Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Dil Eğitimi Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurtdışında Dil Eğitimi Tercihinde En Çok Nelere Dikkat Edilmeli?

Yurtdışında dil eğitimi günümüz dünyasında oldukça popüler yurtdışı eğitim seçeneklerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Her geçen gün gelişen dünya ile birlikte insanlar arasındaki iletişim, ticaret ve haberleşme gibi olanaklar da iyice artmıştır. İnsanların iletişim kurma ihtiyaçlarından doğan dil öğrenme istekleri doğrultusunda pek çok materyal geliştirilmiş, kurslar organize edilmiştir. Dil bilimcilere göre, dili en iyi öğrenmenin yolu o dili kullanımdan geçmektedir. Bu durumda geliştirilen bazısı başarılı bazısı başarısız pek çok dil öğretim metodu da mevcuttur. Bu etkili metotların yanı sıra, o dilin konuşulduğu ülkede eğitim almak da dil gelişimine doğal ve büyük bir katkıda bulunacaktır. Öğrenciler bu gerçeği bilerek yurtdışı dil okulları seçimlerini yapmaktadırlar. Fakat buna ek olarak yurtdışı dil okulu tercihlerinde başka etkenler de rol oynamaktadır.

1. Dil Okulunun Kalitesi


Yurtdışı dil eğitiminde gidilen ülke kadar, tercih edilen dil okulunun kalitesi de büyük bir rol oynamaktadır. Kısa sürede büyük gelişim gösterilmesine yardımcı olunan bu kaliteli dil okullarında öğrenciler daha kolay mutlu ve başarılı olmaktadırlar. Aynı zamanda başarılı bir eğitim, başarılı bir iletişimi de beraberinde getirmektedir. 

2. Dil Okulunun Bulunduğu Şehir


Yurtdışında dil eğitimi alacağınız dil okulunun bulunduğu şehrin, seçim sırasında büyük bir önemi vardır. Ayrıca yapılan seçim hem eğitim süreci boyunca hissedilmeye hem de eğitim süreci bittikten sonraki süreçte de etkisini göstermeye devam edecektir. Örneğin, büyük ve kalabalık bir şehirde dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için Londra gibi şehirler uygunken, daha minik ve sıcak öğrenci şehirlerini tercih edenler için en uygun seçeneklerden biri Bournemouth’tur. Bunun yanı sıra öğrenciler için, gidilen şehirde konuşulan dildeki aksan da önemlidir. Daha temiz ve saf İngilizce duymak isteyenler için İngiltere’de Cambridge gibi şehirler ön plana çıkarken, Londra kozmopolit yapısından dolayı bu konuda gerilerde kalmaktadır. 

3. Şehir İçi Ulaşım Olanakları


Ulaşım, hayatın büyük bir bölümünü etkilemektedir. Öğrenciler dil okulu tercihinde bulunurken, şehir içi ulaşıma da dikkat etmektedirler. Örneğin, Malta, Türkiye’ye yakın olması gibi sebeplerden dolayı dil eğitimi konusunda daha ekonomik bir yer olarak görülmektedir. Fakat Malta'yı tercih eden öğrenciler şehir içi ulaşım konusunda sıkıntı yaşamamak adına genel olarak okulun yakınlarındaki öğrenci yurtlarını seçmektedirler. 

4. Ekonomi


Gidilen şehrin pahalı bir yer olup olmadığı da dil eğitimi tercihi sırasında en çok dikkat edilen etkenlerden biridir. Öğrenci bütçesini sarsmayacak şehirler daha çok tercih edilmektedir. Bazı şehirlerde dil okulları, kurslar için uygun fiyatlar sunarken, konaklamalar çok yüksek fiyatlarda olmaktadır. Bu gibi durumlarda eğitim danışmanları öğrencilere en iyi yolun hangisi olacağını ya da alternatifleri açıklamaktadırlar.

5. Tatil fırsatları


Bazı öğrenciler için gidilen yerdeki tatil fırsatları da büyük önem arz etmektedir. Öğrenciler dil öğrenirken tatil ortamını yaşamayı da talep edebilmektedirler. Aynı zamanda, bu şekilde sosyalleşerek dil gelişiminin sağlanacağı da ifade edilmektedir. ELS gibi bazı dil okulları, bu istekte olan öğrencilere yönelik kurs programları sunmaktadır. Örneğin, ELS Amerika dil okulları’nın sunduğu American Explorer programında öğrenciler haftada belirli saat ders görürken diğer zamanlarında gezilere katılmakta ya da gidilen yerdeki halk ile vakit geçirmektedirler. 

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED