Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İrlanda’da Dil Eğitimi

İrlanda’da Dil Eğitimi Almak

Dil eğitimi için oldukça popüler bir ülke olan İrlanda, çoğunlukla yılın her döneminde İngilizce kursları sunmaktadır. İrlanda’da eğitim özellikle resmi dili İngilizce olmasından, eğitim kalitesi yüksek olduğundan ve Türkiye’ye de yakınlığı sebebiyle sıklıkla tercih edilen bir destinasyondur. Ayrıca uluslararası öğrenci oranı da oldukça yüksektir. Öğrencilere dil eğitimi sunmasının yanı sıra kendilerini geliştirmeleri için farklı etkinliklere de yer vermesi İngilizce öğrenmeyi oldukça eğlenceli hale getirmiştir.

Neden İrlanda Dil Eğitimi?

Neden İrlanda dil eğitimi, İngilizce öğrenme amacı ile dil eğitimi hakkında araştırma yapıyorsanız, anadili İngilizce olan ülkelere odaklanmalısınız. Çünkü eğitim dışında sosyalleşerek de İngilizce diline daha hakim sokak kültürüne daha hızlı adapte olmanıza katkı sağlayacaktır. Anadili İngilizce olan ülkelerden biri diyebileceğimiz İrlanda, İngilizce seviyenize uygun eğitimler ve etkinlikler ile dil gelişimizi desteklemenize yardımcı olur. Bildiğiniz üzere anadili İngilizce olan birçok ülke var. Peki siz dil eğitimi için neden İrlanda'yı seçmelisiniz, İrlanda’da dil okulu avantajları nelerdir bunlardan bahsedelim.

- Yukarıda da bahsettiğimiz gibi anadili İngilizce olan bir ülkede dil eğitimi almanız dil becerilerinizi ve günlük yaşamınızda İngilizce dilini pratiğe dökmeniz dil öğrenme açısından oldukça faydalıdır.

- Gideceğiniz ülkenin eğitim kaliteleri de önemlidir. Yüksek standartlarda sunduğu eğitimleriyle bilinen İrlanda, sizler için oldukça avantajlı bir seçenek olacaktır.

- İrlanda’da dil eğitimi aldığınızda İngilizce dilinizi geliştirmenizin yanı sıra dil becerilerinizi akademik veya iş dünyasında kullanma şansı sunabilmektedir.

- İrlanda ülke geneli sakin ve huzurlu bir yaşam sürdüğünden güvenlik açısından problem yaşamanız oldukça nadirdir.

- Dil eğitiminiz sırasında İrlanda’nın doğal güzellikleri ve köklü tarihine tanıklık edebilirsiniz.

* İrlanda’da 25 hafta ve üzeri dil eğitimlerinde çalışma izni sunulmaktadır.

İrlanda Dil Okuluna Kimler Başvurabilir?

İrlanda’da dil okulu şartları, okullara veya bölgelere göre değişkenlik gösterebilir. İrlanda Dil okuluna kimler başvurabilir ve İrlanda dil okulu şartları nelerdir kısaca bahsedelim.

- Çoğunlukla 16 yaş ve üzeri öğrencileri kabul ediliyor. Ancak farklı yaş gruplarına hizmet veren kurumlar bulunmaktadır.

- İrlanda’da dil eğitimi için Türkiye’den seyahat edecek olanların vize başvurusu yapması gerekmektedir. Kalacağınız süreye bağlı olarak vize türü değişmektedir.

- Okulların kendi başvuru süreçleri bulunmaktadır. Çoğunlukla online başvuru formunun doldurulması ve gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli belgeleri ve başvuru detaylarını okulların web sitelerinden öğrenebilirsiniz.

- İrlanda’da dil okulu ücretleri bölgelere göre değişkenlik gösterebilir. Bunun yanı sıra yaşam maliyetleri, konaklama ve yapacağınız diğer masraflar da düşünülmelidir. Bu masrafları karşılayacak finansal kaynağa sahip olmanız gerekmektedir. İrlanda’da dil okulu şartları ve kimlerin başvurabileceği hakkında vermiş olduğumuz bilgiler okullara göre değişkenlik gösterebilmektedir.

İrlanda’da Dil Okulları

İrlanda dil eğitimi, denildiğinde genelde akıllara gelen ve tercih edile şehirlerin arasında Dublin, Galway, Limerick, Bray ve Cork yer almaktadır. Özellikle İrlanda’nın başkenti olan Dublin uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirdir. İrlanda Dil okullarından en popüler olanları listeleyecek olursak :


İrlanda dil okulları sayfamızdan İrlanda’da dil eğitimi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

İrlanda’da dil okulu için hesapta ne kadar para olmalı tarzı sorularınıza fikir oluşturabilmek için aşağıdaki yazımıza da göz atabilirsiniz. İrlanda’da dil eğitimi için ne kadar bütçenizin olması gerektiği bazı faktörlere göre değişkenlik gösterebilir. İlk olarak hangi okula ve programa katılmayı düşündüğünüzü belirlemeniz önemlidir. Daha sonrasında yaşam giderleri, ders ücretleri, konaklama gibi faktörleri de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

İrlanda’da yaşam masrafları Dublin ile kıyaslandığında değişkenlik gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra dil programınızın süresi de maliyetlerde farklılık gözlemlenecektir.

Bunlar dışında vize, seyahat giderleri gibi olabilecek ek masrafları da dahil etmeniz gerekmektedir. İrlanda’da dil okulu için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiği hakkında karar verirken bütçenizi ve ihtiyaçlarınızı göz önünde tutarak bir araştırma yapmanız doğru sonuca ulaşmanız açısından oldukça faydalı olacaktır. Okulun sunmuş olduğu kurs paketlerini ve karar vereceğiniz şehrin yaşam maliyetlerini araştırarak da doğru bir fikir edinebilirsiniz.

İrlanda‘da dil eğitimi alırken çalışmak mümkün mü? diye sorarsanız uzun dönem yani 25 hafta ve üzeri bir dil eğitim programı için kayıt olduğunuzda haftalık 20 saat çalışma hakkı da sunan nadir ülkelerden biridir. Work and Study programının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İrlanda Dil Okulları ile ilgili detaylı bilgi alabilmek için bilgi istek formu doldurabilirsiniz. Dilerseniz detaylı bilgi için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz veya randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED