Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Dil Okulu Tercihi Nasıl Yapılmalı?

Yurtdışı Eğitim'de Doğru Dil Okulu Nasıl Seçilir?

Yurtdışında dil okulu tercihi, yurtdışı eğitim almak isteyenlerin en çok kafasını kurcalayan konulardan biridir. Doğru okulu nasıl seçeceğim, dersleri nasıl, arkadaş ortamı nasıl gibi bir çok soru yöneltiriz. Yurtdışında bulunan dil okullarına gidip İngilizce, Almanca, İspanyolca ve daha birçok dili öğrenip, yurtdışı eğitim ve kişisel gelişim üzerine mesafe kat edebiliriz. Türk eğitim sisteminde çok küçük yaşlardan beri İngilizce eğitimi almış olsakta bir çoğumuzun özellikle kendini ifade etme ve dile hakim olma konusunda zorluk çektiği bir gerçek. Yurtdışı dil okullarında eğitim almak ise bu açığı kapatmak için en popüler yöntemlerden biri.

Yurtdışında yabancı dil okullarına katılmaya karar verdikten sonraki ilk adım ise hangi dil okulunun size uygun olduğuna karar vermek. Mevcut seçeneklerin sayısı, farklı programların ayrıntıları, kurs ücretleri, ülke ve şehirlerin olanakları gibi bir çok nedenden dolayı özellikle ilk kez seyahat edenler en çok nereden başlayacaklarına karar vermekte de zorlanıyorlar. Yurtdışında dil okulu tercihi yaparken nelere dikkat etmeliyiz, işin püf noktaları nelerdir? 

1. Önceliklerinizi Belirleyin!

Mevcut yabancı dil okul ve programlarının türleri için gökyüzü limittir. Yine de dil yeterliliği anlamında ve kişisel olarak ihtiyaçlarının farkında olan öğrenciler eğitim danışmanlarının yardımıyla bu seçenekleri önemli ölçüde daraltıp daha sağlıklı bir karar verebilir. Özellikle akıcı bir şekilde İngilizce konuşmayı istemek, mesleki yeterliliklerini artırma veya networkingini genişletmek, dil eğitimi alırken yurtdışı tecrübesi kazanmak, dil eğitiminin devamından lise, üniversite veya yüksek lisans gibi akademik eğitimlere devam etmek, eğitim alırken aynı zamanda Londra, Toronto, New York, Sidney gibi dünyanın en kozmopolit şehirleri gezip görüp keşfetmek bu ilgi alanlarından bazılarıdır. 

Siz de bir dil okuluna kayıt olurken programlar hakkında ayrıntılı bilgi alırsanız dil eğitimi için ayırdığınız kısıtlı zamanını verimli bir şekilde değerlendirirmiş olursunuz.

2. Eğitim Alacağınız Ülkeye Karar Verin!

Gerekli zamanı ve bütçeyi ayırdıktan ve yurtdışında dil eğitimine karar verdikten sonra en keyifli kısım dünyanın neresinde eğitim alacağınıza karar vermek olacaktır. Bazı diller için seçenekler bu anlamda kısıtlı olurken yüksek talepten dolayı artık dünyanın her yerinde her dili öğrenmeniz mümkündür. Yalnız en sağlıklı olanı ve en çok tavsiye edileni İngilizce, Fransızca, İspanyolca veya Almanca öğrenmek istediğiniz dil neyse o dilin ana vatanı ülkelerde eğitim almaktır. Bu noktada en önemli etkenler aksan ve gramatik anlamda dili doğru kullanımını öğrenmek ve dil pratiği yaparken yanlış kalıpların öğrenilmesini engellemektir.

3. Kursunuzun Süresi ve Maliyeti

İster eğitiminize isterseniz profesyonel hayatınıza devam edin dil eğitiminize belirli sürelerde katılım gösterme şansınız olacaktır. Yalnız en çok verimi alabilmek için mümkün olduğunca uzun süre dil eğitimi alınması da tavsiye edilen diğer noktalardan biridir.  Yurtdışındaki yaşam koşullarınıza alıştıktan, konuşma konusunda çekingenliğinizi yendikten sonra geçireceğiniz her an ve tecrübe sizin için unutulmaz ve kalıcı bir altyapı olacaktır. Bunun yanında dil okullarında haftalık kurs ücretleri ders programınızın uzunluğuna bağlı olarak azalacaktır.  Hatta bazı dil okulları uzun süreli kayıtlarda kayıt ücreti, konaklama yerleştirme ücreti, hava alanı yolculama karşılama masraflarını öğrenciden talep etmezler. Buna ek olarak yıl sonu, sadece eğitim danışmanlıklarına veya sadece Türk öğrencilere yaptıkları promosyonlar da bulunmaktadır.

Yurtdışında dil okulu tercihi yapmanın yanı sıra yabancı ülkelerde verilen eğitim sisteminin kalitesinden olsun yurtdışında lise tercihi konusu da önemlidir. Yurtdışında lise tercihi hakkında bilgi almak isterseniz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Yurtdışı eğitim, dil okulları, liseler, üniversiteler, yaz okulları, executive English hakkında daha detaylı bilgi ve ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için yapmanız gereken tek şey bilgi istek formumuzu doldurmak ve arkanıza yaslanmak, sizi en kısa sürede öğrenmek istedikleriniz konusunda aramaktan mutluluk duyuyoruz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED