Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Okulları İçin Hangi Vizeye Başvurmalıyım?

İngiltere Dil Okulları İçin Vize Türleri

İngiltere’de dil eğitimi alacak olan öğrencilerin başvuru yapabileceği iki farklı vize türü vardır. Bunu genel olarak açmak gerekirse; İngiltere’ye 6 ay veya daha kısa süreli dil eğitimine gidecekseniz ziyaretçi öğrenci vizesi, eğer altı aydan daha uzun süreli gitmeyi planlıyorsanız öğrenci vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir. Her iki vize tipi için de katıldığınız programın tam zamanlı olması veya haftada en az 15 saatlik ders programından oluşması gerekmektedir. Ayrıca iki vize türü İngiltere’de iken uzatılamaz ve bu vize türleri ile herhangi bir işte çalışılamaz. İngiltere vize başvurusu yapabilmeniz için kişisel olarak müracaat etmeniz yani vize dosyanızı İngiliz Konsolosluğu’nun başvuru merkezine şahsen teslim etmeniz gerekmekte. Ayrıca başvuru sırasında parmak iziniz alınacak ve vesikalık fotoğrafınız İngiliz Konsolosluğu resmi başvuru merkezi tarafından çekilecektir. Schengen ülkelerinden farklı olarak İngiltere, her başvuruda parmak izi almaktadır. Vize randevunuzu İstanbul dışında bulunan Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana illerinden birinden alabilirsiniz. Genellikle İstanbul, Ankara veya İzmir gibi büyük bir şehirden her gün randevu tarihi bulunmakta birlikte Adana ve Antalya gibi illerde haftanın belirlenen günlerine randevu verilmektedir.

İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi

İngiltere dil eğitimi programınız 6 ay veya daha kısa süreli ise başvuru yapmanız gereken vize türüdür. İngiltere’de dil eğitimi için vizeye başvuracak uluslararası öğrencilerin yalnızca akredite olmuş kurumlardan birinden kabul almış olmaları gerekmektedir. Akredite olmayan okullardan vize alabilmeniz mümkün olmamaktadır. Bu tip vizeye programa katılım tarihinizden en erken üç ay öncesinden başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuzda diğer bütün vize tiplerinde olduğu gibi konaklama ve yaşam masrafları dâhil olmak üzere seyahatiniz süresince yeterli paraya sahip olduğunuzu göstermeniz gerekecektir. Bununla birlikte akademik alt yapınız, tercih ettiğiniz program gibi etkenlerde vize onayınızı etkilemektedir.

İngiltere Öğrenci Vizesi

Eğer İngiltere dil eğitimi programınız 6 aydan fazla ise başvuru yapmanız gereken vize çeşididir. Öğrenci vizesi maksimum 11 aylık süre boyunca verilmekle birlikte toplam eğitim alacağınız süre kadar ülkede kalış izniniz olmaktadır. Örnek vermek gerekirse 7 aylık bir eğitim için sadece 7 aylık bir kalış hakkınız olacaktır. Ziyaretçi öğrenci vizesinde de olduğu gibi akredite bir okuldan kabulünüz gelmiş olması gerekmekte, yine aynı şekilde yaşam ve konaklama masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren belge gerekmektedir. Ziyaretçi vizesine göre daha pahalı olan başvuru ücretinde ek olarak IHS (Immigration Health Surcharge) denilen sağlık sigortası ücretleri bulunmaktadır. IHS ücretleri online platformda kalış süreciniz boyunca ödenmektedir.

Ayrıca İngiltere’de yüksek lisans, İngiltere’de üniversite veya İngiltere lise eğitimi gibi yükseköğrenim programlarına giden öğrenciler için Student Visa & Child Student Visa adı altında farklı bir vize çeşidine başvuru yapmaktadır.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED