Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Almanca Konuşulan Ülkeler

Almanca Konuşulan Ülkeler

Almanca konuşulan ülkeler, Avrupa’da en fazla konuşulan diller arasında yer alan Almanca, dünya genelinde birçok ülke tarafından konuşulmaktadır. Bazı ülkelerde resmi dil olarak kabul edilen Almanca, bazı ülkelerde ikinci veya üçüncü dil olarak tercih edilmektedir. Dünya da Almanca dilini konuşan ülkelerin hangileri olduğunu merak edenler bir araştırma içerisine girmektedir.

Tarihteki verilere göre Almanca dilini yaklaşık olarak 100 milyon kadar konuşan olduğu görülmektedir. Almanca dili nereden geldi diye geçmişine bakacak olursak, Hint- Avrupa dil grubunun Cermen dillerine bağlı bulunduğu, Alman dilleri ailesinin grubu mensubu ve batı dillerinin ailesi grubu olarak ve batı dillerinin kolunda yer almakta olan bir dil konumuna sahiptir.

Dünyadaki diller tarihinin içerisinde yer edinen Almanca, geçmişten bugüne kadar gelmiş dünya dilleri arasında en eski dillerden biridir. Latin Alfabesi kullanılan Almanca dilinde, kimisine göre kulağa kaba ve öğrenilmesi zor bir dil olarak görülse de aslında bu durum, tamamen aynı bizim dilimizdeki yöresel farklılıkların olduğunun, Almanca dilinin de bölgelerde çeşitli ağızların konuşuluyor olmasından kaynaklanmaktadır. Oldukça fazla kişi tarafından konuşulan Almanca dili, temel kültürel dil gruplarından biridir de diyebiliriz.

Almanca’nın Avrupa Birliği’nin resmi dillerinden biri olması bir yana sanat, ticaret, bilim, teknoloji ve daha birçok alanda da oldukça önemli roller üstlenmektedir. Almanca dilini anavatanı olarak bilinen Almanya , Berlin, Münih gibi kültürel ve tarihi zenginlikleri barındıran şehirlere sahiptir. Oldukça modern tarihi unsurları da bünyesinde barındırdığı bir ülke olarak anılan Almanya, edebiyat, felsefe gibi alanlarda da birçok başarıya imza atmış ve dünya tarihinde etkilere de sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunun beraberinde Almanya, ekonomik güç, endüstriyel yenilikler ve kaliteli eğitim sistemleri ile ününe ün katmıştır.

Almanca konuşulan ülkelerde, Almanca’yı öğrenmek isteyenlere birçok farklı fırsatlar sunmaktadır. Ayrıca dilin küresel etkisini de gözler önüne sermektedir. Peki dünyada Almanca konuşulan ülkeler hangileridir?  Almanca dilini kullanan ülkeleri sırasıyla aşağıdaki listeden görebilirsiniz.

almanca-konusulan-ulkeler-neuschwanstein

1. Almanya : Almanca dilinin anavatanı olan Almanya, listenin tabi ki en başında yer almaktadır. Dünya genellemesinde anavatanı olması bir yana Almanca dilinin çok fazla konuşulduğu bir ülkedir. Avrupa Birliği ülkelerinden biri olan Almanya’nın para birimi Euro’dur.

2. Avusturya : Halkın Almanca dilini kullandığı bir diğer ülke ise Avusturya’dır. Çok eski tarihlerden bu yana Romalıların bulunduğu bir ülke olan Avusturya, 1955 yılında bağımsızlığını kazanarak gelişmiş ülkeler arasına girmeyi başarmıştır.

3. İsviçre : Resmi olarak İsviçre Konfederasyonu olarak adlandırılan İsviçre ülkesinde de Almanca dili oldukça yaygın kullanılan bir ülkedir. 1291 yılında kurulmuş olan İsviçre doğrudan demokrasi ile yönetilmiştir. Ülke nüfusunun yarısından fazlasının Almanlardan oluşmasının yanı sıra aynı zamanda da İsviçre’de yabancı nüfusu da oldukça yoğundur diyebiliriz.

4. İtalya : İtalya’da resmi dili İtalyanca olsa bile azınlık bir kesimin Almanca konuşulduğu bilinmektedir. Güney Tirol bölgesi Almanca dilinin en yaygın kullanılan yeri olmaktadır.

5. Lihtenştayn : Resmi adının Lihtenştayn Prensliği olduğu bir ülke olan Lihtenştayn, Resmi dil olarak da Almanca dilini kullanmaktadırlar. Anayasal Monarşi ile yönetilmekte olan Lihtenştayn ülkesinin başkenti ise Vaduz’dur.

6. Lüksemburg : Avrupa’daki en küçük ülkeler arasında olan Lüksemburg’un resmi dillerinden biri de Almanca olduğunu söyleyebiliriz.

7. Belçika : Birden fazla dil öğrenme gibi bir niyetiniz var ise Belçika adeta sizin için bir cennet olacaktır. Çünkü Belçika halkının bazı kesimleri Fransızca bazıları ise Felemenkçe konuşmaktadır. Bazı bölgelerde ise halk Almanca dilini kullanmaktadır.

8. Fransa : Fransızca dilinin hakim olduğu Fransa ülkesinde, Alsas - Loren bölgesi Almanca lehçesiyle konuşanların hakim olduğu bir bölgedir diyebiliriz.

Bunların yanı sıra Polonya, Romanya, Danimarka, Rusya ülkelerinde de bazı kesimler Almanca konuşmaktadır.

Almanca’nın Diğer Dillerden Farkı Ne?

Dünyada Almanca konuşan ülkelerin oldukça fazla olduğunu görebilirsiniz. Anadil dışında ikinci veya üçüncü dil olarak da öğrenilen diller arasına girebildiği gibi özel olması ve diğer dillere oranla farklı olmasının bazı sebepleri de bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ;

-  Roman dillerinde çoğunlukla eril veya dişil gibi iki adet cins isim bulunmaktadır. Fakat bu durum Almanca dilinde biraz farklı Almanca dilinde dişi, eril ve nötr olmak üzere üç adet cins isim bulunmaktadır. Örnek verecek olursak Almanca dilinde ‘’Das Mädchen (Kız Çocuğu) ‘’ kelimesi adından da anlaşılacağı gibi dişi bir kişiden bahsedilmektedir. Ancak Almanlarda bu durumda kız çocuğu kelimesine nötr olarak bakmaktadır.

-  Çoğu dilde genellikle sadece özel isimler büyük harfle başlamaktadır. Almanca’da ise büyük harfle başlaması için özel isim olmasına gerek yok eğer isim ise istisnasız büyük yazılmaktadır.

- Almanca dili Latin alfabesini kullansa da kendilerine has bir harfleri bulunmaktadır. Bu harf ‘’ß’’ şeklinde yazılmaktadır. Eszett de diyebileceğimiz gibi ‘’ss’’ olarak da karşınıza çıkabilmektedir.

Almanca dilini öğrenmenizin en hızlı ve etkili yöntemlerden biri o dilin kullanımının yaygın olduğu ülkelerde dil eğitimi almanızdır. Öğreneceğiniz dile ne kadar maruz kalırsanız o kadar hızlı öğrenebileceğiniz gibi kültürel ve gelişim açısından da kendinize oldukça fazla şey katıyor olacaksınız. Almanya’da dil eğitimi hakkında bilgi almak için Almanya dil okulları sayfamızı ziyaret edebilir veya danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED