Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Dil Eğitimi Almak

İngiltere’de Dil Eğitimi Almak

İngilizcenin anavatanı ve kökeni olan İngiltere, yurtdışında eğitim almak isteyen her öğrencinin hayalini süslemektedir. Ülkenin gelişmişliği, güçlü ekonomisi, eğitim kalitesi, refah düzeyi vb. gibi etkenler göz önünde bulundurulduğunda İngiltere’de eğitim almak bir öğrencinin akademik gelişimini olumlu yönde etkilemektedir.

İngiltere'de dil eğitimi alabileceğiniz onlarca kurum vardır. Bu dil okullarının köklü geçmişleri, bulundukları şehir, sunduğu dil eğitim alternatifleri çeşitlilik göstermektedir. İngilizce dil eğitimi denilince aklımıza ilk olarak, okuma yazma, konuşma ve dinleme becerileri gelmektedir. Ancak katılımcılar genel İngilizce eğitimine ek olarak iş İngilizcesi, mesleğe yönelik İngilizce, birebir İngilizce, üniversite hazırlık için IELTS hazırlık gibi spesifik alanlarda İngilizce eğitimleri ile daha profesyonel bir dil eğitimi de alabilirler. Genel İngilizce programları genel olarak A1 seviyesinde öğrenci kabul ederken, profesyonel İngilizce eğitimleri için genel olarak B1 seviyesi gereklidir.

İngilizce, iş hayatında, kariyer sürecinde ve günlük yaşamımızın her anında karşımıza çıkan bir dil haline gelmiştir. Öğrenciler de hedeflerine ulaşmaktaki en önemli basamaklardan olan İngilizceyi dil okulları aracılığıyla kendi dil seviyelerine göre belirlenmiş olan programlarıyla verimli bir şekilde öğrenmeyi amaçlamaktadır. Ülkemizde de bulunan dil eğitim kurumlarıyla İngilizceyi öğrenmek mümkündür. Fakat bir dili kendi yerinde, yerel insanlarla iç içe, kendi kültürüyle bir arada öğrenmek pratik yapmamız ve o dile direkt maruz kalarak öğrenmemiz bize fayda sağlamayacaktır. İngiltere dil okulları bu konuda her zaman öğrencilere büyük fayda sağlayacaktır.

İngiltere’nin bünyesinde bulundurduğu üniversiteleri dünyanın en iyi üniversiteleri arasında bulunması da ayrıca İngiltere'de eğitim kalitesinin en somut örneklerindendir. Dünyanın en iyileri sıralamasına giren bu üniversitelerin kampüslerinde de dil okulu veya yaz okulu programları sunulmaktadır ve öğrenciler bu sayede erken yaşlarda üniversite kampüsünde yaşamı deneyimleme imkanı bulabilmektedir.

Öğrenciler birçok farklı kültürün bir arada olduğu hem başkent hem de kozmopolit şehir olan Londra'yı tercih edebileceği gibi, sahil ve denizi sevenler Brighton ve Bournemouth şehrini, akademik bir şehir olarak ise Cambridge veya Oxford şehirlerini tercih edebilirler. Tabii ki İngiltere’nin birbirinden güzel diğer şehirleri de dil eğitim alma açısından farklı olanaklara sahiptir.

Aşağıda sizler için neden İngiltere’de eğitim almamız gerektiğini birkaç madde ile açıklamak istedik.

ingiltere-dil-egitimi

İngiltere’de Eğitim Almanın 7 Nedeni

1) Akademik Tarihi ve Eğitim Kalitesi

Oldukça köklü bir geçmişe sahip olan Birleşik Krallık ülkesi İngiltere, dünyanın en eski milletlerinden biridir ve bilinen geçmişi milattan önceye dayanmaktadır. Bu geçmişiyle beraber dünyanın en eski ve başarılı üniversitelerine ev sahipliği yapmaktadır.

2) Türkiye’ye olan yakınlığı

Türkiye’ye olan 4 saatlik uçuş mesafesiyle Amerika ve Kanada gibi ülkelere kıyasla ulaşımı çok daha kolaydır. Bu etken doğrultusunda ailelerin akıllarına çocuklarını yurtdışında okutmak deyince akıllara İngiltere’yi getirmektedir.

3) Tarih ve kültürel zenginliğe sahip olması

Eşsiz mimari eserleri ve zengin tarihi kültürüyle eğitim almanın yanı sıra gezilmeye değer dünyanın başlıca ülkelerinden biridir. Web sayfamızda bulunan İngiltere’de mutlaka görülmesi gereken 13 yer blog yazımız sizlere bu konuda rehber olabilir.

4) Yüksek refah düzeyi olması

Dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip olan İngiltere, sahip olduğu yüksek refah seviyesiyle de öğrencilere rahat bir yaşam imkânı sunmaktadır.

5) Bünyesindeki dünyaca bilinen üniversite ve liseleri bulunması

İngiliz eğitim sistemi ile dünyaca kabul gören diplomasıyla mezun olan öğrenciler, dünyanın her yerinde geçerliliği sayesinde eğitimlerine istedikleri ülkede devam edebilme veya tamamlayabilme olanağına sahiptir.

6) Alınan eğitim süresi

İngiltere’de lisans eğitimi normalde 3 yıldır. Yüksek lisans süresi ise 1 yıldır.

Türk öğrenciler liseden IB, AP gibi uluslararası diploma programından iyi bir skorla mezun olması durumunda direkt 1.sınıftan İngiltere üniversitelerine yerel İngiliz öğrencilerle bilrlikte birinci sınıftan eğitime başlayarak toplam 3 yılda lisans eğitimini tamamlayabilmektedir. Geçerli uluslararası bir diploma sahibi olmayan, standart MEB diploması ile mezun olan öğrenciler, üniversitelerin giriş koşullarını (lise not ortalaması ve İngilizce dil seviyesi gibi) yerine getirmesi doğrultusunda International Foundation Year veya International Year One dediğimiz programlar dahilinde 1 yıl uluslararası öğrencilerle eğitim alıp, programlarını başarıyla tamamlamaları durumunda İngiliz öğrencilerle lisans eğitimlerine devam edebilmektedir. İngiltere'de üniversite eğitimi ile ilgili detaylı bilgiye buradan  ulaşabilirsiniz.

7) Kariyer için sağlam bir adım olması

İngilizce dil eğitimi almak ilerleyen dönemde yüksek kariyere sahip olma açısından gereklilik haline gelmiştir. Öğrenciler için İngiltere dil okulları tercih edilebilecek en kaliteli alternatiflerden biridir. Yukarıdaki avantajların dışında ülkede kariyer yapmanın rahatlığı tercih edilmesinde büyük rol oynamaktadır. Araştırmaya teşvik edici eğitim sistemiyle İngiltere öğrencilere hayata ve kariyer sürecine her konudan yetiştirmeye ve hazırlamayı amaçlamaktadır.

İngiltere Dil Okulları ve yurtdışı eğitim programları hakkında tüm detaylı sorularınız için bilgi istek formlarımızı doldurabilir veya buradan direkt bizimle iletişime geçerek randevu oluşturup ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED