Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Almanya Hakkında 5 Bilgi

Almanya'nın İlginç Kültürel Gelenekleri ve Yaşam

Almanya hakkında bilgiler, Orta Avrupa’da yer alan Almanya, Avrupa’da en büyük ekonomiye sahip olan ülkelerinden biridir. Avrupa Birliği’nin nüfus bakımından en kalabalık ülkesi olarak bilinen Almanya’nın başkenti ise Berlin’dir. Bunun yanı sıra dünyanın birçok alanında etkisi olan tarihi ve zengin kültüre sahip bir geçmişinin olduğu da aşikardır. Almanya, Avrupa’nın birleşmesinde önemli rol oynayan ve Avrupa Birliği’nin lider ülkelerinden biri olduğunu da söyleyebiliriz. Ekonomisinin gücü, yaşam kalitesi ve kaliteli eğitim olanakları ile adından çokça bahsettirmektedir.

Sanayi, otomotiv, teknoloji, bilim, sağlık, edebiyat ve mühendislik gibi dalların birçoğunda Alman ülkesinin katkısı olmuştur. Bunun beraberinde dünya çapında tanınan Beethoven, Wagner, Bach gibi ünlü besteciler Almanya’da doğmuş ve oldukça etkili eserleri ile ünlerine ün katma yolunda ilerlemişlerdir. Çeşitli kültürü, eğlenceli festivalleri, müzeleri, tiyatroları ve tarihi yapılarıyla da dikkat çeken Almanya, Oktoberfest gibi festivalleriyle de oldukça ünlüdür. Hepimiz bir ülkeyi merak ettiğimizde o ülke hakkında bilgi sahibi olmak için çeşitli araştırmalar yapma yoluna girmekteyiz. O ülke hakkında genel bilgiler, bilinmeyenler veya ilginç bilgilere kadar detaylara da girebiliyoruz. Merak ettiğiniz ülkeler arasında Almanya varsa eğer gelin sizlere Almanya hakkında 5 bilgi verelim.

1) Kaliteli eğitim olanakları ile bilinen Almanya’daki çoğu üniversite hem Alman vatandaşları için hem de uluslararası öğrenciler için oldukça uygun ve çeşitli fırsatların bulunduğu eğitimler sunmaktadır.

2) En uzun ve en çok kanalları bulunan ülke veya şehir neresidir diye soracak olursak çoğumuzun aklına Venedik veya Amsterdam gelecektir. Fakat Almanya’nın başkenti olan Berlin 1700 adet köprü ile Venedikten daha fazla köprüye sahiptir.

3) Teşekkürler anlamına gelen Danke, lütfen anlamına gelen Bitte kelimelerini sadece teşekkür etmek veya lütfen demek için kullanılmadığını söyleyebiliriz. Örnek verecek olursak Almanca konuşurken eğer biri size ‘’Kahve içmek ister misin?’’ diye bir soru yöneltirse evet demek için ‘’Bitte (Lütfen)’’ hayır demek için ise ‘’Danke (Teşekkürler)’’ demeniz gerekmektedir.

4) Eğer Almanya’da otoyolda araç kullanıyorsanız aracınızın yakıtınızın bitmesi yasa dışı bir olay olmaktadır. Çünkü bu tamamen sizin sorumsuzluğunuz olarak kabul edilmektedir. Ve diğer araçların kaza yapmasına ya da trafiği tıkayabilmenize neden olacağı için para cezasına çarptırılabilirsiniz. Bu yüzden yola çıkmadan önce mutlaka kontrol etmenizi öneririz.

5) Almanya’nın sınırlarının çoğu Avrupa Birliği üyeleridir. Danimarka, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Avusturya, Hollanda, Lüksemburg, Belçika ve Fransa ile toplamda dokuz ülke ile sınır paylaşmaktadır.

Almanya Hakkında İlginç Bilgiler

Almanya hakkında vermiş olduğumuz 5 bilgi dışında duyunca şaşıracağınız ve zaman zaman mantığını sorgulayabileceğiniz bazı kurallar da bulunmaktadır. Tabi bu durum Alman halkına ne kadar normal gelse de farklı kültürlerden insanlar için garipsenmiyor dersek yalan olur. Bu yazımızda biraz da Almanya hakkında ilginç bilgiler nelerdir bunlara değinelim.

- Çoğunlukla dışarda gezerken acıktığımızda hepimizin sıklıkla tercih ettiği veya ilk duraklarında biri olan Hamburgerin ismini Almanya’nın Hamburg kentinden almıştır.

- Almanya’da bir tutuklu cezaevinden kaçmaya çalışırsa kaçmaya çalıştığı için herhangi bir ceza yaptırımı uygulanmaz. Bunun sebebi ise Özgürlüğün İnsanların temel hakkı olmasıdır.

- Almanların 60 yılı aşkındır tüketmekte olduğu sosis günümüzde hala severek tüketilmeye devam etmektedir. Almanya’nın başkenti Berlin’de tamamen sosislerle donanmış bir müze bulunmaktadır.

- Birçok ülkenin kendine has ekmeği bulunmaktadır. Almanya bu konuda adeta arşa çıkmış durumda neden diye soracak olursanız 300’ün üzerinde ekmek çeşidi bulunduğunu söyleyebiliriz.

- Her sene yılbaşında süslenilen Noel ağacı geleneği de Almanya’ya aittir.

- Almanya’da alışık olduklarımız dışında sıcak yemek sadece öğlen tüketilir. Sabah ve akşam ise soğuk yemekler yenmektedir. Genellikle sabah ve akşam yemeğinde peynir, ekmek, marmelat veya salata yeniyor olması da Almanya’nın İlginç gelenekleri arasındadır.

- Almanya’da bizim için oldukça garip olan olaylardan biri ise genellikle evler kiralanırken veya satılırken mutfak bulunmaz. Yani mutfak tamamen bir oda halindedir. Almanlar genellikle taşınırken mutfaklarını dolapları da dahil beraberinde taşınırlar.

- Almanya’da ünlü OktoberFest yani Ekim Festivali olarak adlandırdığımız bu festival aslında Ekim ayında başlamaz. OktoberFest Ekim ayının ilk Pazar gününden 16 gün önce başlamaktadır ve bitiş tarihi çoğunlukla Ekim’in 1’i veya 3’üne denk gelmektedir.

- Alman geleneklerinde pencerenin açık bırakılması hastalık getireceğine yorumlanır. Bu yüzden yaz kış pencereleri çok fazla açmamaya dikkat ederler.

- Doğum günü yaklaşan birinin yaş günü erkenden kutlanmaz. Eğer kutlanırsa o kişiye kötü şanslar getireceğine inanılmaktadır.

- Almanya’da dünyaya gelen çocuklara verilen isimler cinsiyetlerine uymak zorundadır. Alman hükümeti cinsiyetiyle isminin uymadığını düşündüğü bebeklere verilen isimleri kabul etmeme, reddetme hakkına sahiptir. Bu yüzden çoğunlukla Almanya’da geleneksel isimler kullanılmaya devam edilmektedir.

- Avrupa’nın en büyük tren istasyonu Almanya’nın başkenti olan Berlin’de bulunmaktadır.

- Berlin’in yüz ölçümü Paris'e göre 9 kat daha büyüktür.

- Tarihte bilinmekte olan ilk basılı kitabın dili Almancadır.

- Almanya’daki kara yollarının %65’inde hız sınırı bulunmamaktadır.

- Almanya denilince akıllara gelen bira Bavyera bölgesinde temel ihtiyaç olarak görülmektedir.

- Almanya’ya yolunuz düşerse taksilerin çoğunun Mercedes olduğunu göreceksiniz.

Almanya hakkında genel bilgiler ve Almanya hakkında bilinmesi gerekenleri maddelerle açıkladık. Alman kültürü, yaşamı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz Alman Kültürü hakkında her şey hakkında yazmış olduğumuz blog yazımıza da göz atabilirsiniz. 

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED