatil, baharın gelişini kutlamak amacıyla yapılan bir tatildir.2024 yılında 6 Mayısa denk gelmektedir.

Spring Bank Holiday

Her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü kutlanan resmi bir tatildir. 2024 yılında 27 Mayıs tarihine denk gelmektedir.

Summer Bank Holiday

Yazın bitişini haber veren Summer Bank Holiday, her yıl ağustos ayının son Pazar günü kabul edilen resmi bir tatildir. 2024 yılında 26 Ağustosa denk gelmektedir.

Christmas Day

Noel Günü, her yıl 25 Aralık tarihinde kutlanır. Hz. İsa’nın doğumunun kutlandığı bu bayram, Hristiyanlar için büyük önem taşır. Noel Günü’nde aile ve arkadaşla keyifli vakit geçirilir. Noel Günü resmi bir tatil olduğu için tüm kurum ve okullar kapalıdır. Ayrıca Noel Günü toplu taşıma araçlarının kullanımında azalmalar mümkündür.

Boxing Day

Hediyeleşme günü olarak biline Boxing Day, Noel gününden sonra, 26 Aralık tarihinde kutlanan bir bayramdır. İlk olarak yoksullara hediye verme bayramı olarak ortaya çıksa da günümüzde Hediyeleşme Günü ve alışveriş tatili olarak bilinmektedir.

İngiltere resmi tatiller ve tarihleri hakkında detaylı bilgi almak için GOV.UK sayfasını ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.

Halloween

Türkiye’de de kutlanan ve Cadılar Bayramı olarak bilinen Halloween, her yıl 31 Ekim’de kutlanmaktadır.. Korkunç kostümler giyerek, maskeler takılarak, kapı kapı dolaşıp şeker ve ve harçlık toplanarak kutlanan bir bayramdır. Halloween, Hristiyanlar dışında dünya çapında da kutlanma ve eğlenme günü haline gelmiştir.

Guy Fawkes Night (Bonfire Night)

Guy Fawkes Gecesi, Şenlik Ateşi Gecesi Ve Havai Fişek Gecesi olarak da bilinmektedir. Resmi bir tatil olmasa da İngiltere için oldukça önemli bir tarihtir. Her yıl 5 Kasım’da kutlanan bir anma törenidir. Londra’da yer alan Parlamento binasını havaya uçurmak isteyen birinin başarısız olma anısına kutlanmaktadır. Birlik ve beraberlik amacıyla kutlanan bu günde havai fişek gösterileri yapılır, dans edilir ve neşeli bir gün olarak geçirilir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED