Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Brighton'da Öğrenci Olmak

Brighton Öğrenci Deneyimi

Kişisel ve akademik gelişimi ilerletmenin en güzel yollarından biri de şüphesiz yurt dışında eğitim almaktır. Yurt dışında eğitim almak öğrencilere dil becerilerini geliştirme imkanı verir. Dil öğrenimi, sadece dilin teknik yapısını bilmekle değil, aynı zamanda o dilin konuşulduğu kültürel bağlamı anlamayı da içermektedir. Ayrıca yurt dışında eğitim almak, sadece derslerle sınırlı kalmayan aynı zamanda farklı kültürleri keşfetmek ve yeni deneyimler kazanmak anlamına da gelir. İşte bu noktada Brighton, hem eğitim hem de yaşam anlamında zengin bir deneyimin kapılarını açan şehir olarak öne çıkmaktadır.

Brighton köklü ve Nobel ödüllü üniversitelerinin yanı sıra, İngiliz eğitim sisteminin başarılı bir parçası olan liseleriyle de ünlüdür. Bu köklü eğitim mirasıyla İngilizce öğrenip geliştirebileceğiniz Brighton Dil Okulları ve birbirinden farklı programları ile kendinizi geliştirebileceğiniz Yaz Okulları ile de oldukça dikkat çekmektedir. Bu yazıda Brighton’da öğrenci olmak için 12 neden hep birlikle keşfedeceğiz

Brighton Nerede ve Nasıl Bir Şehir? Önce Brighton’ı birlikte tanımaya ne dersiniz?

Brighton, İngiltere'nin güneydoğusunda bulunan bir sahil şehridir. Londra’ya 1 saat mesafede bulunur. Brighton, kırmızı tuğlalı evleri, ünlü plajları, ikonik Brighton Pier'i ve canlı sanat sahnesiyle bilinir. Ayrıca, sokak sanatlarıyla süslenmiş North Laine semti, neredeyse 400’ü aşkın dükkan, kafe, ve restoranlarla oldukça canlıdır. Brighton yerel halkı, farklı kültür ve toplumlara saygıları ile ün yapmıştır. Tüm bu özelliklerle Brighton öğrenciler için cazip bir seçenek haline gelmiştir.

Brighton’da Öğrenci Olmak İçin 12 Neden

Neden Brighton’ı Tercih Etmelisiniz?

1. Sahil Kıyısında Eğitim : eğitim alırken, deniz kenarında yürüyüş yapmak, gün batımını izlemek ve güneşli günlerde plajın keyfini çıkarmak paha biçilemez.

2. Yoğun Öğrenci Nüfusu : Brighton sahip olduğu iki üniversite ve onlarca dil okulu ile birçok uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Yeni insanlarla iletişim ve arkadaşlık kurmakta zorlanmayacaksınız.

3. Muhteşem Konumu : Deniz kıyısında, doğa ile iç içe keyifli bir yaşama sahip Brighton Londra’ya 1 saatlik mesafede bulunmaktadır. Dilediğinizde, bir metropolün sunacağı fırsatlara 1 saat uzaklıktasınız.

4. İklimi : İngiltere iklimi göz önüne alındığında Brighton’da güneşe doyacaksınız!

5. Kültürel çeşitlilik : Brighton öğrencilere uluslararası bir ortamda eğitim alma fırsatı sunuyor. Farklı kültürlerden gelen insanlarla tanışmak, farklı bakış açıları kazanmak ve dil becerilerini geliştirmek açısından oldukça kıymetli bir deneyim olabilmektedir.

6. Zengin Tarih ve Kültür : Brighton kültür ve tarihi zengin bir şehirdir. Brighton’da gezilecek bazı yerler;

  • The Royal Pavillion
  • Brighton Pier
  • Brighton Kalesi
  • Booth Museum of Natural History
  • Sea Life Brighton Museum


7. Farkındalık : Brighton sosyal sorumluk ve sürdürülebilirlik konularında hassastır. Öğrencilerin bilinçlenme ve farkındalık kazanması bakımından önemlidir.

8. Yeşil Alanlar : Preston Park gibi ünlü ya da Wild Park gibi doğal güzelliklere sahip parklarda, derslerden sonra yürüyüş yapmak, arkadaşlarınızla buluşup eğlenmek için ideal yerlerdendir.

9. Kaliteli Eğitim :  Brighton Üniversitesi ve Sussex Üniversitesi gibi  köklü üniversitelere ev sahipliği yapmasının yanında, dil okulları, lise ve yaz okullarıyla kaliteli eğitim deneyimini yaşayın.

10. Ulaşım : Brighton’da ulaşım oldukça rahattır. Yürüyerek, bisikletle ya da otobüs kullanarak Brighton’da seyahat edebilirsiniz. Ayrıca Londra Brighton arasında düzenlenen sık tren seferleri, turistlik gezi ve etkinliklerde Londra’ya ulaşımı da kolaylaştırmaktadır.

11. Spora teşvik : Brighton, bisiklet, yelken, sörf ve diğer açık hava aktiviteleri için mükemmel şehirdir. Ayrıca Brighton Premier Lig takımı olduğundan, İngiliz futbolunun muhteşem müsabakalarını izleyebilirsiniz.

12. Film mekanlarında gezmek : Brighton birçok filme ev sahipliği yapmıştır. Brighton’da çekilen filmleri izleyip rotalarını takip edebilirsin. Brighton’da çekilmiş bazı filmler arasında Now Is Good, 20.000 Days in Earth ve Mirror Mask’ı saymak mümkündür.

Peki, göz alıcı şehir Brighton’da öğrenci yaşam maliyeti nedir? Bu konu kişiden kişiye, ihtiyaç ve tercihlerden dolayı farklılık göstermektedir. Ancak merak edenler için Brighton’da bazı temel ihtiyaçların ortalama fiyat listesini aşağıda paylaşıyoruz. Yine de unutulmamalıdır ki; bu fiyatlar birçok etkenden dolayı farklılık gösterebilmektedir. 

Ortalama restoranda bir öğün yemek 15 £
Su 1.5 L1.09 £
Süt 1 L1.12 £
Patates 1 Kg0.89 £
Elma 1 Kg2.36 £
Peynir 1 Kg
7.18 £
Şehir içi tek yön ulaşım bileti
2.80 £
Taksi 1 Km
1.37 £
Pantolon
64.57 £
Aramalar dahil 10 GB internet içeren telefon planı
11.58 £


Ayrıca Brighton'da yaz okulu deneyimini Brighton College bünyesinde sunulan yaz okulu programına katılarak veya Brighton Dil Okulları aracılığı ile öğrenci olmanın benzersiz deneyimini yaşamak için bilgi istek formunu doldurabilirsiniz. Dilerseniz bizimle buradan doğrudan iletişime geçip danışmanlarımızdan bilgi alabilir veya randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED