Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Amerika'da Görülmesi Gereken 13 Yer

Amerika’da Görülmesi Gereken 13 Yer

Amerika, çarpıcı ve hayranlık uyandırıcı doğal manzaralarıyla, canlı şehir hayatıyla, milli parklarıyla hemen hemen her şeye sahip bir ülkedir. Rahatlatıcı bir kaçamak yapmak isteyenler için birbirinden güzel sahilleri, seçim yapmakta sizi zorlayan destinasyonlarıyla herkesin zevkine göre bir yer bulma olasılığı çok yüksek bir yerdir.

Tropikal sahillerden, inanılmaz çöllere, karla kaplı dağlardan uçsuz ormanlara, doğu kıyısından batı kıyısına dünyanın en ikonikleşmiş ülkelerinden biri olan Amerika her yıl milyonlarca turisti kendine çekmeyi başarmaktadır. Bu yazımızda Amerika’da görülmesi gereken yerler anlamında 13 yeri sizler için listeledik.

1. Büyük Kanyon 

Arizona eyaletinde bulunan Grand Kanyon, Colorado Nehri’nin dik bir biçimde oyduğu bölge ortalama 466 km uzunluğuna sahip bir milli parktır. Yaklaşık 2 milyar yıllık geçmişiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunmaktadır. Her yıl milyonlarca turisti kendine çeken kanyon, muhteşem şelaleleri, resim mükemmelliğindeki fonları, gezi ve farklı bölgeler keşfetmeyi seven hevesli insanların ilgi gösterdiği bölgelerden biridir.

2. New York 

Sanat ve moda merkezi olan New York birbirinden farklı kültürlerin kaynaştığı bir yerdir. Amerika’nın en kalabalık şehridir. Şehir New York eyaleti ile sıkça karıştırıldığı için New York City (NYC) olarak adlandırılmaktadır. Dünyanın en büyük doğal limanının üstüne kurulan şehir, her bir bölümün bir county olduğu 5 kısımdan oluşmaktadır. Bunlar The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens ve Staten Island’dır, 1898 yılında ise tek bir şehir olarak birleştirilmiştir. Göçmen kenti de diyebildiğimiz şehirde yaklaşık 170 farklı dil konuşulmaktadır. New York hakkında ilginç bir bilgi ise şehrin zamanında Hollandalılar tarafından kurulmuş olması ve eski adının New Amsterdam olmasıdır.

3. Las Vegas 

Amerika’ya gidip de Las Vegas’a uğramayan çok az kişi vardır. “Günah Şehri” lakaplı Vegas, parti eğlenceyi seven parti müdavimlerinin en çok uğrak noktalarındandır.

4. Washington 

İsmini ülkenin ilk başkanı ve kurucusu George Washington’dan almıştır. Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti olan Washington DC. Şehir Amerikan Devrimi’nden sonra bağımsızlığını kazanan Amerikalıların hükümet merkezi olarak kurulmuştur.

5. Yosemite Ulusal Parkı 

Milli parkların mücevheri olarak bilinen Yosemite, Sierra Nevada dağları, El Capitan’ın granit kayalıkları veya Bridalveil Şelaleleri gibi birçok ünlü simgeleşmiş yapıya zemin olmuştur. Birçok kamp alternatifi bulunan milli parka San Francisco ve Sacramento gibi birkaç büyük şehirden rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

6. New Orleans 

Amerika’nın Avrupalı Şehri olarak bilinen New Orleans kültürü, yemekleri ve tarihi dokusu gibi kendine özgü birçok şey ile Amerika’nın en çok ziyaret edilen şehirlerindendir. Ana liman kenti olmasından dolayı ekonomi ve turistik açıdan oldukça popüler bir yerdir.

7. Orlando 

Dünyanın tema parkı olarak da bilinen merkez Florida’da bulunan Orlando şehri birçok cazibe ve alışveriş merkezlerine sahiptir. Disney World ve Universal Studios gibi belli başlı tema parklarıyla ünlüdür.

8. Redwood Ulusal Parkı 

Amerika’nın Kaliforniya eyaletinin kuzey kıyıları boyunca uzanan ulusal park uzun ağaçları ile herkesin dikkatini çekmektedir. Dünyanın en uzun ağacı dev sakoya bu parkta keşfedilmiştir. Ağacın yaşının 700 – 800 arası olduğu tahmin edilmektedir.

9. Özgürlük Heykeli (The Statue of Liberty) 

Heykel Amerikalılara kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla hediye olarak gelmiştir. Amerika’nın en önemli sembollerinden biridir. 1875-1886 yılları arasında aralarında Eyfel Kulesi’nin tasarımcısının da bulunduğu bir ekip tarafından yapılan heykel 93 metre yüksekliğe sahiptir. Heykelin kafasındaki 7 köşeli sivri uçlu taç dünyada bulunan 7 farklı kıtayı temsil etmektedir.

amerika-gorulecek-yerler

10. Beyaz Saray 

ABD siyasetinin kalbinin attığı yer olan White Palace 1792 yılında yapılmaya başlanmıştır. Yapımı 1800’de biten sarayın kurulu olduğu alan 5000 m2’lik alanı kapsamaktadır.

11. Central Park 

Park 3.41 kilometrekarelik bir sahayı içine alabilecek kadar devasa bir kamusal parktır. 1857 yılından beri açık olan park yıllık 25 milyon civarı ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Yıllarca birçok dizi ve film sahnelerinde sıklıkla tercih edilen mekanlardan biri olmuştur.

12. Yellowstone Milli Parkı 

Yellowstone, memeliler, kuşlar, sürüngenler, balıklar gibi yüzlerce türe ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın ilk ve en eski ulusal parkıdır. Ulusal parktaki gayzerlerin yaydığı ısı sayesinde otlar daha iyi gelişmektedir. Bu ısı sayesinde kışın bile otların karla öğrtülmesi engellenmektedir. Burada suya girilmesi yasaktır. Çünkü sular aşırı sıcak ve ölümcül olabilmektedir. Doğal havuzun kenarlarındaki renkliliğin sebebi sıcak su bakterileridir.

13. Hollywood Bulvarı 

1958 yılında açılan şöhret yolu 1978 yılında Los Angeles belediyesi tarafından tarihi eser kapsamında korumaya alınmıştır. Ünlü yıldızların isimlerinin yıldız şekliyle yere işlendiği cadde de en dikkat çeken ünlü boksör Muhammed Ali’nin isminin duvara işlenmiş olmasıdır. Ünlü yıldız isminin Hz. Muhammed’den geldiği için ayaklar altında çiğnenmesinin doğru olmamasından dolayı ismini duvara işlenmesi için diretmiştir. Sonuç olarak da organizatörler kabul edip ismini Kodak Theatre’ın duvarına asmışlarıdır.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED