Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Bournemouth'da Öğrenci Olmak

Bournemouth’da Öğrenci Olmak

Günümüzde birçok öğrenci, sınırları aşarak kişisel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yurt dışında eğitim almayı tercih ediyor. Yurt dışında eğitim almak, çeşitli kültürlerle etkileşim, hayatın hemen her alanında karşılaşılan dil bariyerini aşmak ve kaliteli eğitim almak bakımından oldukça büyük önem arz etmektedir. Söz konusu yurt dışında eğitim almak olunca, yüzlerce seçenek arasından öğrencilerin karar vermesi zor olabiliyor. Ancak bazı yerler, sağladıkları avantajlarla rağbet görebilmektedir.

Bournemouth ; Londra’ya yakınlığı, ılıman iklimi, metropollere nazaran uygun yaşam maliyeti, 20’yi aşan Bournemouth Dil Okulu, kaliteli eğitimin adreslerinden Bournemouth University ile birçok uluslararası öğrencinin tercihi olmuştur. Bu yazıda Bournemouth’da Öğrenci Olmak hakkında bilmeniz gerekenleri paylaşacağız.

Bournemouth Şehri

İster güneşi seven, sanat hayranı, spor tutkunu, doğa aşığı biri olun ya da sadece kaliteli bir eğitim isteyin Bournemouth’da herkes için bir şeyler var. Bournemouth şehri, İngiltere'nin güney kıyısında, plajları, yeşil parkları, 200 bine yaklaşan küçük nüfusuyla Bournemouth eğlence, kültür ve rekreasyon için turistik olmakla birlikte, özellikle uluslararası öğrenciler için bir eğitim merkezidir. Bournemouth 'un dikkate değer üniversite nüfusu ve çok sayıda dil okulu öğrencisi nedeniyle gelişen bir gençlik kültürüne sahip olduğu söylenmektedir. Bournemouth halkı, tipik bir kıyı yaşam tarzına sahip olmakla birlikte oldukça misafirperver olmalarıyla da tanınmaktadır. Şehirde aidiyet duygusunu geliştiren toplum merkezleri, kütüphaneler ve dinlenme tesisleri bulunmaktadır. Ayrıca ev sahipliğini yaptığı; çiftçi pazarları, el sanatları fuarları ve yerel festivaller gibi çeşitli topluluk etkinlikleriyle de yerel halk ile iletişim ve etkileşim olanağı sağlamaktadır.

Yemyeşil doğası ve sıcak iklimiyle bilinen Bournemouth, büyük bir şehrin tüm imkanlarına sahip olduğundan sıkılmayacağınız aynı zamanda da bunalmayacağınız muhteşem bir sahil kasabası niteliğindedir. Kim derslerden sonra büyüleyici bir plajda huzurlu bir yürüyüş yapmak istemez ki! Bournemouth ılıman iklimi ve altın kumlu plajları ile İngiltere'nin genel gri havasıyla tatlı bir tezat oluşturmaktadır. Bournemouth keyifli bir sosyal ortam ve çok sayıda aktivite sunmaktadır. Kıyı boyunca sörf, kürek sörfü ve yelken gibi çeşitli su sporlarının keyfini çıkarmak mümkün. Spor meraklıları için golf sahaları, tenis kulüpleri ve fitness merkezleri de bulunmaktadır. Sahil kıyısı boyunca Bournemouth’da gezilecek yerler anlamında size 3 farklı alternatifi aşağıda belirttik.

bournemouthda-yasam

- Bournemouth Plajı : Bournemouth'un 13 km uzunluğundaki mavi bayrak ödüllü ünlü plajı, altın kumu ve uzun sahil şeritleriyle bilinir. güneşlenmek, denize girmek veya sahil boyunca yürüyüş yapmak için harika bir yerdir.

- Bournemouth Pier : Klasik bir İngiliz sahil beldesi atmosferini yaşamak isteyenler için, Bournemouth Pier kesinlikle doğru tercihtir. Deniz kenarındaki bu iskelede çeşitli eğlenceler, dükkanlar ve restoranlar bulunmaktadır.

- Canford Cliffs : Bournemouth'un batısındaki Canford Cliffs, kumlu plajları ve güzel manzaralarıyla bilinir. Sessiz bir atmosferde dinlenmek isteyenler için ideal bir yerdir.

Bournemouth’da Yaşam

Bournemouth ’da yaşam oldukça keyiflidir. Bournemouth yerel İngiliz kültürünü ve farklı kültürleri aynı anda deneyimleyeceğiniz eşsiz bir şehirdir. Şehir misafirlerine canlı bir eğlence ve sosyal hayat sunmaktadır. Şehirde birçok kafe, bar, restoran ve gece kulübünün yanı sıra ilgi çekici müzeler de bulunmaktadır. Ayrıca şehirde özellikle yaz aylarında çeşitli konserler, etkinlikler ve festivaller düzenlenir. Bournemouth ’da yapılacak 7 aktivite ile ilgili sizin için hazırladığımız bazı mekan önerilerini yazının devamında bulabilirsiniz.

1- Lower Gardens : Şehir merkezinde yer alan Lower Gardens, güzel peyzaj düzenlemeleri, çiçek yatakları ve heykellerle dolu bir alanı kapsar. Yaz aylarında konserler ve etkinlikler de düzenlenir.

2- Bournemouth International Centre (BIC) : Konserler, tiyatro oyunları ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapan bu modern tesis, şehirdeki kültürel yaşamın merkezlerinden biridir.

3- Castlepoint Alışveriş Merkezi : Alışveriş sevenler için Castlepoint, Bournemouth'un en büyük alışveriş merkezidir. Birçok mağaza, restoran ve eğlence seçeneği sunar.

4- Bournemouth Air Festival : 31 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde yapılan Bournemouth Hava Festivali ile İngiliz Hava Kuvvetlerinin muazzam hava gösterisi izlenir.

5- Russell-Cotes Sanat Galerisi ve Müzesi : 1901 yılında kurulan bu sanat galerisi ve müze, Victoria dönemi sanatını ve dekoratif sanatları sergiler. Tarihi bir binada bulunan müze, zengin bir sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır.

6- Oceanarium : Bournemouth'taki Oceanarium, deniz altı yaşamını keşfetmek isteyenler için harika bir yerdir. Farklı deniz canlılarına ev sahipliği yapar ve interaktif deneyimler sunar.

7- Bournemouth Balonu : Bournemouth'un sembolik bir simgesi haline gelen dev bir sıcak hava balonu, şehri yüksekten görmek isteyenlere muazzam bir manzara sunar.

Bournemouth’da Ulaşım

Bournemouth’da gideceğiniz birçok yer yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Bournemouth’da bisiklet kullanımı da oldukça popülerdir. Ancak şehir içinde gelişmiş otobüs hatlarıyla da rahat bir ulaşım sağlamak mümkün. Ayrıca oldukça gelişmiş demiryolu hattı sayesinde hem Birleşik Krallık’ın birçok yerine hem de başkent Londra’ya ortalama  2 saat gibi bir sürede ulaşma imkânı da mevcut.

Bournemouth’da Konaklama

Bournemouth’da konaklama Birleşik Krallık'taki diğer destinasyonlarla aynı seçeneklere sahiptir. Bunların ne olduğuna kısaca göz atacak olursak;

Aile Yanı Konaklama : Genellikle Bournemouth Dil okulu eğitimi alan öğrencilerin popüler tercihidir. Bournemouth ’da eğitim alınan kurum tarafından sağlanan bu hizmette, yerel bir ailenin yanında hem gün boyu pratik yapma hem de İngiliz kültürünü yakından deneyimleme fırsatı bulunmaktadır.

Yurt Konaklama : Bournemouth öğrenci yurtları sağladığı imkanlar bakımından farklılık gösterse de yine hem kısa dönemli hem de üniversite öğrencileri arasında oldukça popülerdir. Öğrenci yurtlarında çoğunlukla 1-2 kişilik odalarda ve genellikle birlikte eğitim aldığınız öğrencilerle birlikte kalma olanağı bulunmaktır.

Ev/oda kiralama : Genel olarak öğrenciler tarafından rağbet görmese de özellikle kendi alanına sahip olmak isteyen üniversite öğrencileri tarafından tercih edilmektedir.

Bournemouth Dil Okulları ile ilgili detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir, bu link üzerinden bizimle iletişime geçebilir veya randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED