Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Brighton’da Yaşam

Brighton’da Öğrencilik ve Yaşam

İngiltere'nin güney kıyısında yer alan Brighton, kültürel zenginlik ve çeşitliliğin bir göstergesi olarak öne çıkmaktadır. Bu canlı şehir, hayatın her kesiminden insanları kendine çeken dinamik ve kapsayıcı bir merkez olarak ün kazanmıştır. Güçlü sanat ortamından tarihi simge yapılarına ve canlı atmosferine kadar Brighton'da yaşam, sayısız renkleri ile bir mozaik gibidir. Brighton mütevazı bir balıkçı köyünden Georgian döneminde hareketli bir sahil beldesine dönüşmüştür. Özellikle Kraliyet Köşkünde somutlaşan Regency mimarisinin ihtişamı, tarihi öneminin bir kanıtı olarak durmaktadır. Zaman içinde Brighton, dünyanın farklı yerlerinden gelen insanları ağırlayan ve benzersiz bir sosyal dokuyu renklendiren bir kültürler potasına dönüşmüştür.

Brighton Dil Okulları için gelen uluslararası öğrenciye ek olarak yerli ve yabancı turistlerin gözdesi konumundaki Brighton her yıl yaklaşık 8 milyon kişiyi ağırlamaktadır. Brighton'da yaşamı gerçek anlamda tanımlayan şey, göz kamaştırıcı çeşitliliğidir. Şehir, sanatçılar, yaratıcılar ve özgür ruhlar için bireyselliği öne çıkaran bir ortamı desteklemektedir. Brighton’da sanat, sayısız galerisi, sokak sanatı ve tiyatrolarıyla yeniden hayat bulur. Kuzey Laine bölgesi, bağımsız mağazalar, renkli duvar resimleri ve canlı bir sokak performansı kültürüyle bezenmiş enerjiyle doludur. Yaratıcılığın bu güçlü karışımı şehrin kalbini oluşturmakta ve hem yerel halkı hem de ziyaretçileri sanatsal cazibesiyle büyülemektedir.

Brighton'ın cazibesi kültürel canlılığının ötesine uzanır; lunaparklar ve panayır araçlarıyla süslü ikonik Brighton Palace Pier, nostaljik bir çekiciliğe sahiptir. Yerli halk ve turistler panoramik manzaraların ve deniz havasının tadını burada çıkarmaktadırlar.

Brighton'ın özünde güçlü bir topluluk duygusu yatmaktadır. Şehir, sosyal engelleri aşan kolektif bir ruha sahiptir. Yerel girişimler, toplumsal etkinlikler kentin dayanışma ve sosyal ilerlemeye olan bağlılığının altını çizmektedir. Sahil temizliğinden bağış toplamaya kadar, Brighton’da yaşayanlar şehirlerini herkes için daha iyi bir yer haline getirme konusunda derin bir bağlılık sergilemektedir.

Brighton’da Yemek

Brighton'ın mutfak manzarası bir tatlar ve mutfaklar mozaiğidir. Dar sokaklardan oluşan büyüleyici The Lanes, çok sayıda yemek seçeneği sunar. Rahat kafelerden gastronomik lezzetler sunan Michelin yıldızlı restoranlara kadar her damak zevkine uygun bir şeyler vardır. Vejetaryen ve vegan restoranlar, şehrin farklı beslenme tercihlerine olan saygıyı yansıtacak şekilde burada gelişmektedir. Deniz kıyısındaki deniz ürünleri mekânları en taze balıkları sunarak Brighton deniz manzarası eşliğinde nefis İngiliz klasiği fish and chips tadını çıkarmasına olanak tanır. Sizler için hazırladığımız 5 Brighton Restoranı aşağıda görebilirsiniz.

- Terre a Terre : Rahat bir ortamda profesyonel hizmet sunan Terra a Terra ödüllü vejetaryen yemekleri ile Brighton’daki önemli vejetaryen restoranlardandır.

- Riddle & Fins The Beach : Yemeğin nasıl hazırlandığını görebildiğiniz Riddle&Finns’te mermer masalarda yerel deniz ürünlerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

- Al Duomo : Brighton merkezindeki, en eski İtalyan lokantalarından biri olan ve Pavilion binaları geçit töreninde yer alan Al Duomo, Brighton'a İtalyan Akdeniz'inin yüksek kaliteli tadını ve otantik hissini getirmektedir.

- Rybka : Lanes’in tam kalbinde yerel yemek duraklarından olan Rybka özellikle fish and chips konuklarından tam puan alan restoranlardan.

- Bill’s Restaurant : Günün her saati uğrayıp lezzetle karşılanacağınız Bill’s Restaurant’ta her zevke hitap yemekler bulmak mümkün.

Brighton’da Eğlence

Brighton'da eğlence hiç durmadan devam etmektedir. Şehir, çeşitli zevklere hitap eden çok sayıda pub, bar ve kulüp ile canlı bir gece hayatına ev sahipliği yapmaktadır. İkonik Brighton Dome ve Komedia gibi canlı müzik mekanları, indie gruplardan stand-up komediye kadar çeşitli performanslar sergiler. Dileyenler sakin bir gün geçirmek için sık sık su sporlarına katılabilecekleri, sinemada film izleyebilecekleri veya sahil boyunca sıralanan butik ve kafeleri keşfedebilecekleri Brighton Marina'ya giderler. Kültür ve sanatın kutlandığı yıllık Brighton Festivali, geniş etkinlik programıyla meraklıların ilgisini çekmektedir. Sizler için derlediğimiz Brighton’ın en iyi 5 eğlence mekânı listesini aşağıda görebilirsiniz.

1. Lucky Voice : Son model teknolojisi ile Lucky Voice arkadaşlarınızca karaoke partileri düzenleyip eğleneceğiniz ve benzersiz kokteylleri tadabileceğiniz Lanes’in kalbinde bir mekan.

2. The Mermerist : Sofistike dizaynı ile arkadaşlarınızla keyifli sohbetler gerçekleştirebileceğiniz gibi konsept partilere de ev sahipliği yapan The Mermerist favori mekanınız olmaya aday.

3. The Verdict : The Guardian tarafından Avrupa'nın en iyi 10 caz kulübünden biri olarak seçildi. Brighton'ın özel olarak inşa edilmiş tek caz kulübü, caz müziğinin en iyilerine ev sahipliği yapan The Verdict, caz severler için muhteşem bir mekan.

4. The Champagne and Cocktail Bar : Şıklığı ve rahatlığı bir arada sunan bu mekanda en iyi malzemelerle hazırlanmış kokteyllerle arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

5. The Cricketers &Greene Room : Brighton’ın en eski yerel barlarından olan bu pub sizi Viktorya döneminin ihtişamına geri götürecek. The Cricketers ile ilgili ilginç bir bilgi vermek gerekirse; Karındeşen Jack’in müdavimi olduğu bu mekan Graham Greene'in klasik romanı Brighton Rock’ta ölümsüzleşmiştir.

Brighton’da Ulaşım

Brighton'da ulaşım, iyi bağlanmış ulaşım ağı sayesinde sorunsuzdur demek yanlış olmaz. Ayrıca, şehrin kompakt yapısı, sahil manzarasının ve canlı sokak hayatının tadını çıkararak yürüyerek keşfedilmeye de uygundur. Brighton’da kullanacağınız ulaşım araçlarını aşağıda inceleyebilirsiniz.

- Otobüsler : Brighton & Hove Otobüsleri, kenti ve dış mahallelerini kapsayan kapsamlı bir otobüs ağı mevcuttur. Otobüsler sık sık hareket ederek farklı mahalleleri, önemli turistik yerleri ve çevre kasabaları birbirine bağlar. Brighton’da otobüs rotalarını buradan inceleyebilirsiniz.

- Trenler : Brighton tren istasyonu, şehri Londra'ya, Gatwick Havaalanı'na ve sahil boyunca ve ötesindeki çeşitli diğer noktalara bağlayan önemli bir ulaşım merkezi olarak hizmet vermektedir. Brighton’da tren ile yolculuk yapmak için gerekli bilgilere bu siteden ulaşabilirsiniz.

- Bisiklet : Brighton, sürdürülebilir ve sağlıklı bir ulaşım şekli olarak bisiklet kullanımını teşvik etmektedir. Şehir, özel bisiklet yolları ve bisiklet paylaşım programları sunarak sakinlerini bisikleti bir ulaşım aracı olarak benimsemeye teşvik etmektedir. Brighton’da bisiklet rotalarını öğrenmek için buraya bakabilirsiniz. Bu linkten gitmek istediğiniz rotayı belirleyerek yolculuk sürenizi ve ne kadar kalori yakacağınızı görebilirsiniz.

Siz de bu eşsiz şehirde İngilizce öğrenmek ve Brighton Dil Okulları ile ilgili tüm sorularınız için bilgi istek formu doldurabilir ya da dilerseniz randevu alarak ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED