Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

University of Twente

University of Twente Hakkında

Daha akıllı ve daha sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunmak istemez misiniz?

Twente Üniversitesi'nin tüm eğitim ve araştırmaları günümüzün zorluklarına çözüm bulmayı amaçlamaktadır. Eğitim ve araştırmaların arasında Afrika'da gıda güvenliğini artırmak, diyabet hastalarını destekleyebilecek akıllı bir uygulama geliştirmek ya da elektrikli araçlara geçişi gerçekleştirmek gibi konular yer almaktadır.

Bu zorlukları çözmek yaratıcı, disiplinler arası düşünmeyi gerektirmesinden kaynaklı olarak teknoloji ve mühendisliği davranışsal ve sosyal bilimlerle birleştirme öğretilmektedir. Hangi araştırma alana ve hangi programa kayıt olmanız fark etmeksizin öğrencilerin sınırları aşmaya ve disiplinler arasında bağlantı kurmaya teşvik edilmektedir.

University of Twente, teknik gelişmelerin insan ve toplum üzerindeki etkilerine odaklanan bir araştırma üniversitesidir. Bu araştırma konuları farklı fakülte tarafından yürütülen lisans ve yüksek lisans programlarımda yer almaktadır. Aşağıda bazı fakülteleri görebilirsiniz.

  • Engineering Technology (ET)
  • Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science (EWI)
  • Science and Technology (TNW)
  • Behavioural, Management & Social Sciences (BMS)
  • Geo-Information Science & Earth Observation (ITC)


Twente Üniversitesi, mükemmel eğitimi ve hedeflediği çığır açan araştırmalarıyla kapsamlı bir kalite güvence sistemi ve sık sık yapılan değerlendirmeler ve iletişimler sayesinde üniversitenin iyileştirme alanlarını belirlemesine, belirli alanlarda kaynakların hedefli dağıtımını sağlamasına ve üniversitenin hedef ve isteklerinin karşılanmasını sağlamasına olanak tanımaktadır.

Twente Üniversitesi Lisans ve yüksek lisans programlarında kaliteyi oldukça önemsemektedir. Bu programların, ulusal hükümet ve Hollanda ve Flaman Topluluğu Akreditasyon Kuruluşu (NVAO) tarafından belirlenen standartları ve yönergeleri karşılamaları gerekmektedir. NVAO, Hollanda ve Flaman Topluluğu'nda yükseköğretimin kalitesinin sağlanmasında çok önemli bir rol oynayan bir kurumdur.

Twente Üniversitesi Kalite Anlaşmaları 2019-2024

UT, 2019'dan 2024'e kadar olan dönem için eğitim kalitesini artırmayı amaçlayan iddialı kalite anlaşmaları hazırlamıştır. Çeşitli programların planları şekillendirmek için belirli fakültelerde yoğun bir şekilde çalışılmıştır. Daha sonra, bu fakültelerdeki planlar beş programa dönüştürülmüştür :

1. Topluluk oluşturma

2. Öğrenme tesisleri

3. Öğretmenlikte profesyonelleşme

4. Öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi

5. Küresel vatandaşlık

- University of Twente Pre-U

Pre-U, bilimsel eğitimle ilgili ilk deneyimlerin edinileceği ve bir eğitim programı seçilmesine yardımcı olacak çok çeşitli etkinlikler sunmaktadır. Pre-U'da üniversite öğrencileri, üniversite eğitimine hazırlanmasına yardımcı olmak için büyük bir hevesle çalışmaktadır. Etkinlikler bu öğrenciler tarafından planlanmakta ve verilmektedir. Pre-University'nin hedef kitlesi Hollandaca eğitimdir, bu nedenle etkinlikler çoğunlukla Hollandaca'dır.

- University of Twente International Foundation - Twente Pathway College

Twente Üniversitesi (UT), İngilizce eğitim veren lisans programlarına kabul edilen öğrencilere, uluslararası bir hazırlık yılı alma fırsatı sunmaktadır. International Foundation programı Pre-U programından farklıdır.

- University of Twente Student Life

Twente üniversitesi öğrenci yaşamı teknoloji, spor, öğrenci dernekleri ve startup’larla dolu bir akıllı yaşam laboratuvarı gibidir. Kampüs hayatını incelemek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Kampüs, yetenekli öğrencilere, bilim insanlarına ve profesörlere büyüleyici bir öğrenme, çalışma ve yaşam ortamı sunmaktadır. Akademik eğitimin takip edildiği ve yeni becerilerin çeşitli son teknoloji laboratuvarlarda uygulandığı mükemmel bir ortamdır. Yaklaşık 13.000 öğrenci ve 3.700 personeliyle birlikte daha iyi bir gelecek için en son bilgi ve teknolojinin kullanıldığı dinamik bir topluluğun parçası olmak için kapılarını uluslararası öğrencilere açmaktadır.

- Hollanda’da tek “all-in” üniversite kampüsüne sahip olan bir üniversitedir.

Twente üniversitesinin kampüsü Hollanda'daki tek her şeyin içinde olduğu kampüstür. Kampüs, ortalama 3.000 öğrenci evi ve apartman dairesiyle küçük bir şehir kadar çok aktivite sunmaktadır. Bir market, bir bar, bir spor salonu, bir çamaşırhane, sağlık tesisleri ve hatta bir kuaför gibi çok sayıda tesis bulunmaktadır. Ve en iyi kısmı: Enschede şehir merkezi bisikletle sadece 10 dakika uzaklıkta yer almaktadır.

Twente Üniversitesi Kampüs

Kampüs, yaklaşık 200 futbol sahası genişliğinde, 146 dönümdür. Çalışmak ve eğlenmek için ihtiyacınız olan her şey kampüs içinde bulunulabilmektedir. En iyi araştırmalar için kütüphaneler ve son teknoloji ürünü laboratuvarlardan tiyatro ve spor alanlarına kadar A’dan Z’ye her şeyi bu kampüsün için de bulabilirsiniz. Kampüste beyzbol, plaj voleybolu, okçuluk ve hatta Quidditch gibi akla gelebilecek hemen her sporu oynayabilirsiniz.

Twente Üniversitesi Kampüs Olanakları

  • Yüzlerce laboratuvar, kültür ve spor tesisi
  • Theatercafé de Vrijhof, Subway ve Starbucks Coffee gibi kafe ve restoranlar
  • Tırmanma duvarı ve lakros spor sahası
  • Teknik Tıp için yüksek teknoloji laboratuvarı
  • Sanal Gerçeklik Laboratuvarı ve Designlab
  • Süpersonik rüzgâr tüneli ve RaM laboratuvarı (Robotik ve Mekatronik)
  • Açık Hava Tiyatrosu
  • Ücretsiz Wi-Fi, ATM'ler ve bisikletler ve arabalar için şarj noktaları
  • Bir süpermarket, kuaför vb. gibi birçok daha olanak kampüsün içinde öğrencileri beklemektedir.


Twente Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Dernekleri

UT canlı bir öğrenci topluluğuna sahip olmasıyla birlikte öğrencilerin katılabileceği 100'den fazla dernek bulunmaktadır. Öğrenci Birliği portalında spor, kültür, çalışma, sosyal ve uluslararası derneklere genel bir bakış atabilirsiniz. Öğrenci dernekleri tüm öğrenciler için etkinlikler, konferanslar ve faaliyetler düzenlemektedir.

Twente Üniversitesi Kampüs İçi Etkinlikler

Öğrenci etkinlikleri hemen hemen her gün çalışma ve öğrenci dernekleri, eğitim programları, (araştırma) enstitüleri, start-up merkezi Incubase, Kennispark Twente veya UT'nin kendisi tarafından düzenlenmektedir.

* Twente Üniversitesi öğrenci kaydı için bu link üzerinden üniversitenin lisans eğitimi için olan resmi sayfasına ulaşabilirsiniz.

** Başvuru tarihlerini takip edebilmek için bu link üzerinden üniversitenin internet sitesini inceleyebilirsiniz.

*** Hollanda'daki bir yükseköğretim kurumuna kaydınızı yaptırmak için çevrimiçi platform Studielink'e yönlendirilmektesiniz.

Twente Üniversite Lisans Programları

- Detaylı incelemek için bu link üzerinden siteye erişim sağlayabilirsiniz.

Aşağıda yer alan lisans programların eğitim süreleri 3 yıl sürmektedir ve eğitim dilleri Hollandaca (Dutch) ve İngilizce olarak değişiklik göstermektedir.

University College Twente (ATLAS), İngilizce
Advanced Technology, İngilizce
Applied Mathematics, İngilizce
Applied Physics, Hollandaca
Biomedical Technology, Hollandaca
Business Information Technology, İngilizce
Chemical Science & Engineering, İngilizce
Civil Engineering, İngilizce
Communication Science İngilizce
Creative Technology, İngilizce
Electrical Engineering, İngilizce
Health Sciences, Hollandaca
Industrial Design Engineering, İngilizce 
Industrial Engineering & Management, İngilizce
International Business Administration, İngilizce 
Management, Society & Technology, İngilizce
Mechanical Engineering, İngilizce
Psychology, İngilizce
Technical Computer Science, İngilizce 
Technical Medicine, Hollandaca

         

Twente Üniversitesi Yüksek Lisans Programları

-Detaylı incelemek için bu link üzerinden siteye erişim sağlayabilirsiniz.

Aşağıda üniversitede sunulan bazı master programlarını görebilirsiniz. Programların tamamına ulaşmak için bir üstteki linki tıklayınız. Master programlarının bazıları 2 yıl, bazıları 1 yıl bazıları ise 30 ay olacak şekilde eğitim süreleri değişmektedir. Daha fazla bilgi için siteyi kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Applied Mathematics, İngilizce, 2 yıl
Applied Physics, İngilizce, 2 yıl
Biomedical Engineering, İngilizce, 2 yıl
Chemical Science & Engineering, İngilizce, 2 yıl
Communication Science İngilizce, 1 yıl
Educational Science & Technology, İngilizce, 1 yıl
Embedded Systems, İngilizce, 2 yıl
Environmental & Energy Management, İngilizce, 1 yıl
Master Public Management, İngilizce – Hollandaca, 30 ay


Bu yazımız bilgilendirme amaçlı olup, bilgiler University of Twente resmi internet sayfasından yararlanılarak yazılmıştır. Daha detaylı bilgi için üniversitenin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Diğer ülkelerdeki üniversiteleri ve hakkındaki internet sayfamızda yer verdiğimiz bir çok bilgiye aşağıdaki linklere tıklayarak inceleyebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED