Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Okulu Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

İngiltere Dil Okulu Seçiminde Dikkate Alınması Gereken Püf Noktalar

İngiltere’yi daha önce ziyaret etmiş olsanız dahi yurtdışı eğitim için dil okulu araştırmak sandığınızdan da zor olabilir. Yurtdışında İngilizce dil okulu araştırmalarınızda size yardımcı olabilecek uzman Global Yurtdışı Eğitim danışmanları ile birlikte okul seçiminiz dışında konaklama, ulaşım ve eğitiminize fayda sağlayabilecek birçok unsur hakkında bilgi edinebilirsiniz. Peki İngiltere’de dil okulu seçerken nelere dikkat etmeliyim?

- Sınıf mevcuduna dikkat etmelisiniz. Sınıftaki öğrenci sayısı arttıkça daha az kişiselleştirilmiş bir program gereken ilgiyi görme olasılığınızı artırır. Okulun ortalama ve maksimum sınıf büyüklüklerini öğrenmeniz sizin için iyi bir başlangıç olabilir.

- Seviyeler arası geçişler nasıl yapıldığına dikkat etmelisiniz. Okula başlamadan önce gireceğiniz seviye tespit sınavı hangi seviyede başlayacağınızı tespit eder. Bazı öğrenciler ortalamanın üzerinde veya altında olduklarını anlar ve başka sınıfa geçmek için talepte bulunabilirler. Bir üste seviyeye geçmek için tekrardan bir seviye tespit sınavına ne kadar aralıklarla girebileceğinizi öğrenmelisiniz.

- Okuldan ne tip geri bildirimler alabildiğinize dikkat etmelisiniz. Düzenli olarak bir geri bildirip alıp almayacağınızı, okul dışında yapmanız gereken ödevler olup olmayacağını ve not sisteminin nasıl işlediğini öğrenmelisiniz.

- Fiyata neler dahil olduğuna dikkat etmelisiniz. Ödediğiniz fiyatın okul materyallerini, gerekmesi durumunda gireceğiniz seviye tespit sınavlarını ve okul dışı gezi ve aktiviteleri kapsayıp kapsamadığını iyi öğrenmeniz gerekir.

- Okulun konaklama imkanı sunup sunmadığına dikkat etmelisiniz. Birçok öğrenci aile yani konaklamanın dillerini geliştirme konusunda pozitif etkisini gördüğünden aile yani konaklamayı tercih eder. Okul araştırmanızı yaparken aile yani konaklamanın bir opsiyon olup olmadığını konuşmalısınız. Okulda konaklama, ya da diğer başka seçenekleri değerlendiriyorsanız odanın detaylarını ve kalacağınız yerin toplu taşımaya yakınlığını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

- Okulun size sunacağı imkanları araştırmalısınız. Kalacağınız yerde internete iletişiminiz kısıtlı olması durumunda seçtiğiniz programın ders ve okul saatleri dışında erişebileceğiniz bir bilgisayar odası, kütüphane, çalışma odası gibi olanakları olup olmadığını araştırmalısınız.

- Seçtiğiniz okulun herhangi bir sosyal etkinlik ya da aktivite düzenleyip düzenlemediği ve bu aktivitelerin fiyata dâhil olup olmadığını önceden öğrenmeniz sizin için faydalı olacaktır. Okulda hâlihazırda belirli dönemlerde aktiviteler olması durumda kendi programınızı ona göre çeşitlendirebilirsiniz. Kimseyi tanımayacağınız için diğer öğrencilerle sınıf dışında etkinliklere erişiminiz olması sizin için faydalı olabilir. Bazı okullar ülkenin diğer şehirlerine geziler düzenleyerek gezerek öğrenmenizi sağlayabilmektedir.

- Okulda sunulan diğer İngilizce programları hakkında bilgi edinmelisiniz. İhtiyacınıza göre başladığınız programı uzatmak isterseniz aynı programa devam edebileceğiniz gibi sunulan başka programlara da geçiş yapabilmenizi bilmek ilerisi için faydalı olabilir.

İngiltere dil okulu seçiminde kararsızsanız bizimle iletişime geçebilir, geniş okul portföyümüzün yer aldığı İngiltere Dil Okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED