Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Okulları En Popüler Programlar Nelerdir?

İngiltere Dil Okulları'nda Sunulan En Popüler Programlar

Genel İngilizce Programları

Genel İngilizce programlarını İngilizce öğrenme yolculuğunuzun ilk basamağı olarak düşünebilirsiniz. Konuşma, dinleme, okuma ve yazma gibi temel İngilizce becerilerinizi geliştirebileceğiniz bu programda ayrıca ilgi çekici ve etkileşimli hazırlanmış ders programları sayesinde pratik İngilizcenizi de geliştirebilirsiniz. Genel İngilizce programları genellikle haftada 20 Ders (15 Saat) olarak verilmektedir. Dileyen öğrenciler daha yoğunlaştırılmış bir programa da katılım gösterebilirler. Ders saatlerinizi kalacağınız süreye ve ulaşmak istediğiniz İngilizce seviyesine göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Genel İngilizce programları genellikle her Pazartesi günü başlamakta, bu sayede eğitim başlangıç tarihinizi seçmeniz oldukça esnek olacaktır. Bu programın size katacağı başlıca özellikler nelerdir?

  • Daha özgüvenli ve akıcı bir İngilizceye sahip olmanız beklenmektedir.
  • Okuma ve yazma becerilerinizde gözle görülen bir artış beklenmektedir.
  • İngilizce gramer bilginizi geliştirmiş olmanız beklenmektedir.
  • Farklı milliyetlerden birçok arkadaş edinebilir, İngilizce konuşabileceğiniz yeni çevreler edinebilirsiniz.


Akademik İngilizce Programları

Özellikle İngilizce dilinde sizi daha fazla akademik çalışmaya hazırlayacak olan bir eğitim programıdır. İngilizce konuşulan bir ülkede üniversite veya yüksek lisans eğitimi düşünen öğrenciler veya kendi ülkesinde İngilizce dilinde eğitim alan öğrencilerinde en çok tercih ettiği programların başında yer almaktadır. Program sayesinde akademik bir ortamda hazırlanan eğitimin avantajlarından faydalanabilirsiniz. Program başlangıç tarihleri Genel İngilizce programlarında olduğu gibi pek esnek değil, genellikle her ay veya okulun belirlediği bir tarihte başlamaktadır. Bu programın sonunda kazanılması beklenen özellikler sırasıyla :

  • Yurt içi veya yurt dışında akademik gelişiminizde kendinizden daha emin ve etkili konuşmanız beklenmektedir.
  • Dijital yeterliliğinizi ve İngilizce dil becerilerinizi geliştirmekle kalmayıp ekip çalışması, yaratıcılığınızı ve sunum tekniklerinizi geliştirerek eleştirel düşünme becerilerinizi geliştirmeniz beklenmektedir.
  • Kendinize güveninizi geliştireceğiniz bu programda eğitim hayatınızın bir sonraki adımına hazırlanabilirsiniz.
  • Birçok farklı ülkeden gelen öğrencilerle yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.


İş İngilizcesi ve Mesleki İngilizce Programları

İş İngilizcesi ve mesleki İngilizce programları ilerde kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanmak isteyenler için mükemmel bir programdır. İş İngilizcesi programı genel İngilizce, kariyer başarısı ve iletişim becerileri derslerini birleştirerek iş hayatınızda kendinize güvenerek konuşabilmenize faydalı olmak için özel olarak tasarlanmıştır. Mesleki İngilizce programlarında ise mühendislik, tıp veya hukuk gibi tek bir konuya hedef alarak eğitim alırsınız. Kurs programının içerisinde yer alan gerçek iş senaryoları ve çeşitli rolleri örnekleyerek öğrendiğiniz dili uygulama fırsatını bulabilirsiniz. Genelde dinamik olarak hazırlanan programlar sizlere iş hayatınızda güvenle çalışmanız için ihtiyacınız olan kelime dağarcığını, gramer yapılarını, cümleleri etkin bir şekilde kurmanıza olanak sağlayacaktır. İş İngilizcesi programını genel İngilizce programı ile birlikte alabileceğiniz gibi sadece uzmanlaşmak istediğiniz alan içinde alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse sadece pazarlama, işletme, finans, insan kaynakları vb. gibi bir alan seçerek sadece bu konu üzerinde eğitim alabilir veya genel İngilizce programınıza artı olarak öğleden sonra ihtiyacınıza yönelik iş İngilizcesi eğitimi alabilirsiniz. Programlar her pazartesi başlayabileceği gibi özel belli başlangıç tarih aralığına da sahip olabilmektedir. Programa katılım gösterebilmek için Intermediate (B1) seviyesinde İngilizce seviyesi gerekmektedir. İş İngilizcesi programında kendinizi aşağıdaki alanlarda geliştirebilirsiniz.

  • Pazarlama, Reklam
  • Uluslararası Ticaret, Finans
  • Hukuk
  • İnsan Kaynakları
  • Mühendislik
  • Tıp
  • Ticaret fuarları ve networking oluşturma etkinlikleri
  • Karar verme ve toplantılarda etkili iletişim
  • İletişim kurma, işe alım mülakatlarına hazırlanma
  • Ekip, şirket veya yönetim kurulu toplantıları ve gruptaki katılımcıların ihtiyaçlarına göre daha birçok ders.


Yurtdışı IELTS / TOEFL Hazırlık Programları

IELTS ve TOEFL dünya çapında birçok üniversite ve şirket tarafından kabul edilmekte ve İngilizce seviyenizi resmi olarak kanıtlayabileceğiniz uluslararası geçerliliği olan bir sınavdır. IELTS veya TOEFL özelinde hazırlanan bu programlar sayesinde sınav tekniklerini daha yakından öğrenecek gerektiği durumlarda okulunuzun düzenlediği örnek testlerle resmi sınav öncesi hangi aşamada olduğunuzu rahatlıkla görebileceksiniz. IELTS veya TOEFL programlarına katılabilmeniz için genellikle Intermediate (B1) seviyesinde olmanız beklenmektedir. Programı Genel İngilizce programınıza artı olarak alabileceğiniz gibi sadece IELTS veya TOEFL dersleri özelinde de alabilirsiniz. Genel İngilizce programı ile alınan sınav hazırlık kursları genellikle her pazartesi başlamakta iken sadece sınav hazırlık program içeriği sunan kurslar her ay veya okulun belirlemiş olduğu bir tarihte başlamaktadır. Sınav hazırlık programını seçtiğinizde :

  • Sınav yapısına ve beklentilere hazırlıklı olursunuz.
  • Sınavların her bir bölümü için özel stratejiler öğrenirken pratik yapabilirsiniz.
  • IELTS ve TOEFL sınavlarının kapsadığı çeşitli konuların yanı sıra her bir bölüm için size çok faydalı olacak kelime dağarcığınıza sahip olabilirsiniz.
  • Sınav baskısı altında en iyi performansınızı göstermek için gereken güvene sahip olursunuz.
  • Kurs süresi boyunca ihtiyacınız olan geri bildirim ve desteği alırsınız.
  • Dünyanın farklı yerlerinden benzer hedeflere sahip öğrencilerle tanışırsınız.


Birebir İngilizce Ders Programları

Sizin için özel olarak hazırlanmış olan bu programlarda, en çok geliştirmek istediğiniz alanlara yoğunlaşarak size özel bir program hazırlanmaktadır. Özel İngilizce dersleri İngilizceye yatkınlığınız, konuşma becerinizi hızla geliştirmenin ve potansiyelinize ulaşmanın harika bir yoludur. Gitmek istediğiniz okulun eğitmenlerinden sizin için özel tavsiyeler alabilirsiniz. Sorularınıza ve zorlandığınız alanlarda birebir destek göreceğinizden hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Yetişkin Grup Programları

İngilizcenizi kendi yaş grubunuzla geliştirebileceğiniz bu programlar genellikle 25 yaş veya 30 yaş üzeri olan öğrenciler için verilmektedir. İngilizce seviyesi başlangıç düzeyinde olan veya İngilizce seviyesi daha ileri düzeyde olan öğrencilerin katılabileceği bu programlar yıl boyu genellikle her pazartesi günü başlamaktadır. Bu programlar genellikle esnektir ve tüm öğrencilerin katıldığı sabah derslerinden sonra isteğe bağlı öğleden sonra seçmeli olarak sunulan derslere de katılım gösterebilirsiniz. Bu sayede farklı konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Diğer bütün programlarda olduğu gibi yurtdışında dil okuluna gidip birçok farklı ülkeden gelen kişilerle tanışabilir farklı kültürler hakkında bilgi ve fikir sahibi olabilirsiniz.

İngilizce Öğretmenlerine Özel Programlar

İster İngilizce öğretmenliği kariyerinize yeni başlamış olun ister bir sonraki adımınızı planlıyor olun öğretmenlik hayatınızda size bir adım öne çıkaracak programı bulmanıza yardımcı olabiliriz. CELTA, TEFL, DELTA ve çeşitli mesleki kurslar için birçok farklı seçenek bulunmaktadır.

- CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults) dünyada en çok tanınan İngilizce öğretim yeterliliği ve Cambridge Üniversitesi onaylı bir programdır. Hiç öğretmenlik deneyiminiz olmasa dahi bu programa katılım gösterebilirsiniz. CELTA özellikle işverenler tarafından en çok talep edilen yeterlilik programından biridir. CELTA sertifikasına sahip olan biri Türkiye’de veya yurtdışında İngilizce öğretmenliği yapabilmektedir. Programlar tam zamanlı olarak sunulmakta ve genellikle toplam 4 veya 5 hafta içerisinde tamamlanmaktadır. Programa katılım gösterebilmeniz için minimum C1 düzeyinde İngilizce dil yeterliliğiniz olması gerekmektedir. Ayrıca birçok kurum sizi CELTA programına kabul etmeden evvel bir test yaparak programa uygunluğunuzu kontrol eder. CELTA program başlangıç tarihleri esnek değil, belirli başlangıç tarih aralığına sahiptir.

- TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) İngilizce öğretme konusunda daha az deneyime sahip olanlar veya hiç olmayanlar için uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak isteyenler için tasarlanmış TESOL veya TEFL (yabancı dil olarak İngilizce Öğretimi) sertifikadır. Açılımı Teaching English to Speakers of Other Languages olan TESOL sertifikası ile Dünyanın farklı ülkelerinde İngilizce öğretmenliği yapabilirsiniz. Türkiye’de de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan bu sertifika ile devlet ve özel okullarda öğretmenlik yapabilirsiniz. Ayrıca uluslararası tanınan bu sertifikayla sadece Türkiye’de değil başka ülkelerde de eğitmenliğe devam edebilirsiniz. Bu sertifikaya sahip olmak için İngilizce öğretmenliği ya da tercümanlık gibi bölümlerden mezun olma zorunluluğu aranmazken programa katılmak için minimum 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Bazı programlarda yaş sınırı 20 ya da 21 olarak belirlenmiştir. İngilizce dil bilginizin hem sözlü hem de yazma konularında mükemmel olması beklenmektedir. Ayrıca kendi ülkenizde minimum iki yıllık ön lisans mezunu olmanız aranan diğer şartlar arasındadır. Eğer yüksek lisans şeklinde TESOL sertifikası almak istiyorsanız programı tamamlama süreniz 1 veya 2 yıl arasında değişebilir. Bunun dışında TESOL programlarının süresi katılacağınız programa göre değişkenlik gösterebilir.

- DELTA’da (Diploma in Teaching English to Speakers of Other Languages) CELTA gibi Cambridge Üniversitesi onaylı bir sertifika programıdır. Eğer deneyimli bir öğretmenseniz DELTA sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Programa kabul kriterleri değişkenlik göstermekle birlikte genelde minimum 1 yıllık öğretmenlik tecrübesi zorunludur. Farklı modüllerin tamamlanmasıyla alabileceğiniz Delta sertifika programına başvurmanız durumunda 2 ya da 3 ay süren teorik ve pratik eğitime tabi tutulursunuz. Yapılması gereken ödevler, örnek olan inceleme projesinden sonra yazılı bir sınava tabi tutulursunuz. Uluslararası geçerliliğe sahip olan bu sertifikayı aldığınızda dünyanın herhangi bir ülkesinde İngilizce öğretmeni olarak çalışabilirsiniz. Programa kabul edilebilmeniz için minimum Advanced (C1) seviyesinde İngilizce bilmeniz gerekmektedir.

Tüm programların detay ve maliyetleri hakkında detaylı bilgi almak için danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED