Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İspanya'da Dil Okulu Öğrencisi Olmak

İspanya'da Öğrenci Olmak

Bir ülkeyi tanımak ve o ülkenin dilini öğrenmek için o ülkede yaşamak ve dil eğitimi için o ülkenin kaynaklarından yararlanmak diğer yöntemlere nazaran daha olumlu sonuçlar almanıza neden olacaktır. İspanya, sadece muhteşem manzaraları ve köklü geçmişiyle değil aynı zamanda eğitim olanaklarıyla da oldukça ilgi çekiyor. Öğrenciler için sadece derslerden ibaret olmayan birçok farklı fırsatlar sunmaktadır. İspanya’da öğrenci olmak sizler için oldukça keyifli bir deneyim olacaktır. İspanya’da dil okuluna gidenler veya gitmeye hazırlananların öncesinde yaptığı bazı araştırma aşamasına girmektedirler. Alabilecekleri eğitimin kalitesini mümkün olduğunca verimli hale getirebilmek için bazı detaylara dikkat etmek oldukça fark yaratabilmektedir. Bu yazımızda İspanya dil okulu hakkında bilinmesi gerekenler ve atılması gereken adımlar nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

İspanya’da Dil Okulu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İspanya, köklü tarihi, kültürel zenginlikleri, yaşam tarzı ve eğitim konusunda oldukça fırsatlar sunabilen bir ülkedir. Kültürün ve eğitimin buluşma noktalarından biri olan İspanya’da dil okulu seçerken nelere dikkat etmeliyiz bunlardan bahsedelim.

- Okulun akreditasyonuna ve iyi bir itibara sahip olan okullara öncelik vermeniz eğitiminiz açısından oldukça yararlı olacaktır.

- Öğretim metodları, sınıf mevcudu ve öğretmenlerin becerileri okulun kalitesini büyük oranda etkiler.

- Konaklama seçeneklerine okulun sunduğu konaklamalarda aile yanı konaklama, yurtlar veya öğrenci dairelerindeki imkanları da ayrıca incelemeniz gerekmektedir.

- İspanya’da dil okulu seçerken şehir seçimi de oldukça önemlidir. Hangi şehirde dil ve kültürel deneyimlerinizi yaşayabileceğiniz konusunda önemli bir tercih yapmanız gerekir. Örnek verecek olursak daha canlı bir şehir isterseniz büyük şehirlere, daha sakin daha otantik bir deneyim kazanmak isterseniz de küçük şehirlere odaklanmanız karar vermeniz açısından kolaylık sağlayabilir.

- Şehir seçimi yaparken beraberinde maliyetleri de incelemeniz bütçenizi ayarlamanıza yön verebilir.

İspanya Dil Eğitimi

Dil öğrenmeniz için gereken bütün imkanların bulunduğu İspanya’da, dil eğitimi alabileceğiniz harika şehirlerin olduğunu söyleyebiliriz. Dil okullarıyla ünlenmiş ve İspanyolca dilini öğrenmek isteyenlere oldukça farklı ve zengin bir deneyim sunar. Sizde İspanya dil eğitimi için eğitim almak istediğiniz şehri henüz belirlemediyseniz, İspanya dil okulları hakkında bilgi verdiğimiz blog yazımıza göz atabilirsiniz.

İspanya’da Dil Okulu Programları

İspanya’da dil okulu programları çoğunlukla İspanyolca eğitimi ve farklı seviyelerdeki öğrencilere hitap edebilmek üzerine kurulmuştur. İspanya’da birçok farklı dil okulu programları bulunabilir. Barcelona, Madrid veya Sevilla gibi metropol şehirlerde küçük şehirlere kıyasla daha fazla alternatif bulunabilmektedir. Ancak belli başlı her şehirde eğitiminin bulunduğu programların listesine göz atabilirsiniz.

  • Genel İspanyolca Kursları
  • Yoğun İspanyolca Kursları
  • Sınav Hazırlık Kursları
  • Üniversite Hazırlık Kursları
  • İş İspanyolcası


İspanya’da Dil Okulu Bilinmesi Gerekenler

İspanya'da dil okuluna gitmeyi planlıyorsanız, bazı önemli noktaları göz önünde bulundurmanız sizler için faydalı olabilir. İspanya’da dil okulu bilinmesi gerekenler nelerdir birkaç maddeyle açıklayalım:

- Daha verimli bir dil eğitimi almak için dil seviyenizi kurs seçimi yapmadan önce öğrenmeniz alacağınız eğitim daha verimli ve daha sağlıklı ilerlemesine yardımcı olacaktır.

- İspanya’da dil eğitimi veren birçok kurum bulunmaktadır. Okul seçerken okulun kalitesine, sunduğu programlarına, konumuna ve öğretmenlerin nitelikleri hakkında bilgi sahibi olmanız gelişiminiz açısından doğru yol izlemenize sebep olacaktır.

- Yaşam maliyetleri şehrin konumuna ve yaşam tarzına göre değişiklik gösterebilir. Bütçenizi ayarlarken maliyet oluşturabilecek konaklama, eğlence, yeme-içme gibi durumları mutlaka göz öçnünde bulundurmayı unutmayın.

- Konaklama masraflarından bahsetmişken dil okulu tercihinizde araştırmanız gereken bir diğer durumda konaklama seçeneklerine bakmalısınız. Aile yanı konaklama, özel daireler veya yurt konaklama gibi seçenekler konfor alanınıza uygun seçimler yapmanızı sağlar.

- İspanya’da dil eğitimi alırken seçeceğiniz okulun size sunacağı ders dışı etkinliklerin ve kültürel programların olup olmadığına da ayrıca bakmanız gerekmektedir. Çünkü ders dışı aktiviteler sizin o ülkenin kültürel deneyimlerini yaşamanıza dilinizi pratiğe dökmeniz için fırsatlar sunabilmektedir.

- İspanya’da bulunacağınız süre boyunca geçerli bir sağlık sigortanızın olması önemlidir. Bazı durumlarda okulların desteğini alarak bu süreci halledebilir veya kendiniz sağlık sigortasını temin etmeniz gerekebilir.

- İspanya’da uzun süreli bir dil eğitimi programında bulunmak istiyorsanız öğrenci vizesine ihtiyacınız olabilir. Vize süreci ve gerekli adımlar için İspanya’nın resmi vize web sitelerinden yararlanabilirsiniz.

Dil okulu tercihi yapmadan önce detaylı araştırma yapmanız ve belirttiğimiz noktaları göz önünde bulundurmanız İspanya’daki dil eğitimi deneyiminizi daha verimli hale getirebilir. İspanya dil okulları hakkında daha detaylı bilgiler için web sitemizdeki blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

İspanya Dil Okulları ile ilgili detaylı bilgi alabilmek için bilgi istek formu doldurabilirsiniz. Dilerseniz detaylı bilgi için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz veya randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED