Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Almanya Hakkında Bilinmeyenler

Almanya Hakkında İlginç Bilgiler Nelerdir?

Zengin tarihi, kültürel zenginlikleri ve güçlü ekonomisiyle Avrupa’da önde gelen ülkelerden biri olan Almanya hakkında gözden kaçırdığımız veya çokta duymadığımız birçok ilginç özelliklere sahiptir.

Çoğu insan Almanya’yı Sauerkraut (lahana turşusu), bira festivalleri, Alman pastası, Christmas gelenekleri ve doğa güzellikleriyle ilişkilendirmektedir. Fakat Almanya’nın derinliklerine indiğinizde daha fazlasını da bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak Almanya’daki 16 eyaletin her birinin kendine özgü kültürleri ve yöresel yemekleri bulunmaktadır. Kesintisiz her sene kutlanan ve oldukça ünlenmiş olan Oktoberfest, Bavyera’da geleneksel kıyafetlerin giyilerek kutlandığı etkinlikler bir yana diğer eyaletlerde de kendilerine özgü farklı gelenekler ve festivallerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Almanya’nın tarihine de bakacak olursak tarih sahnesindeki rolü de oldukça dikkate değer olmaktadır. Ülkede dünya savaşları ve soğuk savaş dönemlerinde rol alan önemli ülkelerden biridir diyebiliriz. Berlin Duvarı‘nın yıkılması sonrası, Almanya’nın birleşmesiyle ve Doğu-Batı ilişkilerindeki ciddi değişimlerin beraberinde dünya tarihine damga vurmasını sağlamıştır.

Bunun yanında teknolojik alanlarında ve mühendislik alanlarında da Almanya’nın katkılarının büyük olduğu aşikardır. Otomotiv sektörüyle öne çıkan bir ülke olan Almanya, BMW, Volkswagen, Mercedes gibi dünya çapında bilinen markaların üretim yeri olarak bilinmektedir. Ayrıca sürdürülebilir enerji politikaları ve yeşil teknoloji dediğimiz temiz çevre dostu enerji üretimine de oldukça önem vermektedir. Küresel çapta örnek alınan bir ülkedir de diyebiliriz. Almanya eğitim sisteminin kalitesinden de adından çokça bahsettirmektedir. Üniversite eğitiminin hem Alman vatandaşlarına hemde uluslararası öğrencilere çoğunlukla ücretsiz veya düşük maliyetli olmasıyla tanınmaktadır. Teknik eğitim ve mesleki eğitim programları da bu ülkede oldukça talep gören eğitimlerden biridir.

Tabii, Almanya denilince sadece bu yönleriyle sınırlı kalmadığını söylememiz gerekir. Zengin mirasını sanat, müzik, edebiyat gibi alanlarda da ilerletmiştir. Ünlü besteci Ludwig van Beethoven ve dönemin romantik çiftleri olarak bilinen Robert ve Clara Schumann, Alman yazarı olan Johann Wolfgang von Goethe gibi Alman kültürünün ve sanatının birçok önemli temsilcileri arasında yer almaktadır.

Alman kültürüne ilgi duyuyorsanız Almanya hakkında bilinmesi gerekenler hakkında yazmış olduğumuz blog yazımız mutlaka ilginizi çekecektir. Dünya üzerinde etkisinin ve öneminin büyük olduğu bir ülke olan Almanya, aynı zamanda kültürel çeşitliliği ve ilginç detaylarıyla da öne çıkmaktadır. Sizlere bu bilinen konular dışında Almanya hakkında bilinmeyenler nelerdir kısaca bahsedelim.

- Her ülkede bazı bölgelerin ana dili dışında farklı bir dille konuşulduğunu da az çok biliyorsunuzdur. Almanya’da Köln halkının Kölsch adı verilen kendilerine ait dilleri bulunmaktadır.

- İlk Oktoberfest’in 12 Ekim 1810 yılında Bavyera Kralı Ludwig ve Prenses Therese von Sachsen- Hildburghausen’in evliliğini kutlamak amacıyla yapıldığını ve beş gün boyunca devam etmiştir. Daha sonrasında evrimleşerek günümüzde geleneksel festival halini almıştır.

- II. Dünya Savaşının üzerinde 70 küsur yıl geçmesine rağmen ülkede her sene 2.000 tonun üzerinde patlamamış bomba yüzeye çıkarılmaktadır. Bundan dolayı yeni bir inşaat projesine başlamadan önce uzmanların zeminin mühimmat kontrolünü sağlamaları gerekmektedir.

- Köln’de bulunan Neumarkt Galerie’ye yolunuz düşerse tepesinde 12 metre uzunluğunda dondurma külahı olduğunu göreceksiniz.

- Almanya’da yaklaşık 900.000’den fazla insan ‘’Müller’’ soyadını taşımaktadır. Bunların yanında Schmidt, Schneider, Fischer, Weber, Meyer, Becker de oldukça popüler soyadlardır.

- Disneyland'daki Uyuyan Güzel Kalesi, Neuschwanstein Şatosu'ndan esinlenmiştir.

- Tarihteki verilere göre Köln şehrinin simgesi olan ve dünya kültür mirasları listesinde yer alan Köln Katedralinin temel taşının 1248 yılında atılmış olsa da Katedralin inşaatı 1880 yıllarına kadar tamamlanamadı. Katedralin tamamlanması 632 yıla yakın sürmüştür.

- Dünya’nın en dar sokağı olarak bilinen Spreuerhoftstrasse, Reutlingen’de bulunur ve en dar noktasının 31 cm yani 1 ayak genişliğine tekabül ettiğini söyleyebiliriz.

- Almanya 400’den fazla hayvanat bahçesine ev sahipliği yapmaktadır. Almanya’daki en eski hayvanat bahçesi 35 hektarlık alanı kaplayan 1844 yılında halka açılan Berlin Hayvanat bahçesidir. Ve Her yıl binlerce turist ağırlayan Hayvanat bahçesinde 19.500’e yakın hayvan ve 1.500 civarı tür bulunmaktadır.

- Almanya’da bira siparişi verirken baş parmağınızı kaldırmanız 1 bira anlamına, işaret parmağınızı göstermeniz ise 2 bira istediğinizin anlamına gelmektedir.

Tüm bilgiler ışığında Almanya'da dil eğitimi almayı planlıyorsanız Almanya Dil Okulları sayfamızı ziyaret edebilir, size en uygun şehri seçerek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED