Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi 

İngiltere, bir diğer adı ile ise Birleşik krallık Avrupa'nın en güçlü ekonomisine sahip ikinci ülkesidir. İngiltere'ye her yıl milyonlarca kişinin ziyaret etmesine neden olarak gösterilebilecek bazı sebepler arasında köklü tarihi, mimarisi, doğal harikaları gösterilebilir. Yıl içerisinde bu kadar ziyaretçi arasında yer almak ve İngiltere'ye seyahat etmek için de mutlaka İngiltere vizesi elinizde olmalı. İngiltere vizesi genel anlamda en zor vize veren ülkeler arasında yer almakla birlikte, gidiş amacınıza uygun kategorideki vizeye başvuru yapmanız oldukça önemlidir. İngiltere vizesi nedir, ücretleri, gerekli evraklar ve başvuru aşaması gibi konulara değindik. 

İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere vize başvurusu için öncelikle gidiş amacınıza uygun gerekli olan vize türünü belirlemelisiniz. Ardından başvuru yapacağınız vize türüne göre gerekli olan evrakları hazırlayıp vakit kaybetmeden dosyanızı konsolosluğun dikkatine sunmalısınız. İngiltere vize başvurusu online ortamda gerekli formu doldurmanızı ve evrakları sisteme yüklemenizi talep etmektedir. Ardından mutlaka randevunuzu alıp İngiltere Konsolosluğu'nun resmi aracı kurumu olan TLS Contact'a şahsen gidip en son adımı tamamlamanız gerekmektedir. Diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda İngiltere vize başvurusu aşaması farklı ilerlemektedir. Bir kaç konudan emin değilseniz aracı kurum desteği almanızı da tavsiye ederiz zira İngiltere en zor vize veren ülkeler arasında yer almaktadır.

İngiltere Vize Ücreti 

En başta da belirttiğimiz gibi İngiltere'ye gidiş amacınıza göre farklı vize türleri bulunmaktadır. Her vize türünün ise ücreti birbirinden farklılık göstermektedir. Ancak vize ücretinizi ödedikten sonra resmi aracı kurum olan TLS Contact'da sizden ek ücret talep edebileceğini ayrıca not etmenizi tavsiye ederiz. Dolayısı ile işlemlerinizi yaparken her iki kurumunda talep ettiği ücreti kontrol etmeniz oldukça önemlidir. İngiltere vize ücreti genellikle yılda bir sefer zamlanmakta olup, ödeyeceğiniz ücreti İngiltere hükümetinin resmi sayfası olan gov.uk'den kontrol edebilirsiniz. Ayrıca turistik ziyaretleriniz için yapacağınız başvuruda minimum 6 ay maksimum 10 yıllık vize başvurusu yapabilirsiniz. Turistik vizelerde ne kadar süreli vize talep ettiğinize göre ödeyeceğiniz ücrette farklılık göstermekte. İngiltere turistik vizesi ücreti ise bu link üzerinden kontrol edebilirsiniz. Öğrenci vizesinde ise tercih ettiğiniz eğitim türüne göre kısa dönem, uzun dönem veya eski adı ile Tier4 vizesine müracaat etmeniz gereklidir. Yine elbette başvuru yapacağınız öğrenci vize türüne göre de ücretleri ve hatta başvuru koşulları oldukça farklıdır. 

İngiltere Vize Başvuru Formu

İngiltere vizesi için öncelikle programınızın belirlemeniz ardından programınıza uygun olan vize türünü seçmelisiniz. Vize türünüzü belirledikten sonra ise İngiltere vize başvuru formu doldurabilirsiniz. İngiltere vize için tüm vize formları online ortamda doldurulmakta ve vize ücreti de sadece online ödeme ile kabul edilmektedir. Başvuru yapacağınız vize türü ne olursa olsun eğer konudan emin değilseniz ve yanlış bir adım atacağınızı düşünüyorsanız profesyonel destek almanız oldukça önemlidir. Tüm başvuru formlarına gov.uk'den ulaşabilirsiniz. 

İngiltere Vize Başvuru Merkezi

İngiltere vizesine başvuru yaparken Türkiye'de bulunan İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu ve Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği'nin şahsen müracaat kabul etmediğini bunun yerine resmi aracı kurumu kullandığını unutmamalısınız. İngiltere vize başvuru merkezi TLS Contact kurumuna gidip başvuru dosyanızı teslim etmelisiniz. TLS Contact kurumu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Gaziantep, Antalya illerinde yer almaktadır. TLS Contact başvuru merkezinde ayrıca form doldurma, tarama, esnek randevu, hızlı vize vb. gibi çeşitli hizmetler konusunda destek alabilirsiniz. Bu tür ek hizmetlerin ise farklılık gösteren ek ücretleri vardır. Ek ücret detaylarını bu link üzerinden kontrol edebilirsiniz. Aşağıda ise TLS Contact bazı illerine ait adres detaylarını görebilirsiniz.

TLS Contact İstanbul Adres:
Astoria AVM, Büyükdere Cad. No: 127 Kat: -2 Esentepe İstanbul

TLS Contact Ankara Adres:
Sheraton Business Centre, Boğaz Sokak, Kavaklıdere Ankara

TLS Contact İzmir Adres:
Aksoy Plaza, Kıbrıs Şehitleri Caddesi No: 152 Kat: 2 Daire: 201-A Alsancak İzmir

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Yurtdışı seyahatleri için birçok ülke için o ülkeye giriş hakkı tanıyacak bir giriş vizesine ihtiyacımız olmakta. Herhangi bir ülkeden vize alabilmek için ise o ülkenin talep ettiği vize evraklarını eksiksiz olarak tamamlamamız gerekmektedir. İngiltere vizesi  için gerekli evraklar ise genel hatları ile neredeyse aynıdır. Ancak başvuru yapacağınız vize türüne göre farklı evraklarında sizden talep edileceğini unutmayın! Örneğin İngiltere'ye eğitim için gidecekseniz mutlaka kabul aldığınız okuldan gelen mektubu eklemeniz veya iş ziyareti & toplantısı için gidiyorsanız iletişimde olduğunuz kurumdan aldığınız görüşme detaylarını hatta randevu onayını sunmanız gerekmektedir. Ayrıca her ülkede olduğu gibi İngiltere'de de maddi olarak seyahat masraflarınızı karşılayabileceğinizi veya ödendiğini gösteren dokümanları sunmanız oldukça önemlidir. Tabii ki de evraklarınız bunlarla bitmiyor mutlaka başvuru türünüze göre hazırlamanız gereken evrakları gov.uk'den ayrıca kontrol etmeyi unutmayın!

İngiltere Öğrenci Vizesi

İngiltere öğrenci vizesi tek bir kategori altında yer almamaktadır. Yani nasıl bir eğitim programına kayıt olduğunuz oldukça önemlidir çünkü buna göre hangi İngiltere öğrenci vizesine başvuru yapacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. Örneğin 6 aya kadar İngiltere dil eğitimi vizesine başvuru yapacaksanız kısa dönem standart vize, 6 aydan daha uzun 11 aya kadar dil eğitimi alacaksanız da kısa dönem öğrenci vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. İngiltere üniversite veya yüksek lisans için ise öğrenci vizesi (Tier4) vizesine müracaat etmeniz gereklidir. Tabii bu yazımızın genel bilgilendirme olduğunu ve zaman içerisinde İngiltere'nin bazı kuralları değiştirebileceğini de lütfen göz ardı etmeyin. Bu sebeple her zaman İngiltere'nin resmi sayfalarını kontrol etmeniz sağlıklı olacaktır.

İngiltere vizesi yazımızın sonuna geldiğimizde sadece vize için destek veren bir kurum olmadığımızı bu yazımızı genel bilgilendirme amaçlı hazırladığımızı belirtmek isteriz. 

Ancak planlarınızda İngiltere'de eğitim almak var ise bize iletişim sayfamızda yer alan numaralarımızdan ulaşabilir veya randevu alarak ofislerimizi ziyarete gelebilirsiniz. 

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED