Avustralya Öğrenci Vizesinde Yeni Dönem

Avustralya Konsolosluğu, 1 Temmuz 2016 itibariyle eğitim vizesinde Simplified Student Visa Framework (SSVF) uygulamasını başlatmıştır. Bu uygulamayla birlikte uluslararası bütün öğrenciler hangi programa giderlerle gitsinler tek tip vize başvurusu yapacaklar. Student Visa (subclass 500) uygulamasıyla birlikte 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576 subclass vize tipleri ve SVF uygulaması kalmıştır. Student Guardian'lar ise subclass 590 kategorisine başvuru yapacaklardır.

International dil öğrencileri için eski bir uygulama olan en uzun 50 haftalık kurs kaydı kısıtlaması kaldırılmıştır, istenilen uzunlukta kurs kaydı yaptırılabilmektedir. Vize uzatma konusunda ise, yeni uygulamayla öğrenciler program süreleri ne kadar olursa olsun Avustralya’da iken programlarını uzatabilir.

Avustralya’da iken program değişikliği yapmak isterseniz de vizenizin geçerliliğini yitirmemesi için en az o anki eğitiminiz veya ondan daha yüksek bir eğitim programına geçiş yapmanız gerekmektedir.

Başvuru esnasında dikkat edeceğiniz konu başlıkları; Diğer önemli değişiklik ise bundan böyle vize dosyası için gerekli tüm evraklar konsolosluğa ait site üzerinden yükleme yapılarak ulaştırılacaktır. Kargo ile gönderiler kabul edilmeyecektir. Sadece Avustralya’da dil eğitimi (ELICOS) programı için öğrencilerin 3 aylık bloke hesap açmalarına gerek kalmamıştır. 1 yıl için minimum yaşam masraflarında bir miktar artış hesaplanmıştır. Belirlenen miktarlar öğrenciler ve refakatçileri için AUD19,830, eş veya partner için AUD6,940, çocuklar için AUD2,970 dır.

Öğrencilerin ekonomik yeterliliklerini kanıtlamak için çeşitli opsiyonları vardır. Yıllık yaşam maliyeti olan 19.830 Avustralya dolarını ve okul eğitim ücretini sponsorlarının hesaplarında göstererek veya eğitim kredisi çektiğine dair belgeler sunarak, buna ek olarak hesapta para gösterilemiyorsa ve anne-babanın aylık yaklaşık 12 bin Türk lirası aylık geliri olması durumunda maaş bordrolarını sunarak vize başvurusu yapılabilmektedir.

Üniversite veya master programları başvurusunda bulunuluyorsa ve gerekli IELTS puanı olan 5.5 derece sağlanamıyorsa 10 veya 20 hafta arası değişen ELICOS dil programı eğitim programı içerisine dahil edilerek vize başvurusu yapılabilir. IELTS’ ye ek olarak TOEFL IBT (min. 46), Pearson (min.42), Cambridge Advance (min.162) ve Occupational Test (pass) dil yeterlilik sınav skorları kabul edilmektedir.

Yeni uygulamayla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi Avustralya Resmi web sitesinden edinebilirsiniz.

Avustralya'da eğitim düşünüyorsanız, Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz. 

Bilgi İstek Formu