Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Almanya’nın En İyi Üniversiteleri

Almanya’da Eğitim Alabileceğiniz En İyi Üniversiteler

Almanya üniversitelerinde lisans eğitimi almayı planlıyorsanız veya böyle bir düşünceniz varsa, aşağıda yer alan, Almanya’nın en iyi üniversiteleri hakkında yazdığımız blog yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Hepimizin bildiği üzere, yurt dışında üniversite eğitimi almak oldukça popüler bir hale geldi. Sağladığı birçok avantaj ve imkanlar nedeniyle günümüzde yurt dışında eğitim almak öğrenciler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Yurt dışında lisans eğitimi denince ilk akla gelen ülkelerden biri hiç şüphesiz Almanya’dır. Almanya, dünya çapında tanınan ve oldukça prestijli üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. Almanya üniversiteleri, donanımlı eğitim sistemleri ve geniş olanakları ile öğrencilerine kaliteli bir eğitim süreci sunmaktadır bu sebepten dolayı Almanya’da lisans eğitimi, çok fazla rağbet görmektedir.

Almanya’da üniversite okumak isteyen birçok öğrenci hangi üniversitede öğrenim göreceği konusunda oldukça kararsız kalmaktadır. Siz de Almanya’da lisans eğitimi almayı planlıyorsanız ve hangi üniversitede okumanız konusunda karar veremiyorsanız, Almanya’nın en iyi üniversitelerini sıraladığımız aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz.

Almanya’nın En İyi 5 Üniversitesi

Almanya’da yüksek standartlarda eğitim sunan birbirinden başarılı ve oldukça kaliteli üniversiteler bulunmaktadır. Times Higher Education 2024 sıralamasına göre Almanya’nın en iyi 5 üniversitesi aşağıda verilmiştir.

Technische Universität München

Münih Teknik Üniversitesi (Technical University of Munich) , ana yerleşkesi Münih’te bulunan, özellikle doğa bilimleri, tıp, mühendislik, bilgisayar bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında Almanya’da birinci sırada yer alan, 1868 yılında kurulmuş araştırma odaklı bir devlet üniversitesidir. Ayrıca Mühendislik ve Teknoloji alanında Avrupa’nın ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Münih teknik Üniversitesi’nde birçok farklı bölüm vardır. Almanya’nın en başarılı teknik üniversitesi olan TUM, bünyesinde çok fazla Nobel ödülü bulundurmaktadır. İş istihdamı yönünden oldukça başarılı olan Münih Teknik Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin kolayca iş bulma potansiyeli oldukça yüksektir.

LMU- Ludwig Maximilians Universität München

Almanya’nın Münih kentinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesi olan LMU, ilk olarak 1472 yılında Bavyera-Landshut Dükü Ludwig IX tarafından Ingolstadt Üniversitesi olarak kurulmuştur. Times Higher Education 2024 sıralamasına göre 2. sırada yer alan LMU, Almanya’nın en eski üniversitelerinden biridir. Bünyesinde Hukuk, Tıp, Dil ve Edebiyat, Ekonomi, Felsefe, Psikoloji ve daha birçok fakülte bulunmaktadır. Araştırmacı bir kimliğe sahip olan LMU, dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelen uluslararası öğrencilere mükemmeliyetçi bir yaklaşımla öğrenim sunmaktadır.

Universität Heidelberg

Heidelberg Ruprecht Karl Üniversitesi, 1386 yılında kurulan, Almanya’nın en eski üniversitelerinden biri ve Avrupa’nın en kapsamlı araştırma odaklı kurumlarından biridir. Heidelberg şehrinde bulunan bu üniversite aynı zamanda Almanya’nın en ünlü ve prestijli üniversiteleri arasında yer almaktadır. Avrupa’nın önde gelen araştırma kurumlarından biri olan Heidelberg Üniversitesi, köklü bir tarihe sahip olmasına rağmen yenilikçi, değişime açık ve eğitimdeki son gelişmelere öncülük eden bir kurumdur. Tıp ve biyolojik bölümlerde Almanya’nın önde gelen ve en iyi üniversitelerinden biridir. Dünyaca tanınan birçok ünlü isim yetiştiren Heidelberg Üniversitesi, bünyesinde çok fazla Nobel ödülü bulundurmaktadır.

Humboldt - Universität zu Berlin

Berlin Humboldt Üniversitesi, 1810 yılında, ‘’ Universität zu Berlin (Berlin Üniversitesi)’’ adıyla Prusya Kralı III. Frederic William öncülüğünde kurulmuştur. Berlin Humboldt Üniversitesi, sosyal bilimler alanında Almanya’nın en başarılı eğitim kurumlarından biridir. Almanya’nın Berlin şehrinde yer alan ve yoğun araştırma odaklı bir devlet üniversitesi olan Humboldt Üniversitesi, Hukuk, Biyoloji, Psikoloji, Fizik Matematik, Felsefe, İlahiyat, Edebiyat ve daha birçok bölümde eğitim sunmaktadır. Almanya’nın en seçkin üniversiteleri arasında yer alan Humboldt Üniversitesi mezunları arasında çok fazla Nobel ödülü sahibi bilim insanı bulunmaktadır.

RWTH Aachen

RRWTH Aachen veya uzun adıyla Rheinisch - Westfälische Technische Hochschule Aachen, 1870 yılında Almanya’nın Aachen şehrinde yer alan bir teknik üniversitesidir. Almanya’nın en saygın eğitim kurumalarından biri olan RWTH Aachen, mühendislik, bilim ve teknoloji alanlarındaki başarılarıyla öne çıkmaktadır ve aynı zamanda daha birçok farklı alanda öğrencilerine çeşitli eğitim programları sunmaktadır. Yaklaşık 40.000’den fazla olan öğrenci kapasitesiyle Almanya’nın en büyük teknik üniversiteleri arasında yer almaktadır. Araştırıma faaliyetleri de ün kazanmış olan RWTH Aachen, akademik mükemmeliyeti ile tanınmaktadır. RWTH Achen, işverenler tarafından büyük bir saygınlığa sahip olması nedeniyle, mezun olan öğrencilerin başarılı şirket ve kurumlarda iş bulma olanağı oldukça yüksektir.

Almanya’da üniversite eğitimi almayı düşünüyorsanız bu linke tıklayarak sayfamızda yer alan Almanya üniversitelerine göz atabilirsiniz. Ücretsiz danışmanlık hizmetimiz için bizimle doğrudan iletişime geçebilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz. Dilerseniz randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED