Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Vizesi ile İrlanda'ya Gidilir mi?

İngiltere Vizesi ile İrlanda'ya Giriş Yapabilir Miyim?

Yurtdışı yolculuğuna çıkmak, deneyimler, kültürler ve maceralarla dolu serüvendir. Ancak, bu beklentinin içinde genellikle zorlu bir engel olarak duran bir süreç yatar, vize başvuru yolculuğu. Yeni perspektiflere ve keşiflere açılan bir kapı olan yurtdışı seyahat, çoğu zaman vize başvurularının bürokratik karmaşasında gezinmeyi gerektiriyor ve uzak diyarları keşfetme hayalini yorucu bir gerçekliğe dönüştürüyor.

İngiltere dil eğitimi için gitmiş ve bu süreyi en etkili şekilde kullanmak isteyen bir öğrenci düşünün. İrlanda'nın kalbi Dublin'i keşfetme, Dublin Kalesi'nde tarihin izini sürmek, Temple Bar'daki sanatsal hareketliliğin tadını çıkarmak ve İrlanda misafirperverliğinin sıcaklığını tatmak, dil, kültür ve sınırsız keşifle ekstra bir maceraya dalmak bu öğrenci için keyifli olmaz mıydı? İngiltere’de geçireceği kısıtlı zamanını İrlanda ile taçlandırarak dolu dolu geçirmek isteyen öğrencinin, yoğun ve yorucu vize prosedürlerini düşünmesi bile bu unutulmaz deneyimden vazgeçmesine sebep olabilir. Vizesiz seyahat etmek, bürokratik engelleri ortadan kaldırarak özgür ve rahat bir seyahate kapı açar. Bu yüzden insanlar vize muafiyeti ya da tek bir vize ile mümkün olduğu kadar çok yere seyahat etmeyi daha cazip görmekte haksız değillerdir.

Bu yazıda oldukça merak konusu olan İngiltere vizesi ile İrlanda'ya gidilir mi sorusunu yanıtlayacağız. Ayrıca İrlanda vizesi ile İngiltere'ye gidilir mi sorusunun cevabını da bu link üzerinden görebilirsiniz.

İngiltere Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’ye yapılacak seyahatlerde diplomatik pasaporta sahip değiller ise vize başvurusunda bulunmalıdır. İngiltere’ye seyahat amacı ve süresine bağlı olarak başvurulması gereken vize seçenekleri çeşitlilik göstermektedir. Bunun için bu link üzerinden hangi İngiltere vizesi başvurusu yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

İngiltere Vizesi ile İrlanda’ya Gitmek

İrlanda, 60’tan fazla ülke vatandaşı için vize muafiyeti programı gereğince, bu ülkelerin vatandaşlarına kısa süreli ziyaretler için vize talebinde bulunmaz. Ancak maalesef Türkiye bu ülkeler içerisinde yer almamaktadır. Peki, İngiltere vizesine sahip bir Türk vatandaşı İrlanda’ya seyahat etmek için ayrıca İrlanda vizesine de başvurmalı mıdır? Bu sorunun birçok cevabı olabilmektedir. İngiltere’ye hangi vize ile gittiğiniz bu noktada önem kazanmaktadır. İngiltere kısa süreli ziyaretçi vizesine (C) sahip iseniz, evet İngiltere vizesi ile İrlanda’ya gidebilirsiniz.

İngiltere ve İrlanda arasında tek taraflı The Short-stay Visa Waiver Programme bulunmaktadır. Bu program şu anlama gelmektedir; İngiltere kısa süreli ziyaretçi vizesine sahip, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 22 ülke vatandaşları, İrlanda’ya yapacakları seyahatlerde vizeden muaftır. The Short-stay Visa Waiver Programme ile İngiltere’den İrlanda’ya geçiş şartları :

  • Uygun bir Birleşik Krallık kısa süreli ziyaretçi vizeye sahip olmak.
  • İrlanda seyahatinin Birleşik Krallık seyahatinden önce bitmesi.
  • Anlaşma içerisindeki 22 ülkeden birinin vatandaşı olmak.


İngiltere Vizesiyle İrlanda'ya Giriş

İngiltere’ye dil eğitimi, iş ziyareti ya da sadece turistlik bir gezi için kısa süreli ziyaretçi vizesini aldığınızı varsayalım. The Short-stay Visa Waiver Programme’dan (Kısa Süreli vize Muafiyet Programı) yararlanarak nasıl İrlanda’yı ziyaret edebilirsiniz. Kısa süreli vize muafiyeti hakkında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

İrlanda’ya İngiltere vizesi ile seyahat etmek için öncelikle İngiltere’ye yasal girişinizi gerçekleştirmelisiniz. İngiltere’ye gitmeden İngiltere vizesi ile İrlanda’ya giriş sağlamanız olasılıklar dahilinde değil.

Bu program ile İrlanda’da maksimum 90 gün veya İngiltere vizenizin kalan süresi kadar seyahat edebilirsiniz. Her koşulda, az olan süre kabul edilir. İngiltere’den 6 aylık kısa süreli ziyaretçi vizesine sahip olduğunuzu varsayalım. Bu sürenin 160 gününü İngiltere’de geçirdikten sonra kalan 20 gününüzü İrlanda’da geçirebilirsiniz. Tam tersi durumda 180 günlük sürenizin sadece 20 günü İngiltere’de geçirdikten sonra, 160 günlük bir vizeniz bulunmakta. Bu şartlarda da İrlanda’da 160 değil maksimum 90 gün kalabilirsiniz.

Bu program İngiltere ile İrlanda arasında tek taraflı bir programdır. Program gereğince İrlanda vizesi ile İngiltere’ye seyahat gerçekleştiremezsiniz. İrlanda’dan İngiltere’ye gitmek için ayrıca bir vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Uzun Süreli İngiltere Vizesi ile İrlanda’ya Gitmek

İngiltere’nin seyahat amacınıza ve süresine bağlı olarak çeşitli vize seçenekleri sunduğundan yukarıda bahsetmiştik. İngiltere’ye seyahat ederken sahip olduğunuz vize uzun süreli vizelerden sayılan öğrenci vizesi ya da İngiltere’nin ziyaretçi vizesi olarak verdiği 5-10 yıllık vize ise İrlanda’ya geçiş sağlayabilir misiniz? Bu sorunun cevabı maalesef hayır.

Türk vatandaşlar için İngiltere’den İrlanda’ya vizesiz olarak geçmek sadece kısa süreli İngiltere ziyaretçi vizesi ile mümkündür. Böyle bir durumda İrlanda’ya seyahat gerçekleştirmek için İrlanda vize prosedürlerinin uygulanması gerekmektedir. Ancak İngiltere’de uzun süreli bir vizeye sahipseniz, İrlanda’ya yapacağınız vize başvurularında uygun ülke vatandaşı iseniz ekstra bir vize ücreti ödemenize gerek yoktur.

İngiltere vizesiyle İrlanda'ya gidilir mi konusuyla ilgili daha detaylı ve güncel bilgiler için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere dil okulları hakkında detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir veya bu link üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED