Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Akademik İngilizce Kursu Nedir?

Akademik İngilizce Kursu Nedir?

Akademik İngilizce kursu, ileri seviye İngilizcenin özel eğitim yöntemleri uygulanarak etkili bir şekilde öğretildiği kurslardır. Akademik İngilizce başta eğitim ve iş hayatı olmak üzere pek çok alanda oldukça yararlıdır.

İngilizce okuma, dinleme, anlama ve konuşma becerilerini geliştirerek bir sonraki aşamaya geçmeye yardımcı olan akademik düzeyde İngilizce nasıl öğrenilir?

Akademik İngilizce Ne Demek?

Günlük İngilizce kullanımının aksine kısaltmaların yer almadığı, birçok kelimeden oluşan uzun ve resmi cümlelerin kurulduğu İngilizce, ‘’Akademik İngilizce nedir?’’ sorusunun yanıtı olarak verilir.

Özellikle eğitim hayatında öne çıkan bir kavram olan akademik dil nedir? Akademik dil genellikle lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve akademisyenler tarafından kullanılan bir dildir. Tez ve makale gibi metinlerde kullanılan akademik dil, yazı ve anlatım dili olarak tanımlanabilir. Akademik İngilizce, günlük İngilizceye göre daha didaktik özelliklerden oluşur.

Eğitim ve kariyerinde öne geçmek isteyenler için son derece önemli olan akademik İngilizce, alanında uzmanlaşmak isteyen bireyler tarafından tercih edilir. Özellikle uluslararası makalelerde kullanılan akademik İngilizceyi öğrenmek kaynak taraması yaparken kolaylık sağlar.

Türkiye veya yurtdışında akademisyen olmak isteyenler için de büyük önem taşıyan akademik İngilizce, hayalini gerçekleştirmek için olmazsa olmazdır. İngilizce dil sınavlarında ve çeviri yapmanda da işine yarayacak olan akademik dili kusursuz bir şekilde öğrenebilmek için kendi diline hakim olman gerekir.

Akademik İngilizce Ne İşe Yarar?

Akademik İngilizce öğrenmek bireylere farklı açılardan pek çok katkı sunar. Akademik İngilizce, akademik literatürü tarayıp alanın hakkında detaylı bilgi sahibi olmana imkan tanır. Akademik İngilizcenin en sık kullanıldığı konular ise tez ve makale yazmaktır.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için son derece önemli olan yazım aşamasını kolaylaştıran akademik İngilizce, özellikle eğitim hayatında ilerlemek isteyen bireyler için gereklidir. Tez ve makalelerde seçilen konunun içeriği ve işleniş biçimi kadar yazım dili de dikkate alınır. Doğru kelime ve cümle kalıplarını kullanman, mezuniyet sürecini kolaylaştırır.

Eğitimini tamamladıktan sonra akademide kalarak araştırmalarına devam etmek istiyorsan akademik İngilizce bilme zorunluluğun bulunur. Araştırma yaparken tarayacağın kaynakların büyük bir bölümü akademik İngilizce ile yazılır. Akademisyenlikte unvanına göre her yıl belirli sayıda makale yazman gerekir. Bu makalelerin yazımında da akademik İngilizceden yararlanmalısın.

Akademik İngilizce öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra kendini herhangi bir alanda geliştirmek isteyen kişiler için de oldukça önemlidir. Herhangi bir konu hakkında yazılan uluslararası makale ve inceleme yazılarını okuyup anlayabilmek için akademik İngilizceye ihtiyaç duyulur.

Akademik terminolojiye hakim olmanı gerektiren akademik İngilizceyi öğrenirken alanını da göz önünde bulundurmalısın. Genel bilgilerin yanı sıra sanat, bilim, teknoloji, iktisat gibi çeşitli alanlarda pek çok farklı kelime kullanılır. Alanını ve alanına dahil olan dalları dikkate alarak kelime dağarcığını genişleterek akademik İngilizceden yüksek verim elde edebilirsin.

Akademik İngilizce Kursu ile Hangi Sınavlara Hazırlanabilirsiniz?

Akademik İngilizce dersleri alabileceğin pek çok farklı kurs bulunur. Akademik İngilizce kursu dil seviyeni yükselterek çeşitli alanlarda donanım kazanmana yardımcı olur. Akademik İngilizce kursuna giderek uluslararası geçerliliğe sahip olan TOEFL, IELTS, PTE ve TOEIC gibi sınavlara hazırlanabilirsin. Bu sınavlar İngilizce yeterliliğini ölçer.

Yurtdışında eğitime gitmek, vatandaşlık almak veya çalışmak istediğinde ülkeler dil yeterlilik belgesi ister. Dil yeterliliği için geçerli olan bu sınavlar arasında ülke ve kurumun tercih ettiği sınava girmelisin. Sınav sonucuna göre kabul işlemlerin gerçekleşir.

TOEFL olarak kısaltılan Test of English as a Foreign Language, 3 saat 45 dakika süren bir sınavdır. CEFR B1 seviyesinde İngilizce bilen kişilerin girebildiği bu sınav okuma, yazma, dinleme ve konuşma yetilerinizi ölçer.

TOEFL sınavı 150’nin üzerinde ülkede geçerliliğe sahiptir. 11.000 kadar kurum tarafından kabul edilen TOEFL sınav sonucunun geçerlilik süresi 2 yıldır. 2 yılın ardından tekrar sınava girerek geçerli not almanız beklenir.

IELTS sınavı da tıpkı TOEFL sınavı gibi 2 yıl geçerliliğe sahiptir. 2 saat 45 dakika süren sınav boyunca okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileriniz ölçülür. Dört bölümün her biri ayrı olarak değerlendirilerek ortalaması alınır. IELTS sınavının resmi dili İngilizce olan ülkelerde geçerliliği vardır.

Pearson Test of English sınavı, yurtdışına eğitim amacıyla gitmek isteyen bireyler tarafından tercih edilir. Dijital ortamda yapılan sınavda yazma, konuşma, dinleme ve okuma becerileri göz önüne alınır.

Test of English for International Communication (TOEIC), şirketlerin personel seçiminde tercih ettiği bir sınavdır. Konuşma, yazma, dinleme ve okuma becerilerinin tespit edildiği TOEIC, algısal ve üretimsel olmak üzere iki aşamadan oluşur. Toplam 75 dakika süren sınavın sonucu 2 yıl boyunca geçerlidir.

Akademik İngilizce Kursu ile Kazanacağınız Yetenekler Nelerdir?

Birbirinden farklı pek çok açıdan olumlu katkı sağlayan akademik İngilizce nasıl öğrenilir? Akademik İngilizce öğrenmek için kişisel çalışmalarına ek olarak alanında uzman eğitmenlerin çalıştığı kurslara başvuruda bulunabilirsin. Akademik İngilizce kursu birçok farklı yetenek kazandırır.

  • Akademik metinleri okuyup anlamana yardımcı olan akademik İngilizce, bilişsel gelişimine de katkıda bulunur.
  • Akademik bilgileri araştırma, okuma, analiz etme gibi pek çok açıdan fayda sağlar. Öğrenip analiz ettiğin bilgileri sentezleyerek çeşitli araştırma yazıları yazabilirsin.
  • Dinleme ve not tutma becerilerini geliştirerek eğitim hayatında hızla ilerlemene imkan tanır.
  • Tez ve makale yazma, rapor hazırlama gibi işlemleri pratik bir şekilde gerçekleştirmene olanak sunar.
  • Dünya çapında geçerliliği olan sınavlardan geçerli puan olarak dilediğin iş ve eğitim hayatına adım atmanı sağlar.


Global Yurtdışı Eğitim akademik İngilizceyi kusursuz bir şekilde öğrenerek eğitim ve iş hayatına entegre etmen için olağanüstü fırsatlar sunuyor.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED