Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Kanada Dil Okulu ve Çalışma Vizesi

Kanada'da Dil Eğitimi ve Çalışma Vizesi Alma

Doğal güzellikleri, kültürel çeşitliliği ve yüksek kaliteli eğitim olanaklarıyla bilinen Kanada büyüleyici doğası, modern şehirleri ve misafirperver insanlarıyla, eğitim arayışındaki bireylere cazip bir destinasyon olarak görülmektedir. Ülkenin misafirperver yapısı ve çeşitliliğe olan bağlılığı, Kanada'da dil eğitimi sürecini zenginleştirici bir deneyim haline getirmektedir. Bu yazımızda yabancı dil öğrenmek isteyenlerin popüler tercihlerinden Kanada dil okulları ve çalışma vizesi hakkında bilgi vereceğiz.

Kanada’da Toronto, Montreal ve Vancouver gibi büyük şehirlerde dil okulları, kültür merkezleri ve üniversiteler çeşitli dilsel hedeflere yönelik programlar sunmaktadır. Montreal gibi şehirlerin iki dilli karakteri, hem İngilizce hem de Fransızcada uzmanlaşmak için eşsiz bir ortam sunmaktadır.

Kanada’da Dil Eğitimi

Kanada dil okulları, geniş bir yelpazedeki dil seviyelerine ve öğrenci ihtiyaçlarına uygun çeşitli programlarla kaliteli bir deneyimi sunar. Kanada dil okullarında İngilizce veya Fransızca gibi dillerin yanı sıra, diğer dünya dillerinde de eğitim imkanları bulunabilmektedir. Kanada’da dil becerilerinizi geliştirmek için yoğun dil kurslarına katılabilir ya da genel dil programlarıyla dil yeteneğinizi arttırabilirsiniz.

Kanada'nın dil okulları genellikle uzman ve deneyimli dil öğretmenleri tarafından yönetilir. Öğrencilere etkili bir şekilde öğretim sunmak için modern öğretim metotları, interaktif dersler ve pratik uygulamalardan faydalanılır. Bu sayede öğrenciler, sınıf içi etkileşimlerle birlikte dil becerilerini daha kolay ve verimli bir şekilde geliştirme fırsatı bulurlar.

Kanada'nın dil okulları sadece dil eğitimi sunmakla kalmaz, aynı zamanda öğrencilere kültürel bir deneyim de yaşatmaktadırlar. Öğrenciler, farklı kültürlerden gelen diğer öğrencilerle etkileşime geçerek dil becerilerini pratik yapma şansı bulurlar. Ayrıca, Kanada'nın zengin kültürel mirası, öğrencilere ülkenin tarihi ve gelenekleriyle ilgili bir anlayış kazandırır.Kanada’da dil eğitimi alabileceğiniz en iyi bazı okulları aşağıda görebilirsiniz.

- Kaplan International Languages : Kaplan Inc, 1938'de kurulan 80 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren köklü bir eğitim kuruluşudur. Geniş program seçenekleri arasında yoğun İngilizce kursları, sınav hazırlık programları ve üniversiteye hazırlık olanakları bulunan Kaplan Inc 30 yaş ve üzeri katılımcılar içinde İngilizce programları sunmaktadır. Okul, öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlamak için çeşitli aktiviteler düzenler. Toronto'da eğitim alırken şehrin güzelliklerini keşfetme imkanı sunar. Kaplan İnternational Colleges hakkında detaylı bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

- ILAC Academy : ILAC Toronto’da 6 kampüse ve Kanada’nın en çok ödül olan dil okulu unvanına sahiptir. 90'dan fazla ülkede yılda 25.000 öğrenciye eğitim hizmeti sunmaktadır. Çok çeşitli İngilizce programları sunan ILAC öğrencilerine çeşitli sosyal aktiviteler sunmaktadır. Kanada’da dile eğitimi için en ideal adreslerden biri olan ILAC hakkında detaylı bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. 

- EC English : EC English, 1991'de kurulan köklü dil okulu olarak, Toronto, Vancouver, Montreal'de şubeleriyle yüksek kaliteli İngilizce eğitimi sunmaktadır. Ulaşımı kolay, şehir merkezine yakın konumuyla dikkat çeken EC Toronto, geniş kurs seçenekleri ve sosyal aktivitelerle pratik imkanı sağlamaktadır. Ayrıca 30+ programlarıyla farklı yaş gruplarına özel eğitimler de sunmaktadır. EC English hakkında detaylı bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

- ILSC Education Group : 1991'de kurulan ILSC Education Group, Kanada, Avustralya ve Hindistan'da şubeleri bulunan köklü bir eğitim kurumudur. Geniş bir program yelpazesiyle öne çıkan ILSC Toronto, Kanada’da dil eğitimi için en çok tercih edilen okullar arasında yer almaktadır. ILSC hakkında detaylı bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, Kanada dil okulları hakkında daha detaylı bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kanada Dil Okulu Vizesi

Ülkemiz Kanada’nın vize muafiyeti uyguladığı ülkeler arasında yer almadığı için, Kanada’da eşsiz dil eğitimi deneyimi için Kanada vizesi almak gerekmektedir. Kanada’da dil eğitimi almak isteyen bireyler eğitim sürelerine göre farklı vize türlerine başvurabilir. Kanada’da dil eğitiminiz 12 hafta sürecekse Kanada Turistik vizesine başvurabilirsiniz. Eğitiminiz 24 hafta yani 6 aya kadar sürecekse, Kanada dil okulu eğitimi almak için kısa dönem öğrenci iznine ihtiyacınız olacaktır. Ancak eğitiminiz 6 aydan uzun süreli ise uzun süreli öğrenci izni almanız gerekecektir. Uzun süreli öğrenci iznini, yukarıda bahsettiğimiz diğer vizelerin aksine uzatabilmeniz mümkündür.

Kanada Vizesi Gerekli Evraklar

Kanada dil okulu vizesi için gerekli başvuru evrakları vize türünde değişiklik gösterebildiği gibi kişiden kişiye de değişebilmektedir. Ancak genel hatlarıyla Kanada vize başvurusu yaptığınızda istenebilecek belgeleri aşağıda görebilirsiniz.

  • Geçerli pasaportunuz
  • Vize başvuru formu
  • Okuldan almış olduğunuz kayıt belgesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Sabıka kaydı
  • Eğitim durumunuzu kanıtlar belge


Bu belgelere ek olarak, çalışma durumunuza, öğrenci belgenize veya sponsorla gidiyorsanız ek farklı belgeler gerekmektedir. Aynı zamanda tüm evrakların İngilizce olması şartı da bulunmaktadır.

Kanada Dil Okulu Çalışma Vizesi

Kanada’da dil okulu çalışma izni sağlıyor mu konusu oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Öğrenciler hem dil pratiği yapabilecek hem de yaşam maliyetini karşılamak için çalışma arayışı içinde olabilmektedirler. Ancak Kanada’ya Dil Okulu için giden öğrenciler uzun dönem öğrenci iznine sahip olsalar dahi çalışma iznine sahip olamamaktadırlar. Kanada’da öğrenci vizesine sahip öğrenciler haftada 20 saat çalışabilmektedir. Hatta öğrencilerin 20 saatten fazla çalışabileceği sistemler de denenmektedir.

Kısacası Kanada’ya dil eğitimi için gitmeniz durumunda Kanada’da çalışmanız imkan dahilinde değil. Ancak gerekli dil gerekliliklerini sağlamanız ve eğitiminize Kanada’da devam etmeniz durumunda Kanada öğrenci çalışma iznine de sahip olabileceksiniz.

Kanada dil okulları ve Kanada Dil okulu fiyatları hakkında detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir ya da buradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED