Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Okulu Öğrenci Vizesi Çeşitleri Nelerdir?

İngiltere Dil Okulu Öğrenci Vizesi Çeşitleri Nelerdir?

Ülkeler tarafından farklı ülke vatandaşlarına verilen vize, ülkeye giriş ve ikamet süreci için izin niteliği taşır. Vize çeşitleri ülkelere ve özelliklerine göre oldukça geniş bir seçenek yelpazesi sunar.

Dil eğitimi için sıklıkla tercih edilen İngiltere vize türleri incelendiğinde eğitim için 3 adet vize türü olduğu görülür. Vize türlerinin her biri çeşitli özellik ve kurallardan oluşur.

Dil Okulu Öğrenci Vizesi Nedir?

Dil okulu öğrenci vizesi, dil okulu için İngiltere’ye gitmek isteyenlere ülkeler tarafından verilen giriş ve konaklama iznidir. Eğitim süresini kapsayan dil okulu öğrenci vizesinin şartları başvuru yapacağın programa göre farklılık gösterebilir. Dil okulu öğrenci vizesi genellikle eğitim programının süresine göre belirlenir.

Dil öğrenmek için İngiltere’ye gitmek istiyorsan ülkelerin eğitim ve yaşam şartlarının yanı sıra vize alma süreçlerini de araştırmak son derece önemlidir. Vize almayı kolaylaştırmak için kabul belgesi, gelir beyanı gibi dokümanları başvuru belgelerine ekleyebilirsin.

Dil Okulu Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere dil okulu vizesi almak için öğrenci olma şartı aranmaz. Yani mezun olan adaylar, çalışanlar, kendi şirketlerinin sahipleri olan bireylerde İngiltere öğrenci vizesine başvuru yapabilir. Peki dil okulu için İngiltere vizesine nasıl başvurulur?

İngiltere’de eğitim almak istediğiniz dil okulunu seçtikten sonra kurum ile anlaşma sağlayıp ödeme yapmalısın. Kabul belgesi aldıktan sonra gerekli belgeler ile konsolosluktan başvuruda bulunabilirsin. Dil okulu öğrenci vizesi için gereken belgeler genel olarak şunlardır:

  • Kimlik Kartı
  • Pasaport
  • Şahsi Dilekçe
  • Öğrenci Belgesi, Diploma, Sertifika vb. gibi akademik evraklar
  • Finansal Yeterlilik Kanıtları
  • Çalışan adaylar için çalıştıklarını kanıtlayan belgeler
  • Dil Okulu Kabul Belgesi


Belgelerinizle başvuru yaparken eğitim alacağınız süreyi baz alarak vize süresini belirlemeniz olumlu sonuç almanız için etkili olur. Vize başvurun değerlendirirken ülkeye dönüşün, eğitim durumun, eğitim alma sebebin, geçmişte yaptığın yurtdışı seyahatlerin gibi pek çok etken göz önüne alınır.

İngiltere Dil Okulu Öğrenci Vizesi Çeşitleri

İngiltere dil okulu vizesi seçenekleri oldukça geniş bir yelpazeden oluşur. Öğrenci Ziyaretçi Vizesi, Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ve TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi olmak üzere eğitim için toplam 3 adet vize kategorisi bulunur. İngiltere dil okulu öğrenci vizesi çeşitleri farklı süre ve kapsamlara sahiptir.

Öğrenci vizeleri okul kabul mektubuna bağlı olarak verilir. Eğitim süresine uygun bir vizeye başvuru yapman oldukça önemlidir. Başvuru yaptığın vize çeşidinin eğitim sürecine ve kriterlerine uygun olması son derece önemlidir.

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi

İngiltere vize çeşitleri arasında en sık tercih edilen tür Öğrenci Ziyaretçi Vizesidir. Öğrenci Ziyaretçi Vizesinin şartlarını sağlayan bireyler İngiltere’de 6 aydan kısa olan eğitimlere katılmak için başvuruda bulunabilirler. Bu vizeye sahip olmak için öncelikle bir eğitim kurumundan kabul edildiğine dair belge sunman gerekir.

Dil okulu için bu vizeye başvururken alacağın eğitimin okul veya iş alanınız için zorunlu olduğunu göstermelisin. Eğitim süresi belirlendikten sonra süreci tamamlayabileceğin bir vizeye sahip olabilirsin. 1 yıl içerisinde toplam 6 ay kullanabileceğin vizenin tarihi dolmadan önce ülkeden çıkış yapmalısın.

Vizeye başvururken kalacak yer, eğitim ve yaşam masraflarının karşılanabileceği belirtilmelidir. Başvuru esnasında bireylerin eğitim sonrası ülkeden çıkış yapacağının kesin şekilde kanıtlanması da sonucun olumlu olması açısından önemlidir. Öğrenci Ziyaretçi Vizesine sahip kişilerin ülkede çalışma izni yoktur. Bu nedenle masrafların İngiltere’ye gitmeden önce hesaplanarak bütçe planlaması yapılması gereklidir.

Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi

Cambridge, Oxford ve Londra İngiltere’de öğrenciler tarafından en sık tercih edilen şehirlerdir. Köklü bir eğitim anlayışı olan ülkedeki dil okullarının büyük bir bölümü ise Londra’dadır. Londra dil okulu vizesi alarak gidebileceğiniz büyük şehirler arasında yer alır.

Dil okulu vizesi almak isteyen kişilerin tercih ettiği bir diğer vize türü ise Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesidir. Eğitim almak istediğin dil okulundan kabul mektubunu aldıktan sonra vize başvurusunda bulunabilirsin. Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi kullanım süresi 6 ila 11 ay arasıdır. Eğitim süresine uygun şekilde verilen tarih aralığını aşmaman oldukça önemlidir.

Vize başvurusunda İngiltere’de ikamet edeceğin adres ve yaşam giderlerinin karşılanması gibi detayları belirtmelisin. Maaş bordrosu, kira sözleşmesi, banka hesap dökümlerin, sponsorluk belgesi ve tapu gibi belgeler ile ülkede kaldığın süreçte problem yaşamayacağını göstermelisin. Başvuru sırasında vize süresi dolmadan ülkeden çıkacağına dair teminat göstermen, olumlu sonuç almana yardımcı olur.

Uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesine sahip bireyler ülkede yaşadıkları süre boyunca herhangi bir işte çalışamazlar. Çalışma izni olmayan kişilerin tespit edilmesi durumunda çeşitli yaptırımlar uygulanır. Bu nedenle eğitim ve yaşam masraflarınızın karşılanması son derece önemlidir.

TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi

Öğrenci vizesi çeşitleri arasında geniş bir özgürlük alanı sunan TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine uygundur.

TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi alabilmek için genellikle İngilizce seviyenizin IELTS ile kanıtlanması beklenir. Vize süresi, eğitim süresi ile paralellik gösterir. TIER 4 Uzun Dönem Öğrenci Vizesi olan kişiler haftada 20 saat yanı yarı zamanlı olarak çalışabilirler. Eğitimleri biten öğrenciler Graduate Visa başvurusunda bulunarak 2 yıl daha İngiltere’de yaşama ve tam zamanlı iznine sahip olmaktadır.

Global Yurtdışı Eğitim İngilizceyi doğduğu topraklarda öğrenmenize yardımcı olur. Tercih aşamasından başvurularınıza kadar pek çok konuda yardım alabileceğiniz kurum, geniş ağı sayesinde ihtiyaçlarınıza en uygun kurumda eğitim görmenizi sağlar.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED