Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Cambridge'de Öğrenci Olmak

Cambridge’de Öğrenci Olmak

Cambridge dünya çapında ünlü üniversitesinin yanı sıra, İngiltere'nin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de dikkat çekici bir şehirdir. Üniversite bu şehri; eğitim, akademi ve cazibe merkezi haline getiriyor. Cambridge'de öğrenci olmak, bilgiye aç bir öğrenci için gerçek bir ütopyada yaşamak demektir.

Cambridge bir zamanlar; Isaac Newton, Stephen Hawking, Robert Hawking, Robert Oppenheimer ve Sylvia Plath gibi değerli isimlerle aynı havayı soluduğunuzu her an hissettirecek bir şehir. Bu makalede, Cambridge şehrinde öğrenci olmanın getirdiği avantajları ve bu deneyimin benzersizliğini keşfedeceğiz.

Cambridge Üniversitesi

Akademi’nin Kalesi: Cambridge Üniversitesi, dünya genelinde saygın bir üniversite olarak kabul edilir. Tarihi, Orta Çağ'a dayanan üniversite, birçok Nobel ödüllü mezunları ile bilimsel araştırmaların doruk noktasıdır demek yanlış olmaz. Burada öğrenci olmak, öğrencilere uluslararası tanınmış profesörler ve araştırmacılarla çalışma fırsatı sunar. Eğitimdeki kalite ve zenginlik, öğrencilere benzersiz bir öğrenme deneyimi sunar.

Cambridge Kültürel ve Tarihi Zenginlikler

Cambridge, sadece akademik zenginlikleriyle değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel mirasıyla da ünlüdür. Cambridge’de yaşamak, tarihi binaları, müzeleri, sanat galerileri ve tiyatrolarıyla öğrencilere birçok gerçek anlamda kültürel deneyim yaşatır. Şehirdeki tarihi binaları, öğrencilere hem eğitim hem de tarih araştırmaları açısından ilham verici bir çevre sunar. Tarihe meraklı öğrenciler için Cambridge’de gezilecek 7 yer önerilerini aşağıda sizin için listeledik.

1. Cambridge Üniversitesi Kampüsü (University of Cambridge) : Cambridge şehri ile özdeşleşmiş olan üniversite kampüsü, göz alıcı mimarisi ve tarihi binalarıyla ünlüdür.

2. Fitzwilliam Museum : Dünyanın önde gelen sanat eserlerini ve tarihi koleksiyonlarını görmek için eşsiz bu müzeyi gezmek ise ücretsiz!

3. King’s College Chapel : Tarihi 1200’lere dayanan dünyaca ünlü Şapel, tarihi mimari meraklıları için mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

4. The Centre for Computing History - (Bilgisayar Tarihi Müzesi) : Bilgisayar tarihine dair her şeyi bulabileceğiniz bu müze, retro ve teknoloji severler için eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

5. Cambridge Üniversitesi Bilim Müzesi (Whipple Museum of the History of Science) : Bilim ve teknolojinin tarihini keşfetmek isteyenler için harika bir yerdir. İlginç sergiler ve antika bilimsel aletler bulunur.

6. Imperial War Museum Duxford - (Duxford İmparatorluk Savaş Müzesi) : İkinci Dünya Savaşı'ndan itibaren savaş uçakları ve diğer askeri araçların sergilendiği bu müze, tarihsel bir yolculuğa çıkartır.

7. Wren Kütüphanesi (Wren Library) : Trinity College 'da bulunan bu kütüphane, nadir el yazmaları ve antik kitaplarla dolu olup, araştırmacılar için benzersiz hazine niteliğindedir.

Cambridge Öğrenci Hayatı

Cambridge'de öğrenci olmanın bir diğer harika yönü yoğun öğrenci popülasyon sayesinde bitmeyen etkinlikler sunmasıdır. Öğrenciler, ilgi alanlarına göre spor, sanat, müzik ve daha birçok alanda öğrenci kulüplerine katılabilirler. Bu, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeleri ve yeni arkadaşlar edinmeleri için bir fırsat sunar. Öğrencilerin hobilerini paylaşabilecekleri ve yeni ilgi alanları keşfedebilecekleri arkadaşlıklar kurarlar. Bu durum öğrencilerin akademik disiplin dışında sosyal beceriler kazanmalarına yardımcı olur. Ayrıca yıl boyunca üniversiteler tarafından halka açık bir şekilde gerçekleştirilen konferans, seminer ve festivallerle sosyalleşirken akademinin kalbindeki tartışmalara şahitlik etmek mümkün. Çok sayıda kafe, şehrin her köşesinde yerel olarak yetiştirilen ürünlerin yanı sıra dünyanın her köşesinden lezzetli yemekler sunmaktadır. Kafeler ayrıca arkadaşlarınızla biraz ders çalışmak için de harika bir yer olabilir.

cambridgede-yasam

Cambridge Doğal Güzellikleri

Cambridge şehri; nehirleri ve yeşil alanlarıyla da ünlüdür. Öğrenciler, doğal güzelliklerinin tadını çıkarabilirler. Özellikle meşhur Cambridge Nehri'nde yapılan tekne gezileri öğrencilere huzurlu bir mola sunar. Cambridge’de yapılacaklar listesine eklenebilecek bazı aktiviteler :

1. Cambridge Botanik Bahçeleri (Cambridge University Botanic Garden) : Bu harika botanik bahçeler, dünya çapında bitki türlerini barındırmakta ve dinlendirici bir doğa yürüyüşü yapma imkanı sağlamaktadır.

2. The Backs : Cambridge'in nehirleri boyunca uzanan bu alan, muhteşem manzaraların yanı sıra keyifli bot turlarına da olanak tanır. Üniversite binalarının su kenarındaki görünümü ise kesinlikle göz kamaştırıcıdır .

3. River Cam : Cambridge şehri üzerinden geçen bu nehir, tarih ve doğanın benzersiz bir ahengi niteliğindedir. Nehir boyunca uzanan yeşil kıyılar, kuğuların dansına eşlik ederken, tarihi köprüler ve antik binalar nehri adeta süsler. Bu benzersiz nehirde ister dingin bir yürüyüş yapın isterseniz arkadaşlarınız keyifli vakit geçirin.

4. Anglesey Abbey : Bu harika bahçe ve malikane, yeşil alanları, göletleri ve güzel bitki örtüsü ile ünlüdür. Bahçeyi dolaşırken huzurlu bir piknik yapabilirsiniz.

Cambridge’de Ulaşım

Cambridge’de ulaşım oldukça kolaydır. Bu kadim şehir, kompakt yapısıyla yürüyerek keşfedilmeye uygundur. Ayrıca Cambridge'in eğimsiz yapısı, sürdürülebilirlik anlayışı ve bisiklet yolları ile bisiklet kullanımı da oldukça popülerdir. Eğer şehir içinde daha uzak mesafelere gitmeniz gerekiyorsa, etkili bir toplu taşıma ağı mevcut. Cambridge’den Londra ve Liverpool gibi metropollere düzenli tren seferleri bulunmaktadır. Yaklaşık 1 saatlik mesafede bulunan Londra’ya hafta sonu gezisi yapmak keyifli bir deneyim olacaktır. Ayrıca Londra Stansted Havaalanı'na trenle yarım saat mesafe bulunması, Cambridge’e ulaşımı da rahat kılmaktadır.

Cambridge’de Konaklama

Cambridge gibi öğrencilerle özdeşleşmiş bir şehirde her yaş ve seviyeden öğrenci bulmak mümkün. Her öğrencinin konaklama tercihi ve beklentileri doğrultusunda şekillenmektedir. Cambridge güvenli ortamıyla öğrencilerine ihtiyaca yönelik konaklama seçenekleri sunmaktadır. Bu seçeneklere kısaca Cambridge'de konaklama imkanlarına göz atacak olursak;

- Kampüs Konaklama : Kampüs Konaklama genellikle okul ya da kolejlerin kendi bünyelerinde ya da yakınlarında öğrencilere sağladıkları konaklama türü olarak özetlenebilir. Bu tesislerde öğrenciler öğrenim gördükleri kurumun sosyal ve akademik hayatıyla iç içe olma şansı yakalayabilmektedirler.

- Öğrenci Yurtları : Genellikle öğrencilerin öğrenim gördüğü kurum tarafından hizmet veren konaklama birimleridir. Bu yurtlar, öğrencilere genellikle uygun fiyatlı, güvenli ve sosyal bir konaklama seçeneği sunar. Cambridge’de öğrenci yurtları sunduğu geniş hizmet ve seçenek yelpazesi ile öğrenciler için popüler konaklama türüdür.

- Aile Yanı Konaklama : Özellikle Cambridge’de Dil Okulu tercih eden öğrenciler için popüler bir konaklama seçeneğidir. Genellikle kişiye tahsis edilen 1 ya da 2 kişilik odalarda, yerel bir İngiliz aile yanında ikamet eden öğrenciler, hem gün boyunca dil pratiği yapmış, hem de İngiliz kültürünü yakından deneyimleme fırsatı bulmaktadır.

Siz de bilgi ve akademinin kadim yuvası Cambridge’de öğrenci olma deneyimini eşsiz bir fırsat olarak görüyor ve Cambridge dil okulları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız bu linke tıklayarak detaylı bilgi alabilir ya da  bilgi istek formu bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED