Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Bristol’de Yaşam

Bristol’de Eğitim ve Yaşam 

Bristol'de yaşam, İngiltere’nin güneybatısında bulunan Bristol şehri, tarihi yapıları ile modern yapılarının mükemmel karışımını sunmaktadır. Thames Nehri yanında yer alan bu ihtişamlı şehir, kültür, eğitim, ve enerjik yaşamın da sentezlendiği bir şehirdir. Şehrin beraberinde yeşilliklerin de oldukça fazla olması şehri daha yaşanabilir bir ortam yaratmaktadır. 2015 yılında Avrupa Yeşil Başkenti unvanını almaya hak kazanan ilk İngiltere şehri de Bristol şehri olmuştur.

Stokes Crof’tan ihtişamlı asma köprülü Clifton’a kadar dikkatleri üzerine çeken ve oldukça gösterişli bir şehir olan Bristol, birçok farklı karakterlere ve önemli müzik sahnesine sahiptir. Bristol’un en ünlü özelliklerinden bazılarını söylemek gerekirse, dünyanın en ünlü grafiti sanatçısı olarak bilinen Banksy çalışmalarına bu güzel şehirde başlamıştır. Ayrıca bir zamanlar İngiltere’deki ilk bisiklet şehri olarak anılan Bristol, bisiklet ile seyahatlerinizi gerçekleştirebileceğiniz en uygun şehirlerdendir diyebiliriz.

Bristol şehrinde en çok rağbet gören yerlerden biri olan Clifton, diğer bölgelere nazaran daha maliyetli olsa da şehir kalabalıklığından uzak olmayı sevenler için tercih edilen yerler arasındadır. Ayrıca Clifton Suspension Bridge (Clifton Asma Köprüsü) yürüme mesafesinde yer almaktadır. Öğrencilerin de oldukça sevdiği Bristol şehri öğrencilere zaman geçirebilecekleri bir çok farklı mekan seçenekleri sunmaktadır.

Bristol’de Yaşamanın Avantajları

Hem tarihi olanakları hem de modern olanakları ile tanınan Bristol şehri, yaşamak için birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Modern yaşam tarzının sunmuş olduğu imkanlar ile Bristol, yaşamak için oldukça cazip seçenekler sunmaktadır. Bristol’de yaşamanın avantajları açısından öne çıkan maddeleri aşağıda bulabilirsiniz.

- Etnik ve kültürel çeşitliliğinin ön planda olduğu Bristol şehri, dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların da bir arada bulunduğu dinamik bir merkez olmaktadır.

- Sokak sanatının da başkenti olarak anılan bu şehrin sokakları grafiti sanatları ile süslenmiştir. Canlı sanat sahnelerinin de dolu dolu yaşandığı için sanatseverler adına oldukça iyi bir seçenektir. Bunun yanı sıra canlı müzik mekanları, festivaller ve tiyatroların sık sık gerçekleştiğine şahit olacaksınız.

- Yeşil alanları;  Brandon Hill, Ashton Court Estate ve Blaise Castle gibi harika parkları ile şehirde yaşayanlara bol oksijenli bir şehir sunmaktadır.

- Dünyaca ünlü üniversitelere ev sahipliği yapması da avantajlardan biridir diyebiliriz. Bu da öğrencilere yüksek kaliteli eğitim fırsatlarının olduğu anlamına gelmektedir.

Bristol'de Yaşamanın Dezavantajları

Bir şehirde yaşamanın avantajları gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Bristol’de yaşamanın dezavantajları açısından öne çıkan maddeler aşağıdaki gibidir :

- İngiltere genelinde yaşam maliyetlerinin oldukça yüksek olduğu şehirler arasına giren Bristol'da; konaklama, gündelik harcamalar veya eğlence harcamaları normalin üstünde olabilmektedir.

- Her ne kadar ulaşım da bisiklet yoğun olarak kullanılsa da şehir merkezlerinde ve ana yollarda özellikle iş saatleri sırasında sık sık trafikte sıkışıklık ve yoğunluklara şahit olabilirsiniz. Bu da aynı zamanda ulaşımı zorlaştırmaktadır.

Bristol’de yaşamanın avantajları ve dezavantajlarının olması, şehirde yaşam tarzını değerlendirebilmeniz için önemli faktörler arasında yer almaktadır. Bristol aynı zamanda dünyadaki en büyük sıcak hava balonu üreticisidir ve bundan dolayı da şehrin simgesi balonlar olmuştur. İşsizlik oranlarının az olması, yeni mezunlara uygun kariyer yolları, açık hava etkinlikleri, Redland, Clifton, Gloucester Road gibi öğrenci bölgeleri olarak bilinen ve öğrencilerin yoğun olarak tercih ettiği şehirdir. Bunun yanı sıra 2023 QS Best Student Cities sıralamasında Bristol 6. Sırada yer almıştır.

Bristol’deki En İyi Üniversiteler

Öğrenci şehri olan Bristol, canlı atmosferi ile öğrencileri kendisine çekmektedir. Bristol’de yer alan üniversiteler çeşitli alanlarda kaliteli eğitim sağlamaktadır. Bunun yanı sıra araştırma kurumları ile de bilinen Bristol, öğrenciler için akademik alanda mükemmelliyetçilik, yenilikçi, ayrıca geniş kapsamlı kariyer yollarında ilerleme fırsatları sunmaktadır. Bristol’de en iyi üniversitelerden bazıları aşağıdaki gibidir :


Bristol'deki En İyi Dil Okulları

Dil öğrenmek isteyenler için Bristol’de çeşitli dil okulları bulunmaktadır. Kaliteli eğitim olanakları ile öğrencilere eşsiz deneyimler sunan birçok alternatif sunmaktadır. Dil okullarında profesyonel öğretim kadroları, modern sınıflar, ve şehrin zengin kültürü ile birleşerek öğrencilere etkileyici bir dil öğrenme deneyimi sunmaktadır. Bristol’de en iyi dil okulları aşağıdaki gibidir :


İngiltere’de dil okulları hakkında bilgi almak için web sitemizi inceleyebilir veya danışmanlarımız ile iletişime geçerek ücretsiz danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Bristol’de Ulaşım

Bristol’de ulaşım, şehri keşfetmeniz için oldukça çeşitli seçenekler sunmaktadır. Bristol’de şehir içi ve şehirler arasında seyahatler için tren, otobüs, bisiklet oldukça yaygın kullanılan ulaşım araçlarındandır. Londra’ya bir buçuk saat uzaklıkta olması. Birleşik Krallık ve Avrupa’nın diğer bölgelerine havayolu, karayolu ve demiryolu ile geniş bir ulaşım ağına sahiptir. Konumu sayesinde şehirde okurken aynı zamanda diğer bölgelere de kolaylıkla seyahat edebilirsiniz. Özellikle Bristol’e yakın mesafelerde yer alan Londra, Bath, Portsmouth, Swindon, Cardiff, Blackpool ve İskoçya’yı ziyaret edebilirsiniz. Herkese farklı bir deneyim yaşatan Bristol, yaşamak isteyenlere cazip bir seçenek olabilmektedir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED