Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Eğitim ve Kişisel Gelişim

Yurtdışı Eğitim ve Kişisel Gelişim


Yurtdışı eğitim ve kişisel gelişim için yurtdışında eğitim almayı tercih eden insanların çoğu üniversite son, yeni mezun veya kısa süreli çalışma hayatına sahiptirler. 18 - 25 yaş aralığında bu genç yaştaki insanların birçoğu kendi ilgileri yoksa belirli bir ulusal ve uluslararası bir dünya görüşüne sahip olmamaktadır. Bu anlamda öğrenciler yurtdışına çıkıp farklı uygulamaları, farklı hukuk sistemine şahit olarak bir farklı düşünce yapılarını deneyimler. Doğrudan veya dolaylı olarak şahit olduğu olaylar sayesinde eğitim aldığı ülke ve kendi ülkesini kolaylıkla karşılaştırırlar. Belirli bir dünya görüşüne sahip olup bu konular hakkında fikir geliştirme becerisi kazanır. 

Yurtdışı eğitim için tercih edilen ülkelerin birçoğunda uluslararası öğrenci yoğunluğu bir hayli fazladır. Farkı ülkelerden gelen binlerce öğrenci gerek eğitimleri boyunca gerekse sosyal organizasyonlarda buluşur. En özel zamanlarını birlikte geçirirler. İster dil eğitimi ister akademik eğitim olsun aynı zorluklarla karşılaşırlar. Bazen aynı odayı bazen de aynı yemek masasını paylaşırlar. Bu ve buna benzer bir çok deneyim öğrencileri birbirlerine yakınlaştırır. Eğitimlerinin bitmesine ve ülkelerine geri dönmelerine rağmen bir çoğunun dostlukları ömür boyu devam eder. Birlikte seyahat edebilir, ailelerini tanıyabilir ve ülkelerini ziyaret edebilirler. 

Yurtdışından kazanılan deneyimler hayatınızın geri kalan kısmını kariyer hedefleri açısından etkileyebilir. Büyük veya kariyer yolunuzu etkileyebilecek yeni bir tutku keşfedebilir ya da belki yurt dışında çalışmaya ya da daha ileri bir akademik eğitim almaya karar verebilirsiniz. Bu noktada yüksek öğreniminizi yurtdışında devam ettirmek yarışın oldukça çetin olduğu bu dönemde bir avantaj sağlamak için iyi bir yol olacaktır. Ayrıca büyük uluslararası ve kurumsal şirketler kişisel gelişim ve iletişim kurma becerilerinizle ilgilenebilirler. Bu da işe alım süreçlerinde sizin CV'nizi parlatıp sizi bir adım öne çıkaran güç olacaktır.

Yurtdışı Dil Eğitiminin Faydaları

Yeni Yaşamlar, Yeni Kültürler Edinme


Hayatınızın en verimli birkaç yılını yurtdışında geçirmek size yeni bir bakış açısı kazanma ve yeni bir sizi benimseme fırsatı verecektir. Yurtdışı eğitiminiz boyunca kişisel gelişiminize yatırım yapacağınız bu zaman aralığında kendinizi istediğiniz yönde değiştirebilirsiniz. Bu anlamda en büyük etkiyi ve farklılığı eğitim aldığınız ülke ve bölge kültürleri belirler. Tabii ki her okul size aynı deneyimi sunmayacak ve her deneyim sizin için aynı etkiyi yaratmayacaktır. Her ülkede edineceğiniz alışkanlıklar, gelenekler farklı olacaktır. Her cümleye "Lütfen" diyerek başlayan, birbirini tanımayan insanların bile birbirlerine merhaba ve günaydın dediği, beş çayları ve edebiyatı ile ünlü İngiltere, dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip aynı zaman da bir özgürlükler ülkesi olan Amerika, dünyanın en gelişmiş sosyal ve sağlık imkanlarına sahip ve en çok göçmen alan ülke olan Kanada, Alman disiplini ifadesini literatüre kazandıran ve özellikle eğitim ve iş hayatında oldukça düşük performansa az tolerans gösteren Almanya... Bugün hangi ülkeye gitmeye karar verirseniz ne kadar süre ile eğitim alırsanız alın uzun vadede sizin üzerinizde önemli etkileri olacaktır.

Yurtdışı Eğitim rotanızı bizimle belirlemek isterseniz, (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir yada bilgi istek formumuzu doldurabilirsiniz. Size ücretsiz danışmanlık hizmetimizle 1989'dan günümüze gelen bilgi birikimimizle en kısa sürede yardımcı olmaya çalışıyoruz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED