Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Almanya Yaz Okulları 2024

Almanya Yaz Okulları 2024

Yaz dönemi gelince öğrenciler yaz aylarını daha aktif ve verimli geçirebilmek adına kurs, tatil, spor ve sanat faaliyetleri gibi birçok alternatif arayışına girmektedir. Siz de yaz tatilinizi boş geçirmek yerine hem öğrenerek hem de eğlenerek dolu dolu geçirmek istiyorsanız aşağıda yer alan yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Öğrencilerin yaz tatillerini hiç sıkılmadan, keyifli zaman geçirecekleri ve unutulmaz bir deneyim yaşayabilecekleri en güzel alternatiflerden biri hiç şüphesiz yaz okullarına katılmaktır.

Yaz okulları, çocukların yaz döneminde ilgi duydukları sanat, spor ve kariyere yönelik alanlarda kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak birçok aktivite ile iyi bir eğitim aldıkları ve aynı zamanda eğelenerek zaman geçirdikleri dönemdir. Günümüzde öğrenciler ve ebeveynler tarafından oldukça rağbet gören yaz okulları özellikle yurt dışında oldukça popüler haldedir ve baz ülkelerde denetimli olarak yürütülmektedir.

Yaz dönemlerinin gözdesi olan yurt dışı yaz okulları, genel olarak 07-18 yaş öğrencilerin katılabildiği ve Haziran sonu ile Ağustos ortasına kadar devam eden programlardır fakat her okul farklı bir tarih aralığına sahiptir. 18-24 yaş arası öğrencilerin de katılım gösterebileceği bu yaz okulu programlarının yaş aralığı ülkeye ve okula göre değişiklik gösterebilmektedir.

Yaz okullarında eğitim almayı düşünüyorsanız, yurt dışında eğitim alabileceğiniz birçok ülke bulunmaktadır. Bunlardan biri de yurt dışı eğitimi denince akla ilk gelen ülkelerden biri Almanya’dır. Almanya’da hem dil hem akademik hem de sosyal anlamda kendinizi geliştirebileceğiniz birbirinden kaliteli yaz okulları bulunmaktadır. Almanya yaz okulları, erken yaşta yurt dışı eğitim deneyimine sahip olmanızı sağlayacak ve kişisel gelişiminizde önemli bir rol oynayacaktır. Dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrenciler, yeni kültürleri keşfetmek, ilgilendikleri alanda tecrübe sahibi olmak, iyi soyla ilişikler kurmak ve daha birçok sağladığı avantaj nedeniyle Almanya yaz okullarına akın etmektedir.

Almanya’da prestijli bir eğitim alabilmek için tercih edebileceğiniz bazı yaz okulları hakkında aşağıda bilgi verdik.

Humboldt Yaz Okulu

Almanya’nın en popüler yaz okullarından biri olan Humboldt Institut, yaz tatili sürecinde Almanca dil eğitimi almak geliştirmek isteyen öğrenciler için oldukça iyi bir seçim olacaktır. Humboldt Institut, Almanya’nın Berlin, Lindenberg, Düsseldorf, Köln ve daha birçok şehrinde hizmet vermektedir. Yoğun Almanca dersi içeren bu yaz okulu programında öğrencilere genellikle haftada 30 saat eğitim sunulmaktadır. Yoğun Almanca eğitimi sunulduğundan dolayı belirli bir dil şartı aranmaktadır. Öğrencilere sunulan konaklama şekli genel olarak kampüs içi yurt şeklindedir. Ders dışında katılabileceğiniz futbol, basketbol, yüzme, voleybol gibi birçok spor faaliyetleri bulunmaktadır. Aynı zamanda el sanatları, tiyatro ve gezi turları gibi sosyalleşebileceğiniz birden fazla aktivite seçeneğiniz vardır.


Alpadia Yaz Okulu

Dünyanın en bilinen ve köklü zincir dil okullarından biri olan Kaplan International Languages’in partner kurumu Alpadia Language Schools, yaz döneminde Almanca eğitimi almak isteyen öğrenciler için kaliteli bir yaz programları sunmaktadır. Almanya’da en çok tavsiye edilen yaz okullarından biri olan Alpadia Language Schools, Berlin, Freiburg ve Lahntal şehirlerinde hizmet vermektedir. Alpadia yaz okullarında genel olarak Almanca dil eğitiminin yanında Standart Program, Yoğun Program ve sanat veya spor ağırlıklı eğitim programları sunulmaktadır. Konaklama olarak, kampüs içi konaklama alternatifi bulunmaktadır ve sınıflar genellikle ortalama 15 kişiliktir. Ders dışında sosyalleşebileceğiniz film gecesi, spor faaliyetleri, sanat etkinlikleri ve gezi turları gibi çok fazla aktivite seçeneğiniz olacaktır.


GLS Yaz Okulu

Almanya’nın butik bir eğitim kurumu olan GLS (German Language School), Almanya’da oldukça kaliteli bir eğitim sunan ve Almanca eğitim almak isteyen öğrenciler için iyi bir seçenek olacaktır. GLS yaz okulunun Almanya’da Münih ve Berlin’de şubeleri bulunmaktadır.1953 yıllında kurulmuş olan ve 52 ülkede eğitim hizmeti veren International House World Organization’un bir parçası olan GLS yaz okulu geniş olanaklara sahiptir. Almanca dil eğitimiyle birlikte Standart Program ve spor, sanat gibi alanlarda eğitim verilen programları bulunmaktadır. GLS yaz okullarında sınıflar genel olarak ortalama 12 kişiliktir ve konaklama olarak, kampüs içi yurt konaklama şekli vardır. Ders dışında keyifli vakit geçireceğiniz sanat ve spor faaliyetleri, gezi turları gibi birden fazla etkinliğe katılma imkanınız vardır.


DID Yaz Okulu

Almanya’da yaz döneminde eğitim alabileceğiniz okullardan biri de DID yaz okullarıdır. Almanya’nın Berlin, Münih, Frankfurt ve daha fazla şehrinde şubeleri bulunmaktadır. DID yaz okullarında genellikle Standart Program ve Yoğum program eğitimleri verilmektedir. Bu okulda eğitim almak isteyen öğrencilerden belirli bir dil şartı istenmektedir. Yaz tatilinizi eğlenerek geçireceğiniz DID yaz okullarında sınıflar genel olarak 15 kişiliktir ve kampüs içi konaklama alternatifi mevcuttur. Öğrencilerine ders dışında birçok sanat etkinlikleri, spor faaliyetleri ve gezi turları ile çeşitli aktiviteler sunmaktadır.


Almanya yaz okulları hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak için bu link üzerinden sayfamıza göz atabilir veya doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED