Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Üniversite Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İngiltere Üniversite Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İngiltere'de Üniversite Eğitimine Kendimi Nasıl Hazırlamalıyım?

İngiltere’de üniversite eğitimi düşünen tüm öğrencilerimize öncelikli tavsiyemiz ilk önce İngiltere'yi detaylıca incelemeleri ve eğitim programlarını kavrayabilmek adına özellikle Lise eğitimine başladıktan sonra, yaz tatili dönemlerinde minimum 2-3 haftayı İngiltere yaz okulu programına katılarak değerlendirmeleri yönünde.

Katılacağınız İngiltere yaz okulu İngilizce seviyenizi arttırmanın yanı sıra size İngiliz kültürünü yakından tanıma şansını verecektir. Ayrıca İngiltere’de üniversite kampüslerinde eğitim alarak üniversite kampüs hayatını yakından tanıyacak, öğrenciler nerede konaklıyor, çevrede gerçekleştirdikleri aktiviteler neler gibi sorularınızı birebir yaşayarak tecrübe etme şansını elde edeceksiniz.

Hatta eğer İngilizcenize güveniyorsanız dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Oxford Üniversitesi ve Cambridge Üniversitesi bünyesinde bir akademik yaz okulu programına katılarak çok önemli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

İngiltere’de Üniversite Eğitimine Ne Zaman Başvuru Yapmalıyım?

Lise son sınıfa başlar başlamaz İngiltere üniversitelerine başvuru yapabilirsiniz. Akademik yurtdışı eğitim danışmanlarımız size tüm başvuru evraklarınızı hazırlama konusunda yardımcı olurken aynı zamanda okumayı planladığınız bölüme yönelik hocalarınızdan almanız gereken referanslar, kendinizi anlatan, akademik çalışmalarınızı, kişisel özelliklerinizi ve gelecek planlarınızı açıklayacağınız makale (Essay, Personal Statement) konusunda da destek olacaklardır. Bunun yanı sıra yurt dışı akademik eğitim danışmanlarımız, not ortalamanıza, kişisel tecrübelerinize ve İngiltere’de başvurmak istediğiniz üniversitenin kabul şartlarına göre size kabul alabilme oranlarınız konusunda detaylı bilgiler vereceklerdir.

İngiltere'de Üniversite Eğitimi Kaç Senedir?

İngiltere’de üniversite eğitimi toplamda 3 senedir (Tıp, Diş Hekimliği, Mimarlık, Hemşirelik hariç). Türkiye ve İngiltere eğitim sisteminin birbirinden farklı olmasından dolayı, Türkiye'deki liselerden mezun olan öğrenciler üniversite eğitimi öncesi ‘’International Foundation’’ olarak adlandırılan üniversite hazırlık eğitimine tabii tutulurlar (Lise not ortalaması 85 ve üzeri olan öğrenciler için bazı üniversiteler International Foundation programı olmadan kabul vermektedir). Burada bilinmesi gereken en önemli noktalardan biri; bazı üniversiteler, akademik olarak başarılı olan ve İngilizce seviyeleri kuvvetli olan öğrencileri “International Year One” programına kabul etmektedir. Bunun yanı sıra IB, Abitur veya Matura diplomasına sahipseniz ve diploma notunuz yeterli ise International Foundation okumadan direkt üniversite birinci sınıftan eğitiminize başlayabilirsiniz.

International Year One Programı Nedir?

International Year One Programı; IELTS skoru ve not ortalaması yüksek olan yabancı öğrencilerin International Foundation okumadan üniversite programını 3 sene içinde bitirmesini sağlayan bir programdır. Hali hazırda tüm bölümler ve tüm üniversitelerde bu sistem uygulanmasa dahi gün geçtikçe bu programın bilinirliği artmaktadır. Başvurularınız sırasında size yardımcı olacak akademik eğitim danışmanlarımız, Türkiye’de okuduğunuz lise, sahip olduğunuz not ortalaması ve okumak istediğiniz bölümü dikkate alarak sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?

International Foundation programını birçok öğrenci İngilizce hazırlık yılı olarak biliyor diyebiliriz. Ancak International Foundation sadece İngilizce derslerinden ibaret değildir. Okuyacağınız bölümün içeriğine sahip olan derslerin yanı sıra ek olarak İngilizce dersleri sunmaktadır. Türkiye ve İngiltere sistemi birbirinden çok farklı olduğu için International Foundation programı, İngiltere üniversite eğitiminizdeki başarı oranınızı artıracak ve adaptasyon sürecinizi hızlandıracaktır.

Bunun yanı sıra International Foundation programını tamamlayan öğrenciler, Türkiye’de üniversite 2. sınıftan eğitimlerine devam edilebileceğini düşünmektir. International Foundation programı maalesef Türkiye’de herhangi bir sınıfa denk gelmemektedir.

Bir diğer husus ise genel bir mühendislik, sosyal bilimler veya sanat programı seçip daha sonra uzmanlık programınızı International Foundation programınızı tamamlamanızı takiben belirleyebilirsiniz. Örnek verecek olursak Mühendislik Foundation programınızı tamamlamanızı takiben makina, bilgisayar, inşaat mühendisliği... gibi. Sosyal Bilimler Foundation programınızı tamamlamanızı takiben işletme, pazarlama, halkla ilişkiler,… gibi. Sanat Foundation programınızı tamamlamanızı takiben mimarlık, iç mimarlık, moda tasarım,… gibi uzmanlık alanınızı belirleyebilirsiniz. Bu nedenle International Foundation programının bir diğer artısı ise sizi en doğru meslek seçimine yönlendirmesidir. Unutmayın ki program süreniz boyunca akademik eğitim danışmanınız her daim sizin yanınızda olacaktır ve yapmak istediğiniz değişiklikler ve yönlendirmeler konusunda size programınızın bitimine kadar hep destek olacaktır.

Son olarak lise eğitimine devam eden öğrenciler mezun olduktan sonra üniversitelere başvuru yapmaktadır. Ancak mezuniyetinizi beklemeden İngiltere üniversiteleri için başvuru yapıp, koşullu kabul alıp bir sonraki akademik dönemde eğitiminize başlamaya hazır duruma gelebilirsiniz. Unutmayın, ne kadar erken karar verip başvurularınızı yaparsanız bir o kadar kabul alma şansınız yükselecek ve kontenjan probleminden etkilenmeyeceksiniz.

Tüm kabul şartları, hazırlanması gereken evraklar, kabul alabileceğiniz üniversitelerin listesini öğrenebilmek ve kendinize doğru yol haritasını çizebilmek için bilgi istek formumuzu doldurabilir, bizi arayabilir veya randevu alarak ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED