Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Bournemouth'da Yaşam

Bournemouth’da Yaşam

Bournemouth, İngiltere’nin güney kesiminde, Dorset kontluğuna bağlı olan bir yerleşkedir. Güzel ve uzun sahilleri, plajları, doğal alanları, birçok halka açık parkları, alışveriş merkezleri ve restoranlarıyla bilinen kozmopolit ve şirin bir şehir olarak bilinmektedir.

Bournemouth diğer İngiltere şehirlerine göre aşırı kalabalık değildir ve bu yüzden oldukça fazla ilgi görmektedir. Özellikle şehir içinde dünya sıralamasında önemli yeri olan Bournemouth Üniversitesi ve Bournemouth dil okulları bulundurmasından dolayı uluslararası öğrenciler tarafından da çok sık tercih edilir ve öğrencilerin gözde şehirlerinden biridir.

Şehirde sanat galerileri, tarihi müzeler ve kültürel geziler gibi etkinliklerin de yer alması şehrin sanata, tarihe ve kültürel yaşama oldukça önem veren bir şehir olduğunu göstermektedir.

Yıl boyunca çoğunlukla ılıman iklimin hakim olduğu Bournemouth’da, diğer İngiltere şehirlerine göre daha fazla güneş aldığı görülmektedir. Kışın yaklaşık 11 derecenin altına düşmektedir. Yaz aylarında ise ortalama 20 derece ve üstüne çıkmaktadır. Bournemouth özellikle yaz aylarında tam bir tatil yerleşkesidir. Eşsiz kumsalları, plajlarıyla ve yaz döneminde gerçekleştirilen birçok festivallerle eğlenerek harika bir yaz geçirmenizi sağlayacaktır. Haziran-Ağustos arası sıcaklığın en fazla görüldüğü zaman olduğu için insanlar genellikle bu dönem Bournemouth’da bulunmayı tercih etmektedir. Ayrıca Bournemouth’da eğitim almak isteyen öğrencilere yaz mevsiminde eğitim almaları tavsiye edilir.

Bournemouth Yaşam Şartları, ülkenin geçim kaynakları olan tarım-hayvancılık, turizm, finans, iletişim ve gastronomi gibi sektörlerden gelir elde etmektedir. Bournemouth yaşam masrafları, ülkenin önde gelen birçok şehrine göre daha ucuzdur. Eğitim, ulaşım, yemek, market alışverişlerinde Londra’ya kıyasla daha az maliyetlidir.

Bournemouth’da Ulaşım

Bournemouth ’da şehir içi ulaşım için çoğunlukla otobüsler tercih edilmektedir. Bilet ücretleri otobüsle gidilecek olan mesafeye göre değişmektedir. Sık sık otobüs kullanılıyorsa eğer seyahat kartları çıkartılabilir, tek kullanımlık biletlere göre daha az maliyetlidir ve ayrıca kendi kişisel kartlarınızı da çıkartabilirsiniz. Otobüsler kadar olmasa da trenler de oldukça tercih edilen ulaşım araçlarından biridir. Demiryolu ulaşımı ile İngiltere’nin her yerine gidilebilir. Tren veya otobüsle başkent Londra’ya gitmek ortalama 2 saattir. Şehirlerarası ulaşım yapmak için tren veya otobüs biletleri online olarak da alınabilir. Şehir içinde özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde bisiklet kullanımı da oldukça yaygındır.

Bournemouth Yemek Kültürü

Bournemouth Yemek Kültürü elbette İngiliz yemek kültürüne karşılık gelmektedir. İngilizlerde yemek menüsü kahvaltı, öğle ve akşam yemeği olarak ayrılmıştır. Yemek saatleri ortalama sabah 08.00 ile gece 23.00 saatleri arasında olarak oldukça geniştir. En önemli öğünleri kahvaltıdır. İngiliz Kahvaltısı insanlar tarafından çok sık duyulmaktadır. Kızarmış ekmek, pastırma, sosis, yumurta ve tatlı soslu kuru fasulye bu kahvaltının vazgeçilmezlerindendir. Yanında İngiliz mutfağında meşhur olan black puding tüketilir. En çok tüketilen yemeklerinden başı çeken şüphesiz Fish&Chips yani balık ve patates kızartmasıdır. Öğle ve akşam yemeklerinde sık sık karşılaşacağınız meşhur bir yemektir. Ayrıca İngilizlerde kültürel bir gelenek olan İngiliz beş çayı oldukça yaygın bir gelenektir. Bölgelere göre farklılık gösterse de aynı şeyler yenilip içilir. Porselen ve gümüş takımlar eşliğinde sandviçler, ekmekler, muffinler, kek ve reçeller bulunmaktadır.

bournemouthda-yasamak

Bournemouth’da Gezilecek Yerler

Bournemouth gezerek, yeni yerler keşfederek oldukça eğleneceğiniz bir şehirdir. Deniz, kum, güneşe doyacağınız plajları, doğaseverler için bulunan park ve bahçeleri, alışveriş aşıkları için alışveriş merkezleri ve tarihi yapılara meraklılar için muhteşem bir şehirdir.

- St.Peter’s Church : Ünlü bir eser olan Frankenstein’ın yazarı Marry Shelly, Frankenstein’ in bu kilisenin mezarlığında gömüldüğünü yazmıştır. Bu yüzden oldukça ziyaret edilen bir kilisedir.

- Russell-Cotes Art Gallery & Museum : Büyüleyici bir deniz manzarası olan, içerisi sana galerisi olan bir müzedir. Eşsiz bir dekor ve mimariye sahiptir. Gezerken birbirinden güzel resim, heykel ve sanat eserlerine rastlayacaksınız. Ayrıca lezzetli sandviçler, kekler yapan kafesi de bulunmaktadır.

- Oceanarium : Deniz kenarında yer alan bu akvaryumda, deniz altında eğlenceli, eğitici ve oldukça keyif alacağınız bir yolculuğa çıkacaksınız.

- Bournemouth Beach : Hem yerliler hem de turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Tertemiz suya sahip olan Bournemouth Plajı aynı zamanda iskeleleri, restoranları ve lunaparkı ile de dikkat çekmektedir.

- Lower Gardens : Bournemouth şehir merkezinde yer alan Lower Bahçesi, doğa aşıkları için harika bir bahçedir. Doğayla baş başa kalıp huzur bulacağınız bu bahçede birçok sergi ve etkinlikte gerçekleştiriliyor.

- Castlepoint Shopping Center : Bournemouth’da dünyaca ünlü markaların outlet mağazalarını kolayca bulabilirsiniz. Castle Shopping Center oldukça tanıdık ve büyük bir alışveriş merkezidir. Şehir dışında yer alsa da toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Bournemouth Festivalleri

Bournemouth ’da her sene Ağustos ayında ücretsiz Air Festival, Mayıs ve Eylül ayları arasında Pine Walk Open Air Art Exhibition gibi ve daha fazla yerel festivaller ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Bournemouth Gece Hayatı

Bournemouth’da gece hayatı oldukça canlıdır ve 50’nin üzerine gece kulübü ve eğlence mekanları bulunmaktadır. Özellikle öğrencilerin bu şehri tercih etmesinden dolayı gece hayatı oldukça hareketli geçmektedir. The Goat, Porterhouse ve Bermuda Triangle önerilen eğlence mekanlarındandır.

Bournemouth’da Eğitim

Bournemouth muhteşem sahilleri ve sahip olduğu eşsiz turistik noktalarıyla tatil şehri olarak bilinmesinin yanı sıra dil eğitiminde de oldukça başarılı bir şehirdir. Times Higher Education sıralamasında dünyanın en başarılı üniversiteleri listesinde yer alan Bournemouth Üniversitesinin bulunduğu bu şehirde öğrenci popülasyonu oldukça yüksektir. Ayrıca İngilizce dilini anavatanında öğrenmek isteyen öğrencilerin sık sık tercih ettiği bir şehirdir. Bournemouth dil eğitimi, yaz okulu veya üniversite eğitiminiz boyunca hem eğlenerek hem de gezerek eğitiminizi tamamlama imkanı bulacaksınız. Aynı zamanda yazın eğitim alarak tatil yapma fırsatınız da olacaktır.

Bournemouth’da eğitim almak istiyorsanız bilgi istek formu doldurabilir, bizimle buradan iletişime geçebilir veya randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED